Om Yogaskolan

Yogaskolan erbjuder en bred kursverksamhet med yoga som friskvård och rehabilitering mot olika målgrupper, individuella konsultationer samt undervisning på skolor och företag. Yogaskolan har verksamhet i Östersund, Stockholm och Karlstad. Yogaskolan bedriver också en 3-årig yogalärarutbildning i Stockholm, samt vidareutbildningar för yogalärare i Sverige, Finland och Estland. Yogaskolan i Östersund drivs av Karina Freij.

Yogaskolan startade sin verksamhet i Östersund år 2000 och efter nästan 12 år på Hornsgatan flyttar vi våren 2013 in i nyrenoverade lokaler på Bergsgatan 23, Frösön. Vid starten var det endast Karina Freij som undervisade, idag är vi fem internationellt certifierade yogalärare som undervisar på Yogaskolan.

 

Yoga i tradition av T Krishnamacharya

På Yogaskolan undervisar vi yoga i tradition av T Krishnamacharya så som den förmedlas av hans son TKV Desikachar. Det utmärkande är att vi undervisar alla praktiska aspekter av yoga, asana (fysiska övningar), pranayama (andningsövningar), dhyanam (meditation) samt yogans filosofi. Det unika är att vi också i all undervisning, såväl i grupp som i privatlektioner, anpassar yogan så långt det är möjligt till den enskilda individen.

Alla yogalärare på Yogaskolan har gått minst en 3-årig yogalärarutbildning och är internationellt certifierade. Alla lärare fortbildas kontinuerligt.