Ayurveda – temadag och konsultationer 21-22 april | Yogaskolan i Karlstad

Ayurveda – temadag och konsultationer 21-22 april

I april kommer Kristofer Edlund, Ayurvedisk läkare, tillbaka till oss på Yogaskolan.

Denna gång håller han en spännande temadag på lördagen och ayurvediska konsultationer på lördag och söndag.

 

 

 

 

”Hälsovanor för varje årstid”

Temadag lördag 21/4 kl 9.30-13.00
Varje årstid påverkar hälsan på olika sätt. För att hålla sig frisk och stark i alla väder rekommenderar ayurveda att man anpassar mat och hälsovanor efter årstidsväxlingarna.
Under den här temadagen tittar vi på kost och hälsovanor för varje årstid. Vi tittar också på enkla huskurer för vardagliga hälsoproblem som kan dyka upp under olika tider på året.

Lördag 21 april kl. 09.30-13.00. Pris 490 kr

 

Privatkonsultationer

I samband med temadagen ger Kristofer privatkonsultationer 21/4 och 22/4.
Konsultationen tar en timme och kostar 700 kr.

 

Anmäl dig till temadagen och privatkonsultation här

Kristofer Edlund

Kursen hålls av Kristofer Edlund som har en gedigen utbildning till ayurvedisk läkare vid Sampurnananda Sanskrit University i Varanasi, Indien. Han bodde och studerade i Indien mellan 1991-2003 och åker regelbundet tillbaka för att fördjupa sina kunskaper. Kristofer arbetar som ayurvedisk hälsorådgivare i Stockholm där han håller kurser och föredrag samt individuella konsultationer.

 

Vad är ayurveda?

Ayurveda arbetar med tre grundläggande energier i naturen, som i människokroppen kallas Vata, Pitta och Kapha. Att balansera dessa energier är grunden för att bota sjukdomar och också för att ge personliga, förebyggande hälsoråd till varje patient. Varje person föds med en Kroppspersonlighet där en eller två av energierna Vata, Pitta, Kapha överväger. Att känna till din Kroppspersonlighet hjälper dig att förstå vilka sjukdomar du löper en större risk att drabbas av och hur du kan förbygga dem.

 

Ayurveda arbetar mycket grundläggande med kost- och livsstilsråd både för att återställa hälsa och för att förebygga sjukdomar.
Stor vikt läggs vid kost, motion, meditation och avslappning, allt anpassat efter den egna Kroppspersonligheten. Ayurveda använder framförallt traditionella hälsopreparat av örter, kryddor och mineraler. I Indien är Ayurveda ett godkänt medicinskt system som praktiseras jämsides med västerländsk medicin på sjukhus och som också har sin egen läkarutbildning.

 

 

 

 

Detta inlägg är publicerat i Arkiv. Bokmärk permalink. Stängt för kommentarer och trackbacks.