Yogaskolan i Karlstad | Yoga i tradition av T Krishnamacharya
 • Minikurs inför sommaren

  Minikurs inför sommaren – start 24/5

  Våren är på många sätt en underbar tid, men det är inte ovanligt att vi känner av vårtrötthet, vårnedstämdhet eller extra mycket stress för allt som ska hinnas med under just denna tid. Måndagar kl 18.30-19.45, start 24/5.

  Läs mer...
  yoga-och-lopning-med-yogaskolan

  Yoga och löpning på vackra Skutberget

  Yoga och löpning är en fantastisk kombination! Vi använder specifika yogarörelser och positioner som stärker och mjukar upp kroppen, som stödjer och kompletterar din löpträning och hjälper dig att förebygga värk och skador.

  Läs mer...
  Javeron_seniorer_puff

  Yoga och vandring för seniorer – En härlig vårdag på Jäverön

  Följ med på en härlig heldag med naturvandring, yoga, mat och samvaro. Vi använder alla våra sinnen för att uppleva naturen. Vandringen varvas med yogans redskap av rörelser, medveten andning, medveten närvaro och meditation.

  Läs mer...
  morgonyoga-start

  Morgonyoga på Klarälvskliniken och online

  Upplev hur det är att börja morgonen med yoga! Att göra yoga på morgonen är ett härligt sätt att starta dagen på. Vi väcker kropp och sinne med mjuka rörelser och medveten andning. Torsdagar kl 7.00-7.45, start 29 april.

  Läs mer...
  javeron-var-8

  Yoga och vandring – Möt våren på Jäverön

  Följ med på en härlig heldag med naturvandring, yoga, mat och samvaro. Vi använder alla våra sinnen för att uppleva naturen. Vandringen varvas med yogans redskap av rörelser, medveten andning, medveten närvaro och meditation. Platser kvar 23 maj.

  Läs mer...
  IMG_2229

  Dags för nya kursstarter!

  Vårterminens andra kursomgång närmar sig! Här finns en aktuell lista över de kurser som startar nu i mars/april.

  Läs mer...
  yoga-online-5

  Gå din yogakurs online

  Vi behöver alla ta ansvar för att minska smittspridningen i samhället, men också fortsätta att göra saker som vi mår bra av. Kanske är det viktigare än någonsin att ta hand om oss och stärka vår hälsa. I vår erbjuder därför Yogaskolan att du kan följa vår yogaundervisning via en videolänk hemifrån.

  Läs mer...
  Yoga_for_battre_somn_150

  Yoga för stresshantering och bättre sömn

  Nu startar vi en kurs där vi fokuserar lite extra på yoga som stödjer stresshantering och bättre sömn. Även om behovet av vila är större för oss så här års är det inte alltid säkert att vi klarar av att komma ner i varv och hitta återhämtning. Ny kursstart 25/3.

  Läs mer...
  ACToYoga_puff2

  Fokuserad ACT och Yoga

  Känner du dig stressad, har sömnsvårigheter och/eller upplever lindrigare former av oro, ångest och nedstämdhet? Nu erbjuder vi en kurs för dig som vill stärka din psykiska hälsa.

  Läs mer...
  yoga-i-mariebergsskogen

  Yoga i Mariebergsskogen

  Vi fortsätter att erbjuda yoga i den fantastiska miljön på Acksjöns kapell i Mariebergsskogen! Nya kursstarter 25/3 & 15/4.

  Läs mer...
  YogaSutra4

  Yogasutra, yogans livsfilosofi – fristående temadagar

  Patanjalis Yoga Sutra sammanställdes för ungefär 2000 år sedan och räknas som den första, och fortfarande viktigaste, texten om yoga. Under de här temadagarna kommer vi att ta upp olika nyckelbegrepp från Yoga Sutra. Nästa tillfälle 24/4.

  Läs mer...

  Gällande Corona och Covid -19

  Uppdaterat läge 2021-01-10. Den största delen av verksamheten på Yogaskolan kommer framför allt att vara digital under våren 2021. Man kan i stort sett följa all vår kursverksamhet hemifrån via videolänk. Vi har dock möjlighet att ta emot några personer samt mindre grupper i våra lokaler.

