Yoga och vedisk chanting med Radha Sundararajan | Yogaskolan i Karlstad

Yoga och vedisk chanting med Radha Sundararajan

I september har vi den stora glädjen att ha Radha Sundararajan från Indien som gästlärare här i Karlstad! Radha har lång erfarenhet av att studera och undervisa yoga. Hon var en av TKV Desikachars (son och elev till T. Krischnamacharya) nära elever och arbetade tillsammans med honom på KYM, huvudskolan i Indien under många år. Radha är specialiserad på Vedisk Chanting samt mantra och ljud i yoga och var under många år rektor på avdelningen för Vedisk chanting på KYM. Hon är i dag en av världens ledande auktoriteter i detta område och undervisar världen över.

 

Vi på Yogaskolan har känt Radha i närmare 20 år och vi är så glada över att hon kommer hit till Karlstad och undervisar!
Radha är en oerhört kunnig yogalärare och yogaterapeut och en fantastiskt färgstark, underbar personlighet.

 

Vi har diskuterat hur vi på bästa sätt ska ta vara på detta speciella tillfälle och vi vill verkligen att ni ska få möjligheten att uppleva det Radha är bäst i världen på, nämligen ljud, mantra och Vedisk chanting! Därför kommer vi att erbjuda en helgkurs och en workshop med detta temat i fokus.

The power of sound in yoga – for health and healing

– application of mantra in asana, pranayama and meditation
21-22 september, Karlstad

Ljud och mantra hör till yogans mest kraftfulla redskap och omnämns i flera av yogans referenstexter. I Vedisk chanting reciteras de gamla Vediska texter som är källan till den Indiska visdomen, där yoga är en del. Inom traditionen för Vedisk chanting och yoga finns många tusen års beprövad erfarenhet om hur ljud och vibrationer påverkar oss på olika sätt. Denna helgkurs handlar om hur ljud, mantra och vedisk chanting ger en extra dimension i utövandet av yoga.

 

Kursen är öppen för såväl nya som erfarna utövare. Teori och utövande varvas. Huvudfokus kommer vara att uppleva och experimentera med ljud och mantra i rörelse och kroppspositioner (asana), samt tillsammans med medveten andning (pranayama) och i meditation.Det kommer även ges upplevelse av vedisk chanting i stillhet.

 

Undervisningen sker på engelska. Vi hjälps åt och diskuterar på svenska om det behövs för att få en god förståelse av innebörden.

 

 

 

Helgkurs 21-22/9 – Fullsatt!

The power of sound in yoga – application of mantra in asana, pranayama and meditation
Öppen kurs för alla som vill få en upplevelse av ljudande och mantra, ett kraftfullt redskap i yoga.
Lördag kl. 9.30-17.00
Söndag kl. 9.30-13.00
pris: 1850 kr (studerande, pensionär, sjukskriven 1700 kr)
Fullsatt!

Söndag 22/9 Workshop

”An introduction to the art of Vedic chanting”
Workshopen är öppen för alla som vill få en upplevelse av Vedisk chanting
kl. 15.00-18.00
pris: 540 kr (studerande, pensionär, sjukskriven 490 kr)
Anmäl dig här »

Helgkurs & Workshop 21-22/9 – Fullsatt!

Man kan välja att vara med på helgkursen + workshopen till ett rabatterat pris:
Hela helgen (The power of sound in yoga + An introduction to the art of Vedic chanting)
Lördag kl. 9.30-17 Söndag kl. 9.30-18 (2 timmars lunchrast)
pris: 2200 kr  (studerande, pensionär, sjukskriven 2000 kr)
Fullsatt!

 

Vad är vedisk chanting?

Chanting ett kraftfullt redskap för fokus och närvaro som kan hjälpa oss att landa i oss själva och hitta mer inre ro. De gamla vedaskrifterna brukar kallas för yogans moder eftersom det är i dessa skrifter som yoga har sitt ursprung. Reciterande av dessa texter ger en extra dimension i utövandet av yogans redskap, men kan även användas som ett fristående verktyg för fokus och närvaro.

Vedisk chanting som metod har flera tusen års beprövad erfarenhet om hur ljud och vibrationer påverkar oss. När man reciterar Veda övar man uppmärksamhet, förmågan att lyssna, precision, fokusering och närvaro. Under denna workshop får du lära dig principerna bakom Vedisk chanting och vi reciterar tillsammans stycken som du sedan får med dig och kan jobba vidare med på egen hand. Vedisk chanting är en kraftfull härlig metod. Inga förkunskaper krävs.

 

Detta inlägg är publicerat i Arkiv. Bokmärk permalink. Stängt för kommentarer och trackbacks.