Yoga och löpning på Skutberget

Yoga och löpning är en fantastisk kombination! Vi använder specifika yogarörelser och positioner som stärker och mjukar upp kroppen, som stödjer och kompletterar din löpträning och hjälper dig att förebygga värk och skador. Under löpningen får vi tips och råd av Erica Grealish, sjukgymnast på Klarälvskliniken och före detta elitlöpare, för att hitta bra löpteknik som gör att du springer mer ekonomiskt och samtidigt förebygger slitage och skador. Yogan hålls av Hanna Staaff som driver Yogaskolan och har jobbat heltid med yoga i närmare 25 år.

 

Inga förkunskaper av yoga eller löpning krävs. Vi motiverar och ger tips och råd utifrån där du är!

 

 

Yogan kommer att hållas i Motionscentralen (om vi inte får väldigt varmt och skönt väder! Då är vi kvar ute!)

 

Varje tillfälle är fristående. Du får med dig ett program och tips för hemmaövningar.

 

Torsdag 23 maj

kl 17.30-19.30, 290 kr.
Anmäl dig här »

Torsdag 30 maj

kl 17.30-19.30, 290 kr.
Anmäl dig här »

Publicerat i Nyhet | Stängt för kommentarer

Minikurser inför vår och sommar – start 8/5 & 27/5

Våren och sommaren är på många sätt en underbar tid, men det är inte ovanligt att vi känner oss lite extra stressade för allt som ska hinnas med under just denna tid.

 

Detta är en kurs för dig som vill ge dig extra tid till att landa i dig själv, varva ner och hämta kraft inför sommar och semestrar.

 

Vi kommer att arbeta med skonsamma rörelser för att sträcka ut trötta och spända muskler, vi kommer använda medveten andning för att lugna och stilla sinnet och att arbeta med yogans meditativa redskap för att hitta fokus och närvaro.

 

Det krävs inga förkunskaper för denna kurs, den passar såväl nybörjare som vana utövare.

 

 

Onsdagar, kl. 17:30 – 18:45, start 8 maj
3 ggr, pris 560 kr
Kursen hålls i sockenstugan vid Hammarö kyrka, Hammarö

Anmäl dig här »

 

 

Måndagar, kl. 17:30 – 19:00, start 27 maj
4 ggr, pris 890 kr
Kursen hålls på Yogaskolan, Västra Kanalgatan 3

 

Anmäl dig här »

 

 

 

 

 

Publicerat i Nyhet | Stängt för kommentarer

Familjeyoga – yoga tillsammans! 4 maj

I familjeyogan yogar barn och vuxna tillsammans. Vi gör övningar för rörlighet, balans, fokus, för att bli medvetna om vår kropp och andning. Och för att ha kul tillsammans!

 

I yogan ges möjligheter för både barn och vuxna att hantera stress och hitta avspänning och ro både i kropp och sinne.

 

Yogaövningar anpassas efter gruppen och barnens åldrar. Vi vänder oss här främst till barn 6-12 år. Yngre syskon är välkomna, men tänk på att yngre barn inte orkar följa instruktioner och fokusera lika länge. Vi har ett trivsamt entrérum dit man kan gå undan och sätta sig om barnet inte orkar vara med längre. Barn, mamma, pappa, morfar, farmor, syskon – alla är lika välkomna! En del övningar kan göras i par eller om ni är en hel liten grupp. Familjeyoga är ett bra sätt att få gemensamma upplevelser och uppslag på övningar, som sedan kan göras hemma.

 

Vår yoga är helt befriad från tävling och jämförelser, alla duger precis som de är. Det behövs inga speciella kläder eller prylar. Vanliga mjuka kläder som man trivs i är perfekta för yoga. Det behövs inga skor eller accessoarer.  Vi har yogamattor, filtar och kuddar på plats.

Läraren är lyhörd för de olika behov och åldersspann som kan finnas.