  Läs mer...
  Privatkonsultation

  Privatkonsultationer

  Vill du utöva yoga på egen hand? Då kan vi hjälpa dig med att sätta ihop ett program som passar just dig utifrån dina behov och önskemål.

  Läs mer...

Minikurs inför sommaren – start 24/5

Våren är på många sätt en underbar tid, men det är inte ovanligt att vi känner av vårtrötthet, vårnedstämdhet eller extra mycket stress för allt som ska hinnas med under just denna tid.

 

Detta är en kurs för dig som vill ge dig extra tid till att landa i dig själv, varva ner och hämta kraft inför sommar och semestrar.  Vi kommer att arbeta med skonsamma rörelser för att sträcka ut trötta och spända muskler, vi kommer använda medveten andning för att lugna och stilla sinnet och att arbeta med yogans meditativa redskap för att hitta fokus och närvaro. Det krävs inga förkunskaper för denna kurs,den passar såväl nybörjare som vana utövare.

 

 

Måndagar, kl. 18:30 – 19:45, start 24 maj
4 ggr, pris 650 kr, online 550 kr

 

 

Anmäl dig här »

 

 

Publicerat i Nyhet | Stängt för kommentarer

Yoga och löpning på vackra Skutberget

Yoga och löpning är en fantastisk kombination! Vi använder specifika yogarörelser och positioner som stärker och mjukar upp kroppen, som stödjer och kompletterar din löpträning och hjälper dig att förebygga värk och skador. Under löpningen får vi tips och råd av Erica Grealish, sjukgymnast på Klarälvskliniken och före detta elitlöpare, för att hitta bra löpteknik som gör att du springer mer ekonomiskt och samtidigt förebygger slitage och skador.
Inga förkunskaper av yoga eller löpning krävs. Vi motiverar och ger tips och råd utifrån där du är! Man bestämmer själv hur långt man springer och i vilket tempo. Alla kan vara med!
Yogan integreras med löpträningen under varje tillfälle. Vi startar med yoga för att värma upp kroppen. Sedan lägger vi in yogarörelser och yogatänk under själva löptekniken för att sedan avsluta passet med yoga för att sträcka ut och stretcha de områden av kroppen som vi har använt.
Pga. rådande situation med corona kommer vi vara utomhus hela tiden. Vi sprider ut oss och håller avstånd.
Är det riktigt dåligt väder, kommer tillfällen kunna ställas in/skjutas fram.
Yogan hålls av Hanna Staaff som driver Yogaskolan och har jobbat heltid med yoga i närmare 20 år.
Varje tillfälle är fristående. Du får med dig ett program och tips för hemmaövningar.

Onsdag 19 maj

kl 17.30-19.30, 280 kr.
Anmäl dig här »

Onsdag 26 maj

kl 17.30-19.30, 280 kr.
Anmäl dig här »

Onsdag 2 juni

kl 17.30-19.30, 280 kr.
Anmäl dig här »

Publicerat i Nyhet | Stängt för kommentarer

Yoga och meditativ vandring på Hammars udde 2/5

 

Söndag 2/5, vid Hammars udde Hammarö

Yoga i ett hav av vitsippor? Vi börjar längta ut till Hammars udde på Hammarö där vi haft många yogavandringar. Vi tänkte inleda årets säsong när vitsipporna är som vackrast.

 

Vi börjar och avslutar eftermiddagen på gräset nedanför församlingsgården där vi utövar yoga med härlig utsikt över Vänern. Vi vandrar längs pilgrimsleden runt Hammars udde, genom ängar och skog ner till vattnet. Vi använder alla våra sinnen för att uppleva denna speciella plats. Vandringen varvas med yogans redskap av rörelser, medveten andning, medveten närvaro och meditation. Bitvis vandrar vi i tystnad för att verkligen landa, ta in naturen och stilla vårt sinne.

 

Vi håller förstås avstånd och sprider ut oss.

