Yogakurser

 

På Yogaskolan har vi många  kurser med olika inriktningar för olika målgrupper. Det är viktigt att yogan anpassas till varje individs nivå. Rådfråga oss gärna om du har svårt att välja kurs.

Du hittar alla aktuella kursstarter i ett samlat veckoschema här.

 

 

Nybörjare

För dig som är nybörjare har vi kurser med olika inriktningar. Cirka två gånger per termin har vi också helgkurser för dig som har svårt att gå kvällstid.

Läs mer om nybörjarkurser

Fortsättning

För dig som har gått minst en nybörjarkurs hos Yogaskolan finns det fortsättningskurser med olika inriktningar. Här fortsätter vi med att lära oss mer om yogans olika redskap och tekniker. Du får även ta del av koncept och tankar från yogans urgamla filosofi.

Läs mer om fortsättningskurser

Fördjupning

För dig som har utövat yoga i minst ett år och känner dig redo för att gå mer på djupet. Här går vi djupare in i yogans redskap och tekniker. På den här nivån är du bekväm och trygg med olika andningstekniker, kroppsrörelser och meditation.

Läs mer om fördjupningskurser

Helgkurser/Special

Här har vi samlat alla helgkurser och andra specialkurser.

Läs mer om helgkurser

Meditation

För att förbereda för meditation använder vi yogans praktiska redskap så som rörelse och andning, men framför allt yogans mer subtila meditativa redskap och vi ger utrymme för stillhet.

Läs mer om meditation

Yoga som rehabilitering

Yoga används som friskvård i stora delar av världen. Vi kan förebygga förslitningsskador genom att förbättra kroppskännedomen, göra kroppen mjukare och starkare samt lära oss att slappna av. Yoga kan också användas som ett komplement till annan vård i rehabilitering av skador eller sjukdom.

Läs mer om rehabiliterande yoga

Seniorer 60+

Det är viktigt att upprätthålla rörlighet, styrka och balans i takt med att vi blir äldre. På den här kursen arbetar vi med mjuka kropps- och andningsövningar anpassade för dig som är 60+. Varje lektion avslutas med avslappning/meditation och du får även ta del av koncept och tankar från yogans urgamla filosofi.

Läs mer om yoga för seniorer

Ungdom och tonår

För barn och ungdomar erbjuder yogan en mängd redskap för att på ett lekfullt och roligt sätt stärka kroppen och sinnet. Vi har två ungdomsgrupper på Yogaskolan – 9-12 år och 13-18 år.

Läs mer om yoga för ungdomar

 

Gravidyoga

På gravidyogan arbetar vi med mjuka kropps- och andningsövningar som är speciellt anpassade för att underlätta både graviditeten och förlossningen. Tonvikten ligger på mjuka rörelser, avspänning och fokuseringsövningar.

Läs mer om yoga för gravida

Mamma-bebis

Vill du fortsätta med yoga även efter att barnet fötts så rekommenderar vi mamma-bebisyogan, ett mysigt sätt att komma nära sitt barn och samtidigt återfå styrka och smidighet i kroppen efter graviditet och förlossning.

Läs mer om mamma-bebis-yoga