 

 

Familjeyoga 4 maj

Pris: 200 kr för 1 barn + 1 vuxen och 50 kr för extra familjemedlemmar / tillfälle
Föranmälan krävs. Ange i kommentaren hur många ni är.
Lördag 4 maj kl. 11:00 – 12:00, 200 kr
Anmäl dig här »

 

Publicerat i Arkiv | Stängt för kommentarer

Skriv dig vidare – en kvällskurs med yoga och skrivande

 

Vi träffas 3 måndagkvällar under våren i mysiga Acksjöns kapell, med start 29/4.

Vi landar i kropp och andning och släpper taget om stress och prestation genom yogans praktiska redskap. Louise guidar oss genom olika skrivtekniker och metoder. Vi låter oss inspireras av yogans visdomsfilosofi där vi hämtar olika teman som vi reflekterar och skriver utifrån. Olika övningar från yogan varvas med skrivande, reflektion, dialog och korta teoriinramningar.

 

Det krävs inga tidigare erfarenheter av skrivande eller yoga. Vi tar vara på den fina miljön i Acksjöns kapell och i Mariebergsskogen. Är vädret fint kommer vi kunna både utöva yoga och skriva utomhus. Kursen hålls av Louise Alvarsson, skrivpedagog och författare, och Hanna Staaff, yogalärare.

När: 3 måndagkvällar, 29/4, 13/5 och 27/5 kl. 18-20. Mellan tillfällena får man med sig övningar att göra på egen hand för den som önskar.
Plats: Acksjöns kapell, Mariebergsskogen
Pris: 920 kr. (Det går bra att använda friskvårdsbidrag. Vi är anslutna till Wellnet och Epassi. Sjukskrivna, arbetssökande, pensionärer och studerande får 10 %). Det ingår te och frukt.
Tveka inte att höra av dig till oss om du har frågor.
Louise 073-0520259
Hanna 070-3538738

Skriv dig vidare – Yoga och skrivande

Start måndag 29/4, kl. 18:00 – 20:00
920 kr
Anmäl dig här »

Publicerat i Arkiv | Stängt för kommentarer

Yoga för gravida – kursstart 2 maj

Att göra yoga under graviditeten är ett skönt sätt att arbeta med kropp och sinne för att ta hand om sig själv lite extra under denna speciella period.

 

Vi arbetar med mjuka rörelser och medveten andning som ökar cirkulationen i kroppen, ger oss ökad kroppskännedom samt lugnar sinnet och hjälper oss att lyssna på kroppens behov utan krav eller förväntningar. Vi arbetar även med avslappning och meditation som hjälper oss att släppa spänningar och oro för att istället ge plats för tillit till vår kropp och oss själva.

 

 

 

Gravidyoga

Torsdagar, kl. 17:00 – 18:15, start 2/5
4 ggr, 690 kr (Online 690 kr)
Anmäl dig här »

 

Publicerat i Arkiv | Stängt för kommentarer

Starta morgonen med yoga – onsdagar kl 7, drop-in

Kom och njut av det vackra morgonljuset i vårt yogarum och upplev hur det är att börja morgonen med yoga! Att göra yoga på morgonen är ett härligt sätt att starta dagen på. Vi väcker kropp och sinne med mjuka rörelser och medveten andning. Kursen passar alla, såväl nybörjare som fortsättare. Ta gärna med dig frukost och ät hos oss efter passet om du vill. Vi bjuder på kaffe eller te.

 

Onsdagar kl 7.00-7.45 i april och maj

drop-in, 150 kr/gång, betalas på plats med swish. Ingen anmälan, bara att dyka upp. Välkomna!

 

Publicerat i Nyhet | Stängt för kommentarer

Yoga som fysisk utmaning – yoga i flöde

Yoga som fysik utmaning15 maj startar vi en ny kurs för dig som gillar fysisk utmaning genom yoga! Yoga är ett roligt sätt att att arbeta med styrka, smidighet, koordination och balans. På de fysiska inriktningarna lägger vi större vikt vid yogans fysiska aspekter för att stärka kroppen.