 

Söndag 2/5 kl. 14 – ca 16
Kostnad 250 kr (200 kr för dig som är sjukskriven/arbetssökande/pensionär)

Vi tar med yogamattor till de som vill låna.

Tveka inte att höra av dig om du har frågor.

Vi ser fram emot denna dag!

 

Anmäl dig här

Publicerat i Arkiv | Stängt för kommentarer

Yoga och vandring för seniorer – En härlig vårdag på Jäverön

 

 

Följ med oss till vackra Jäverön för en heldag med vandring och yoga, mat och samvaro utomhus. Vi använder alla våra sinnen för att uppleva denna vackra plats och vi vandrar genom skogar, ängar och längs stränder. Vandringen varvas med yogans redskap av rörelser, medveten andning, medveten närvaro och meditation.

 

Vi tar färjan över från Herrön till Jäverön kl.10.40. Vi startar dagen med ett yogapass på klipporna för att sedan vandra genom skog och mark till Magasinet som är en fantastisk byggnad i tre våningar med luftiga och rymliga ytor. Här finns ett modernt kök och toaletter.

 

Vid Magasinet blir det lunch. Vi är en liten grupp och vi håller avstånd. Vi håller framför allt till på magasinets härliga uteplats. Här gör vi yoga för att sedan dricka eftermiddagskaffe/te på verandan. Vi vandrar tillbaka till färjan via Jäveröns östra sida efter fina leder där det är lätt att gå. Vi vandrar alltså i två etapper, där varje etapp är runt 3 km. Vi har inte bråttom utan njuter av vägen. Vill man kan man ta med sig stavar. Färjan tillbaka går kl. 16.50 från Jäverön..

 

Måndag 24 maj

kl 10.30-17.00, 570 kr för pensionärer, 670 kr övriga. Lunch, eftermiddagsfika och frukt ingår.
Anmäl dig här »

 

Måndag 17 maj

kl 10.30-17.00, 570 kr för pensionärer, 670 kr övriga. Lunch, eftermiddagsfika och frukt ingår.
Anmäl dig här »

 

 

Vill du vara med? Anmäl dig så snart som möjligt.

 

 

 

 

Publicerat i Nyhet | Stängt för kommentarer

Morgonyoga på Klarälvskliniken och online

Upplev hur det är att börja morgonen med yoga! Att göra yoga på morgonen är ett härligt sätt att starta dagen på. Vi väcker kropp och sinne med mjuka rörelser och medveten andning.

 

Nu startar vi i samarbete med Klarälvskliniken en kurs på torsdagmorgnar. Kursen passar alla, såväl nybörjare som fortsättare.

 

Kursen hålls på Klarälvskliniken vid Löfbergs arena. Du kan även följa kursen online hemifrån. Ange i anmälan hur du vill delta.

 

Torsdagar kl 7.00-7.45
start 29 april, 5 tillfällen, 650 kr
Kursen är fullsatt på plats i rummet, onlineplatser finns kvar.

 

Anmäl dig här »

Publicerat i Nyhet | Stängt för kommentarer

Yoga och vandring – Möt våren på Jäverön

 

Följ med oss till vackra Jäverön för en heldag med vandring och yoga. Vi använder alla våra sinnen för att uppleva naturen och landa i oss själva. Vi vandrar genom skogar, ängar och längs stränder. Vandringen varvas med yogans redskap av rörelser, medveten andning, medveten närvaro och meditation.

 

Vi är glada att kunna erbjuda dessa yoga- och vandringsdagar i samarbete med Magasinet Jäverön. Magasinet är en fantastisk byggnad i tre våningar med luftiga och rymliga ytor. Här finns ett modernt kök, toaletter och ett underbart yogaloft. Här njuter vi förhoppningsvis av solen på den härliga verandan.

 

Med hänsyn till rådande situation med Covid-19 spenderar vi i möjligaste mån all tid utomhus.

 

 

 

Datum 

Lördag 8 maj – Fullsatt!

kl 8.30-17.00, 850 kr

Söndag 23 maj

kl 8.30-17.00, 850 kr
Anmälan

Tider 
Vi samlas på Herrön, Skattkärr och tar färjan över kl. 8.40
Färjan tillbaka går från Jäverön kl. 16.50
Förtäring under dagen:
I priset ingår vegetarisk lunch, kaffe/te, tilltugg och frukt. Meddela oss eventuella allergier.

