Nybörjare | Yogaskolan i Karlstad

Nybörjare

Våra nybörjarkurser riktar sig till dig som är nybörjare och vill lära dig yogans grunder. Oavsett vilken inriktning du väljer på nybörjarkursen får du lära dig yogans grunder; kroppsrörelser (asana), andningsövningar (pranayama) och avslappnings- och meditationsövningar. Du får även ta del av koncept och tankar från yogans urgamla filosofi.

I alla grupper ingår stresshantering, där andetaget är alltid i fokus, men beroende på inriktning så tillämpar vi det på olika sätt. Vårt mål är att du ska finna ett inre lugn och att kunna vara här och nu.


Hur väljer jag inriktning?

Vi är alla unika och har olika behov, förutsättningar och intressen – därför är det också naturligt att vi har olika inriktningar på våra kurser. För att du ska få ut så mycket som möjligt av yogakursen är det viktigt att du hamnar i rätt grupp. Rådfråga oss gärna om du är osäker på vilken inriktning du ska välja!

Allmän inriktning

Vår vanliga nybörjarkurs. Här arbetar vi mer generellt med yogans redskap; kroppsrörelser, andningsövningar, avslappning och meditation. Denna inriktning är nivåmässigt mitt emellan den fysiska och den lugna.

Fysisk inriktning

För dig som tycker om att utmana kroppen fysiskt och som har viss vana vid av att jobba med kroppen. Här jobbar vi med serier, styrka, koordination och balans. I den här kursen bör du inte vara begränsad av smärtproblematik eller aktuella skador.

Lugn inriktning

För dig som tycker om att jobba med lugnare, mjukare och mer meditativa rörelser. Vi ger mer utrymme för andning, avspänning och flera av yogans meditativa redskap. Här har vi större möjlighet att anpassa för dig med smärtproblematik och/eller begränsad rörlighet.

 

Aktuella kurser

Yoga - fokus stress och smärta (Hagagatan)

Kursen hålls på Hagagatan 6.
Tisdagar, kl. 17:00 - 18:15, start 8 may
5 ggr, 720 kr

Anmäl dig här »

Lunchyoga Skutberget, 4 ggr

Kom ut till vackra Skutberget och njut av en timmes yoga mitt på dagen. Tillfällena är öppna både för nybörjare och erfarna yogautövare. 4 fristående yogalektioner, start 8/5, pris 130 kr /lektion alt. 450 kr för alla 4 tillfällen. Föranmälan krävs. Ange i anmälan om enstaka datum.
Tisdagar, kl. 12:00 - 13:00, start 8 may
4 ggr, 450 kr

Anmäl dig här »

Minikurs inför sommaren

Detta är en kurs för dig som vill ge dig extra tid till att landa i dig själv, varva ner och hämta kraft inför sommar och semestrar. Vi kommer att arbeta med skonsamma rörelser för att sträcka ut trötta och spända muskler, vi kommer använda medveten andning för att lugna och stilla sinnet och att arbeta med yogans meditativa redskap för att hitta fokus och närvaro. Det krävs inga förkunskaper för denna kurs,den passar såväl nybörjare som vana utövare.
Onsdagar, kl. 17:30 - 19:00, start 23 may
3 ggr, 530 kr

Anmäl dig här »

Morgonyoga

Måndagar, kl. 07:00 - 07:45, start 28 may
4 ggr, 390 kr

Anmäl dig här »

Lunchyoga Skutberget, 29/5

Tisdag 29 maj kl. 12:00 - 13:00, 130 kr

Anmäl dig här »


Elever berättar

Mer energi och avslappnad Yogan ger mig mer energi och samtidigt gör mig avslappnad. Härligt lugn och samtidigt pigg. Elisabeth Barza
Yogan på Yogaskolan är mycket behaglig Yogan på Yogaskolan är mycket behaglig och lärarna är tydliga och instruktiva. Elev vid sommaryogan 2010