 

Vi arbetar lugnt och metodiskt i koordination med andetaget, i bland i ett flöde där vi binder ihop längre serier av yogans olika positioner och i bland stannar vi längre i position för att gå djupare.

 

Härligt värmande, utmanande och roligt!

 

 

Kortkurs – Yoga som fysisk utmaning

Onsdagar, kl. 20:00 – 21:15, start 15 maj
5 ggr, 850 kr (online 850 kr)

Anmäl dig här 

 

 

Publicerat i Arkiv | Stängt för kommentarer

Prova yoga gratis på Hammarö – Yogaskolan 20 år

Yoga för nybörjare

 

Nytt tillfälle 24/4! Yogaskolan bjuder in Hammaröborna att testa yoga gratis som en del av vårt 20-årsjubileum. Vi håller till i sockenstugan vid Hammarö kyrka.

Passet är upplagt så att det passar de flesta. Inga förkunskaper krävs. Ta med dig egen yoga-/träningsmatta.

Yogapasset är kostnadsfritt men anmälan krävs.

Nytt tillfälle!
Onsdag den 24 april kl 17.30-18.30

 

Anmäl dig här »

Publicerat i Arkiv | Stängt för kommentarer

Mamma-bebis-yoga, kursstart 8/5

Att göra yoga tillsammans med sitt barn kan vara en fin stund tillsammans. I den här gruppen gör vi fysiska övningar som kan hjälpa dig att bygga upp kroppen efter graviditeten, men också andnings- och avspänningsövningar som kan vara bra att ta till under sömnlösa nätter.

 

Det behövs inga förkunskaper i yoga för att gå i den här gruppen. Bebisarna är välkomna tills de börjar krypa runt.

 

 

Kursstart Mamma-bebis

Tisdagar, kl. 12:30 – 13:15, start 8/5
5 ggr, 590 kr (online 590 kr)

Anmäl dig här »

 

Publicerat i Nyhet | Stängt för kommentarer

Ayurveda och yoga för en god hälsa under klimakteriet – temadag 19/5

 

Temadag söndag 19/5 kl 9.00-16.00
Ayurveda och yoga anpassar sina råd efter tillfälle och person. Livets olika åldrar har olika sorters utmaningar och kräver olika sorters hälsoråd. Klimakteriet är inte en sjukdom, men kan kräva en anpassning av sina hälsovanor för att må bra under den omställning som sker i kroppen.

 

På denna temadag talar vi om vad den ayurvediska medicinen och yoga har för allmänna råd vid de symtom som kan dyka upp under klimakteriet. Vi kommer att prata om mat och huskurer, vi varvar föreläsning med praktiskt utövande av yoga.

 

Temadagen hålls av Kristofer Edlund och Hanna Staaff.
Kristofer han har en gedigen utbildning till ayurvedisk läkare vid Sampurnananda Sanskrit University i Varanasi, Indien. Han bodde och studerade i Indien mellan 1991-2003 oh åker regelbundet tillbaka för att fördjupa sina kunskaper. Kristofer arbetar som ayurvedisk hälsorådgivare i Stockholm.
Hanna driver Yogaskolan i Karlstad och har en lång erfarenhet av att undervisa yoga för olika behov och förutsättningar. Hon har utbildat och vidareutbildat yogalärare i Sverige, Finland och Estland i mer än 20 år.

 

Kursen hålls söndag 19 maj kl. 09.00-16.00. Pris 1250 kr. Det ingår vegetarisk soppa/sallad med surdegsbröd, pålägg, frukt och te i kursavgiften.

Hälsokonsultationer

I samband med temadagen ger Kristofer ayurvediska hälsokonsultationer 18 maj.
Konsultationen tar cirka en timme och kostar 800 kr.

 

Anmäl dig till temadagen och privatkonsultation här

 

 

 

 

Publicerat i Nyhet | Stängt för kommentarer

Yoga för återhämtning – start 8/4

 

Har du hög anspänning i kroppen, är stressad, har värk i nacke, axlar,rygg, svårt att komma ner i varv och kanske sover dåligt?