 

 

Övrigt att tänka på:
Kläder efter väder, bekväma skor för vandring, sittunderlag för fika utomhus. Yogamattor finns att låna.

 

Vill du vara med? Anmäl dig så snart som möjligt.

 

 
 

Publicerat i Nyhet | Stängt för kommentarer

Mariebergsskogen – Meditativ vandring och yoga utomhus

 

Nu äntligen har vi bestämt att det är vår och varmt nog att börja med vår omtyckta uteyoga i Mariebergsskogen!

 

Vi träffas utanför Acksjöns kapell där vi inleder med ett yogapass med den rogivande skogen runt oss. Vi vandrar sedan en slinga genom skogen ner till vattnet. Vi använder alla våra sinnen för att landa, ta in naturen och stilla vårt sinne. Vandringen varvas med yogans redskap av rörelser, medveten andning, medveten närvaro och meditation. Vi avslutar med ett lite längre yogapass.

 

Föranmälan krävs. Max 10 personer, så att vi kan hålla ordentligt avstånd. Vi använder mikrofon så att vi hörs ordentligt.

 

Vi kommer att gå ut med nya datum inför varje vecka. Är det riktigt dåligt väder ställer vi in.

 

 

 

Måndag 26 april

kl 10.00-11.30, 120 kr för pensionärer, 160 kr övriga.
Anmäl dig här »

 

 

 

Vill du vara med? Anmäl dig så snart som möjligt.

 

 

 

 

Publicerat i Arkiv | Stängt för kommentarer

Yoga & löpning i Tyrskogen

Yoga och löpning är en fantastisk kombination! Vi använder specifika yogarörelser och positioner som stärker och mjukar upp kroppen, som stödjer och kompletterar din löpträning och hjälper dig att förebygga värk och skador. Under löpningen får vi tips och råd av Erica Grealish, sjukgymnast på Klarälvskliniken och före detta elitlöpare, för att hitta bra löpteknik som gör att du springer mer ekonomiskt och samtidigt förebygger slitage och skador.
Dessa måndagar i Tyrskogen kommer löpningen att ske utomhus och yogadelen inne i Mästarsalen i Löfbergs arena. Detta är en stor lokal där vi kan hålla distans och avstånd.

 

 

Yoga och löpning, 26/4

Måndag 26 april kl. 18:00 – 20:00, 280 kr
Anmäl dig här »

  

Publicerat i Arkiv | Stängt för kommentarer

Dags för nya kursstarter!

 

Vårterminens andra kursomgång närmar sig! Nedan finns en aktuell lista över kommande kursstarter. Anmäl dig direkt här på sidan eller ring till oss på 054-181183 och rådgör om du är osäker på vilken kurs som kan passa bäst. Du kan också läsa mer om respektive kurstyp här.

 

Publicerat i Nyhet | Stängt för kommentarer

Gå din yogakurs online

 


Vi behöver alla ta ansvar för att minska smittspridningen i samhället, men också fortsätta att göra saker som vi mår bra av. Kanske är det viktigare än någonsin att ta hand om oss och stärka vår hälsa.

 

I vår erbjuder därför Yogaskolan att du kan följa vår yogaundervisning via en videolänk hemifrån. Du följer en specifik kurs med en ny lektion varje vecka där det sker stegvis utveckling och progression över tid. Du kan antingen utöva i realtid samtidigt som kursen hålls på plats eller så kan du göra passet när helst det passar dig bäst. Du har tillgång till alla lektioner så länge kursen pågår och kan utöva varje lektion så många gånger du vill.

 

I varje kurs ingår individuell handledning och instruktion av läraren så att du får hjälp att anpassa övningarna till dig och dina behov. Yoga ska så mycket som möjligt anpassas till var och en och därför är det viktigt med kontakt och återkoppling på lektionerna. Vi har begränsat antal platser per kurs för att vi ska kunna hålla kontakt med alla deltagare. Låter det intressant? Här nedan finns en aktuell lista över kommande kursstarter där det syns vilka som går att följa online. Ange i din anmälan att du vill gå online.

