Nybörjare | Yogaskolan i Karlstad

Nybörjare

Våra nybörjarkurser riktar sig till dig som är nybörjare och vill lära dig yogans grunder. Oavsett vilken inriktning du väljer på nybörjarkursen får du lära dig yogans grunder; kroppsrörelser (asana), andningsövningar (pranayama) och avslappnings- och meditationsövningar. Du får även ta del av koncept och tankar från yogans urgamla filosofi.

I alla grupper ingår stresshantering, där andetaget är alltid i fokus, men beroende på inriktning så tillämpar vi det på olika sätt. Vårt mål är att du ska finna ett inre lugn och att kunna vara här och nu.


Hur väljer jag inriktning?

Vi är alla unika och har olika behov, förutsättningar och intressen – därför är det också naturligt att vi har olika inriktningar på våra kurser. För att du ska få ut så mycket som möjligt av yogakursen är det viktigt att du hamnar i rätt grupp. Rådfråga oss gärna om du är osäker på vilken inriktning du ska välja!

Allmän inriktning

Vår vanliga nybörjarkurs. Här arbetar vi mer generellt med yogans redskap; kroppsrörelser, andningsövningar, avslappning och meditation. Denna inriktning är nivåmässigt mitt emellan den fysiska och den lugna.

Fysisk inriktning

För dig som tycker om att utmana kroppen fysiskt och som har viss vana vid av att jobba med kroppen. Här jobbar vi med serier, styrka, koordination och balans. I den här kursen bör du inte vara begränsad av smärtproblematik eller aktuella skador.

Lugn inriktning

För dig som tycker om att jobba med lugnare, mjukare och mer meditativa rörelser. Vi ger mer utrymme för andning, avspänning och flera av yogans meditativa redskap. Här har vi större möjlighet att anpassa för dig med smärtproblematik och/eller begränsad rörlighet.Aktuella kurser

Yoga för stela män

En kurs i yoga för dig som är man och är stel i kroppen. Under den här kursen arbetar vi med rörlighet, styrka, balans och kroppsmedvetenhet. Vi väver in medveten andning och avslutar passet med avspänning. Det krävs inga förkunskaper.
Torsdagar, kl. 18:30 - 19:30, start 25 march
9 ggr, 1240 kr

Kursen hålls även som en onlinekurs, pris 1080 kr

Anmäl dig här »

Nybörjare/fortsättning allmän

Måndagar, kl. 18:30 - 19:45, start 12 april
9 ggr, 1380 kr

Kursen hålls även som en onlinekurs, pris 1200 kr

Anmäl dig här »

Nybörjare allmän - Mariebergsskogen

Kursen hålls i Acksjöns kapell i Mariebergsskogen.
Torsdagar, kl. 20:00 - 21:15, start 15 april
6 ggr, 925 kr

Kursen hålls även som en onlinekurs, pris 825 kr

Anmäl dig här »

Meditation nybörjare/fortsättare

Söndagar, kl. 18:00 - 19:15, start 18 april
6 ggr, 925 kr

Kursen hålls även som en onlinekurs, pris 825 kr

Anmäl dig här »

Morgonyoga - Klarälvskliniken

Kursen hålls på Klarälvskliniken vid Löfbergs arena. Du kan också följa kursen online hemifrån. Ett skönt sätt att starta morgonen!
Torsdagar, kl. 07:00 - 07:45, start 29 april
5 ggr, 650 kr

Kursen hålls även som en onlinekurs, pris 0 kr

Anmäl dig här »

Minikurs inför sommaren

Detta är en kurs för dig som vill ge dig extra tid till att landa i dig själv, varva ner och hämta kraft inför sommar och semestrar. Vi kommer att arbeta med skonsamma rörelser för att sträcka ut trötta och spända muskler, vi kommer använda medveten andning för att lugna och stilla sinnet och att arbeta med yogans meditativa redskap för att hitta fokus och närvaro. Det krävs inga förkunskaper för denna kurs,den passar såväl nybörjare som vana utövare.
Måndagar, kl. 18:30 - 19:45, start 24 may
4 ggr, 650 kr

Kursen hålls även som en onlinekurs, pris 550 kr

Anmäl dig här »


Elever berättar

Mer energi och avslappnad Yogan ger mig mer energi och samtidigt gör mig avslappnad. Härligt lugn och samtidigt pigg. Elisabeth Barza
Yogan på Yogaskolan är mycket behaglig Yogan på Yogaskolan är mycket behaglig och lärarna är tydliga och instruktiva. Elev vid sommaryogan 2010