 

Under den här kursen kommer vi använda oss av små, enkla övningar så som rörelser som släpper anspänning och stress i kroppen. Vi har extra fokus på rygg, axlar nacke då detta är områden där spänning ofta sätter sig vid stillasittande arbete, stress eller felbelastning av kroppen. Vi använder medveten andning, avspänning och andra fokuseringsövningar som kan vara hjälpsamma att komma ned i varv, slappna av och även att sova bättre.

 

Kursstart måndag 8/4 kl. 17.00-18.15, 6 ggr, 980 kr.
Vi ger 10% rabatt för sjukskriven, studerande, arbetssökande. Det går bra att använda friskvårdsbidrag, vi är ansluten till både Wellnet och Epassi.

 

Anmälan dig här nedan. Det går också bra att ringa oss på tel. 054-181183
Har du några frågor, tveka inte, utan hör av dig till oss.
Du är varmt välkommen!

 

Anmäl dig här »

Publicerat i Arkiv | Stängt för kommentarer

Yoga för mer glädje och frihet i livet

13-14 april, en helg med gästlärare Anne Poirier och Karina Freij på Yogaskolan

Yoga – för mer glädje och frihet i livet

En temadag med utövande och yogafilosofi, med Anne Poirier, Karina Freij och Hanna Staaff.

Enligt Yogasutra, yogans främsta referenstext är målet med yoga Kaivalyam, total frihet. Detta målet är både abstrakt och svårt att riktigt greppa. Under den här dagen tar vi hjälp av olika textreferenser för att förstå hur vi kan se detta på ett vardagligt plan och hur vi röra oss mot mer glädje och en känsla av frihet där vi inte begränsar oss och sätter krokben för oss själva i livet.

Olika utövandet av asana, pranayama och meditation varvas med teori/filosofiavsnitt. Undervisningen sker på engelska, men då 2 av oss 3 lärare är svensktalande, kommer vi även kunna diskutera delvis på svenska när det är önskvärt.

Lördagen den 13 april, kl. 9-14. Hembakat surdegsbröd med matigare pålägg, te/kaffe och frukt ingår i dagen. Meddela om du har allergier, så ordnar vi med alternativ)
Pris 750 kr

Yoga och Vedisk chanting

Det traditionella sättet att studera yogans filosofi är att recitera, för att sedan reflektera, meditera och diskutera. Reciterandet i sig själv är ett eget kraftfullt redskap som ger ett starkt fokus och vibrationerna har en djup inverkan på oss.

Söndagen den 14 april håller vi en temadag i Vedisk chanting med Anne Poirier, från Frankrike.

Vi kommer under dagen fördjupa oss i en  chant och recitera denna igen och igen, på fler olika sätt så att vi kommer in i den ordentligt och får en känsla av den. Vi kommer även titta lite övergripande på betydelsen och hur vi kan använda detta i vår kontext. Under dagen guidas vi också i ett meditativt utövande med reflektion kopplat till betydelsen av chanten.
Söndagen den 14 april, kl. 9-14. Hembakat surdegsbröd med matigare pålägg, te/kaffe och frukt ingår i dagen. Meddela om du har allergier, så ordnar vi med alternativ)
Pris 750 kr

Vill man vara med på båda temadagarna under helgen ger vi 10 % rabatt, så då betalar man 1350 kr.

 

Anmäl dig här

Publicerat i Arkiv | Stängt för kommentarer

Yogakurser för nybörjare

 

Nyfiken på yoga? Yoga är ett skönt sätt att arbeta med styrka, balans, smidighet och samtidigt landa, varva ner och hitta ett större inre lugn. Nu startar vi en mängd kurser med olika inriktningar som passar dig som är ny till yoga eller har gått några kurser och vill gå djupare i yogans grunder.