 

Publicerat i Nyhet | Stängt för kommentarer

Prova-på-pass inför kursstart

Vi kommer att ge ett par tillfällen för att prova på yoga med oss, både online på plats, nu i vår. Kanske är du osäker på om yoga passar dig och vilken inriktning du ska ta? Kanske undrar du hur det fungerar att utöva yoga digitalt? Därför öppnar vi upp för den här möjligheten vid några tillfällen.

Prova-på pass:

Yoga för styrka och rörlighet– motsvarar nybörjare fysisk
Onsdag den 7/4  kl. 20.00

 

Yoga för hälsa och stabilitet – motsvara nybörjarkurs allmän inriktning
Torsdag den 8/4 kl. 17.00

 

Meditation med hjälp av yogans redskap
Söndag den 11/4 kl. 18.15

 

Yogapasset kommer vara ca 50 minuter och föranmälan krävs, vare sig du vill vara med på plats eller online. Vi har möjlighet att ta emot några få (max 5) i vår lokal och vi tar emot ett begränsat antal online. Du betalar 60 kr med swish för bekräftad plats. Om du vill prova att göra passet online och inte har möjlighet att göra det live när det sänds kommer du ha tillgång till passet under 24 timmar. Vi kommer stämma av både innan och efter utövat pass så att vi kan möta upp dina frågor och hjälpa dig till eventuella anpassningar.
Hör av dig för mer information så berättar vi mer.Vi kommer som vanligt att inleda terminen med möjlighet att prova på yoga med några olika inriktningar. Annorlunda för i år är att man behöver anmäla sig även till prova-på lektionerna, allt för att hålla nere antalet elever i lokalen.
Anmäl dig till prova-på-passen här

Publicerat i Arkiv | Stängt för kommentarer

Yoga för gravida – ny kursstart 12/4

Att göra yoga under graviditeten är ett skönt sätt att arbeta med kropp och sinne för att ta hand om sig själv lite extra under denna speciella period.

 

Vi arbetar med mjuka rörelser och medveten andning som ökar cirkulationen i kroppen, ger oss ökad kroppskännedom samt lugnar sinnet och hjälper oss att lyssna på kroppens behov utan krav eller förväntningar. Vi arbetar även med avslappning och meditation som hjälper oss att släppa spänningar och oro för att istället ge plats för tillit till vår kropp och oss själva.

 

 

 

Gravidyoga

Måndagar, kl. 17:00 – 18:15, start 12/4
8 ggr, 1250 kr (Online 1080 kr)
Anmäl dig här »

Publicerat i Arkiv | Stängt för kommentarer

Yoga webbkurs för seniorer

 

Onsdagar kl. 09.30-10.30, med start 31/3

Här kommer vi använda en sluten grupp på facebook, man kan vara med ”live”, eller så kan du utöva när helst det passar dig som bäst. Man har tillgång till alla utövandet så länge kursen håller på och man kan göra varje utövande så många gånger man vill. Man ser läraren i bild, men inte sig själv eller varandra. Har man inte facebook mailar vi en länk till de inspelade lektionerna, så att man får tillgång till dem på samma sätt.
I varje kurs ingår individuell handledning och intstruktion av läraren så att du får hjälp att anpassa övningarna till dig och dina behov. Yoga ska så mycket som möjligt anpassas till var och en och därför är det viktigt med kontakt och återkoppling på lektionerna.

4 tillfällen pris 490 kr. Lärare Hanna Staaff
Anmäl dig här »

Publicerat i Arkiv | Stängt för kommentarer

Yoga för stresshantering och bättre sömn

Yoga för stresshantering och bättre sömn

Det här är en kurs där vi fokuserar lite extra på yoga som stödjer återhämtning och bättre sömn. Även om behovet av vila är större för oss så här års är det inte alltid säkert att vi klarar av att komma ner i varv och hitta återhämtning. Och många av oss i dag har en skör sömn, där man kan ha svårt med insomning och/eller vaknar tidigt och har svårt att komma till ro igen. Här har yogan många redskap som kan vara till god hjälp.