 

 

Nybörjare/fortsättning, allmän inriktning

Måndagar kl. 18.30-19.45, start 18/3
9 ggr, 1480 kr (online 1480 kr)

Anmäl dig här »

Nybörjare/fortsättning, lugn inriktning, fokus axlar, nacke

Måndagar kl. 17.00-18.15, start 8/4
9 ggr, 1480 kr (online 1480 kr)

Anmäl dig här »

Yoga för stela män

Tisdagar kl. 20.00-21.00, start 19/3
9 ggr, 1310 kr (online 1310 kr)

Anmäl dig här »

Nybörjare/fortsättning, allmän inriktning

Söndagar kl. 16.30-17.45, start 7/4
6 ggr, 980 kr (online 980 kr)

Anmäl dig här »

Meditation/medveten närvaro

Söndagar, kl. 18:00 – 19:15, start 24/3
9 ggr, 1480 kr (online 1480 kr)

Anmäl dig här »

Yoga som fysisk utmaning – yoga i flöde

Onsdagar, kl. 20:00 – 21:15, start 20/3
6 ggr, 980 kr (online 980 kr)

Anmäl dig här »

 

 

 

Läs gärna mer om våra nybörjarkurser med olika inriktningar här. För dig som är över 60 år har vi även speciella seniorkurser som du kan läsa mer om här.

 

Du är även varmt välkommen att höra av dig på 054-181183 för frågor och anmälan!

Publicerat i Arkiv | Stängt för kommentarer

Ayurveda – för hälsa i vardagen, temadag 16 mars

I mars kommer aurvedaläkaren Kristofer Edlund till oss för en helgkurs och konsultationer. Denna gång blir det en kurs med titeln ”Ayurveda – för hälsa i vardagen”.

Ayurveda – för hälsa i vardagen – helgkurs 16 mars

Den ayurvediska medicinen handlar både om att bota sjukdomar och att skapa en hälsosam livsstil som förebygger sjukdomar.
Kursen är ett första smakprov på vad ayurvedisk medicin är och vad man enkelt kan använda den till, utan att behöva läsa en massa böcker. Vi kommer på ett grundläggande sätt ge råd för dagliga hälsovanor och hur man kan kan anpassa dem efter årstid, kroppstyp och hälsobehov.
Kursen riktar sig i första hand till dig som inte har någon tidigare erfarenhet av ayurveda men även till dig som vill friska upp dina kunskaper.

Vad är ayurveda?

Ayurveda arbetar med tre grundläggande energier i naturen, som i människokroppen kallas Vata, Pitta och Kapha. Att balansera dessa energier är grunden för att bota sjukdomar och också för att ge personliga, förebyggande hälsoråd till varje patient. Varje person föds med en Kroppspersonlighet där en eller två av energierna Vata, Pitta, Kapha överväger. Att känna till din Kroppspersonlighet hjälper dig att förstå vilka sjukdomar du löper en större risk att drabbas av och hur du kan förbygga dem.
Kursen hålls av Kristofer Edlund som har en gedigen utbildning till ayurvedisk läkare vid Sampurnananda Sanskrit University i Varanasi, Indien. Han bodde och studerade i Indien mellan 1991-2003 och åker regelbundet tillbaka för att fördjupa sina kunskaper. Kristofer arbetar som ayurvedisk hälsorådgivare i Stockholm.
Kursen hålls Lördag 16 mars kl. 09.00-16.00. Pris 1150 kr. Det ingår en vegetarisk soppa med surdegsbröd, pålägg, frukt och te i kursavgiften.

 

Privatkonsultationer

Kristofer tar även emot för privata hälsokonsultationer Söndagen 17 mars. Pris 800 kr.

 

Anmäl dig till helgkursen och privatkonsultation här

Kristofer Edlund

Kursen hålls av Kristofer Edlund som har en gedigen utbildning till ayurvedisk läkare vid Sampurnananda Sanskrit University i Varanasi, Indien. Han bodde och studerade i Indien mellan 1991-2003 och åker regelbundet tillbaka för att fördjupa sina kunskaper. Kristofer arbetar som ayurvedisk hälsorådgivare i Stockholm.