 

Under kursen kommer vi prova olika tekniker så som rörelser som släpper anspänning och stress i kroppen, medveten andning, avspänning och andra fokuseringsövningar.

 

Vi startar kurser med detta fokus i Acksjöns kapell i Mariebergsskogen och i sockenstugan på Hammarö. Vi är så glada att kunna hålla kurser i dessa fina, stämningsfulla lokaler.

 

 

Kursstart

 

 

 

Torsdagar, kl. 17:15 – 18:15, start 25 mars
8 ggr, 1080 kr (online 980 kr)
Kursen hålls i Acksjöns kapell, Mariebergsskogen

Anmäl dig här »

Publicerat i Nyhet | Stängt för kommentarer

Fokuserad ACT och Yoga

 

 Naturliga verktyg för ett hållbart och meningsfullt liv

Känner du dig stressad, har sömnsvårigheter, upplever lindrigare former av oro och nedstämdhet eller bara vill stärka din psykiska hälsa? Nu erbjuder vi en kurs i Fokuserad ACT och Yoga..

 

Genom den kognitiva beteendeterapiformen ACT, Acceptance and Commitment Therapy, yogaövningar och naturbaserad medveten närvaro använder vi praktiska redskap för hälsa och psykisk stabilitet. Kursen består av två söndagar på Magasinet Jäverön, samt tre tillfällen kvällstid i Acksjöns Kapell, Mariebergsskogen, utspritt under 7 veckor. Vid varje kurstillfälle ges en teoretisk inramning, praktiska kropps- och andningsövningar samt tid i naturen med övningar för medveten närvaro. Kursen hålls av Maria Hedfors, psykolog, MW PsykologPraktik och Hanna Staaff, yogalärare, Yogaskolan.

 

 

Kurstillfällen: Söndag 25/4, heldag på Jäverön, kl. 10.30-17.00, onsdag 5/5 kl. 17.30-19.30, onsdag 19/5 kl. 17.30-19.30, onsdag 2/6 kl. 18-19, Acksjöns kapell Mariebergsskogen. Kursen avslutas på Jäverön söndag 13/6 kl. 10.30-17. Vid tillfällena på Jäverön ingår vegetarisk lunch och eftermiddagsfika. Naturligtvis följer vi lagar och rekommendationer angående Covid-19.

 
Pris: 2990 kr. Kursavgiften delas upp och faktureras vid två separata tillfällen. 10% rabatt för dig som är pensionär, sjukskriven eller arbetssökande. Kursavgiften kan täckas av friskvårdsbidrag, resonera med din arbetsgivare om detta kan vara aktuellt.

 
Mer information: Maila karlstad@yogaskolan.se eller kontakt@mwpsykologpraktik.se eller välkommen att kontakta någon av oss direkt för frågor och information, Maria Hedfors 054-2033153 & Hanna Staaff 070-3538738.

 

Anmäl dig här »

 

 

 

Kursen är ett samarbete med MW PsykologPraktik.

Publicerat i Nyhet | Stängt för kommentarer

Yoga i Mariebergsskogen

 

Vi är så glada över att kunna erbjuda yoga i den här fantastiska miljön! På torsdagkvällar håller vi ett par olika kurser i stämningsfulla Acksjöns kapell.

Aktuella kurser

Yoga för stresshantering och bättre sömn

Kursen hålls i Acksjöns kapell i Mariebergsskogen.
Torsdagar, kl. 17:15 – 18:15, start 25 mars
8 ggr, 1080 kr (online 980 kr)

Anmäl dig här »

Fortsättning allmän

Kursen hålls i Acksjöns kapell i Mariebergsskogen.
Torsdagar, kl. 18:30 – 19:45, start 25 mars
8 ggr, 1250 kr (online 1150 kr)

Anmäl dig här »

Nybörjare allmän

Kursen hålls i Acksjöns kapell i Mariebergsskogen.
Torsdagar, kl. 20:00 – 21:15, start 15 april
6 ggr, 925 kr (online 825 kr)

Anmäl dig här »
Publicerat i Nyhet | Stängt för kommentarer

Yoga för barn och ungdom – start 26 februari

Nu kan vi glädjande starta upp vår barn- och ungdomsyoga igen. Vi har ordnat med en större lokal som vi gästar nu under vårterminen till att börja med.

 

Kurserna hålls i Rocksulans lokal på Pumpgatan, Tormestad. Lokalen ligger på samma gata som Post Nords terminal, en vit lång byggnad som ligger ner mot älven.

 

Om något av barnen ska gå inne ifrån stan till lokalen, föreslår vi att de går på gång/cykelvägen längs älven, förbi CCC, under Hagaleden och under tågövergången, sedan ser de det vita tegelhuset. Rocksulans ingång är på innergården.

 

Barnyoga ca 6-9 år, fredagar kl. 17.15-18.00, start 2021-02-26, löpande intag

Barn/ungdom ca 10-15 år, fredagar kl. 16.15-17.00, start 2021-02-26, löpande intag

 

 

 

Anmäl dig till kurserna här

Publicerat i Arkiv | Stängt för kommentarer

Yogasutra, yogans livsfilosofi – fristående temadagar

YogaSutra4Patanjalis Yoga Sutra sammanställdes för ungefär 2000 år sedan och räknas som den första, och fortfarande viktigaste, texten om yoga. Den förklarar bland annat hur sinnet fungerar och ger många praktiska förslag till hur vi kan jobba med vårt sinne.
Under de här temadagarna kommer vi att ta upp olika nyckelbegrepp från Yoga Sutra. Vi kommer att recitera verserna vi diskuterar och utöva en del av de praktiska redskap yoga har att erbjuda; asana, pranayama och meditation.

Temadagarna är fristående och de krävs inget förkunskaper för att delta.

Yogasutra – fristående temadag 24/4

Lördag 24 april kl. 09:00 – 13:00, 580 kr
Anmäl dig här »

Publicerat i Nyhet | Stängt för kommentarer

Gällande Corona och Covid -19

 

Uppdaterat läge 2021-01-10

Den största delen av verksamheten på Yogaskolan kommer framför allt att vara digital under våren 2021. Man kan i stort sett följa all vår kursverksamhet hemifrån via videolänk. Vi har dock möjlighet att ta emot några personer/mindre grupper i våra lokaler.

 

Som helhet är vår lokal på Västra Kanalgatan drygt 120 kvm och undervisningsrummet är 60 kvm, så vi får totalt vistas max 12 personer i lokalen som helhet och max 6 personer inklusive läraren i undervisningsrummet. Anvisningar finns vid våra ingångar.

 

 

 

 

 

Till dig som deltar i verksamhet på plats hos oss:

 • Handsprit finns utsatt nära vår entré, så ta gärna för vana att börja med att sprita av händerna när du kommer in. Det finns möjlighet att tvätta händerna med tvål och handsprit finns utsatt på flera platser.
 • Håll avstånd och se till att det aldrig blir trångt i något utrymme.
 • Ta gärna med egen yogamatta. Har du ingen matta finns det hos oss till försäljning. Om du lånar en matta så finns det så att du kan sprita av och rengöra mattan efter dig.
 • Och förstås, om du har förkylningssymptom, även lindriga, stanna hemma men delta gärna via webb.

 

 

 

Kontakta oss
Tveka inte att höra av dig om du har frågor eller behöver support för att kunna vara med via nätet, ring 054-181 183 eller maila karlstad@yogaskolan.se. Lämna ett meddelande om vi inte kan svara, så ringer vi upp.

 

 

 

 

 

 

Publicerat i Nyhet | Stängt för kommentarer

Vårterminens kursstarter!

 

Den 11 januari startar vårterminen på Yogaskolan. Nedan finns en aktuell lista över kommande kursstarter. Anmäl dig direkt här på sidan eller ring till oss på 054-181183 och rådgör om du är osäker på vilken kurs som kan passa bäst. Du kan också läsa mer om respektive kurstyp här.

 

Publicerat i Arkiv | Stängt för kommentarer