 

 

 

 

 

Publicerat i Arkiv | Stängt för kommentarer

Vårterminens kursstarter!

 

Det börjar bli dags för vårens andra kursomgång Yogaskolan. Nedan finns en aktuell lista över kommande kursstarter. Anmäl dig här på sidan eller ring till oss på 054-181183 och rådgör om du är osäker på vilken kurs som kan passa bäst. Du kan också läsa mer om respektive kurstyp här.

Kommande kursstarter

TidKursStartdatumAntal ggrPris
måndagar10:30-17:00Yoga och vandringsdag för seniorer på Jäverön20 maj1 ggr745 krAnmälan
 17:30-19:00Minikurs inför sommaren27 maj4 ggr890 krAnmälan
onsdagar12:30-13:15Mamma-bebis-yoga8 maj5 ggr590 kr
(online 590 kr)
Anmälan
 17:30-18:45Kortkurs inför sommaren, nyb/forts - Hammarö8 maj3 ggr560 krAnmälan
torsdagar17:30-19:30Yoga och löpning, 23/523 maj1 ggr290 krAnmälan
 17:30-19:30Yoga och löpning, 30/530 maj1 ggr290 krAnmälan
Publicerat i Nyhet | Stängt för kommentarer

Yoga för seniorer – nya kurser med start från 18/3

På yogan för seniorer arbetar vi med mjuka kropps- och andningsövningar anpassade för dig som är 60+. Det är viktigt att upprätthålla rörlighet, styrka och balans i takt med att vi blir äldre. Vi arbetar med styrka, balans och rörlighet på ett skonsamt och säkert sätt. Varje lektion avslutas med avslappning/meditation. Du får även ta del av koncept och tankar från yogans filosofi.

 

Kursstarter

På Yogaskolan, Västra Kanalgatan 3

Senioryoga nybörjare/fortsättare – tisdagar kl. 13.30-14.30 – start 19/3
Senioryoga fördjupning – måndagar kl. 10.30-11.45 – start 18/3
Senioryoga nybörjare/fortsättning – måndagar kl. 13.00-14.00 – start 18/3
Stela män senior – nybörjare/forts. – torsdagar kl 10.00-11.00, start 21/3

På Seniorernas Hus, Brunnsgatan 6

Senioryoga fördjupning – torsdagar kl. 09.45-10.45 – start 21/3
Senioryoga fortsättning – torsdagar kl. 11.00-12.00 – start 21/3

På Hammarö, Hammarö kyrka, sockenstugan, Sverres väg 5

Senioryoga nybörjare/fortsättning – onsdagar kl. 14.00-15.00 – start 20/3

På Skutberget, motionscentralen

Senioryoga – torsdagar kl. 13.00-14.00 – start 21/3

 

Anmäl dig här

 

För kurserna behöver man anmäla sig. Är man bortrest eller sjuk någon vecka kan man ta igen missade tillfällen på andra kurser som går parallellt.

 

Publicerat i Arkiv | Stängt för kommentarer

Yoga för män – nya kursstarter i mars

Yoga för stela män

Vi möter ofta män som tror sig vara för stela för yoga. Inget kan vara mer fel. Därför startade vi upp kurser för bara män som snabbt blivit väldigt populära. Vi arbetar med rörlighet, styrka, balans och kroppsmedvetenhet och väver in medveten andning. Passet avslutas med avspänning.

 

 

Yoga för stela män – seniorer

Nybörjare/fortsättare
Torsdagar, kl. 10:00 – 11:00, start 21/3
9 ggr, 1200 kr

Anmäl dig här »

Yoga för stela män

Fortsättning
Måndagar, kl. 17:30 – 18:30, start 8/1
Kursen hålls på Klarälvskliniken
10 ggr, 1450 kr

Fullsatt

Yoga för stela män

Nybörjare + Fortsättning
Tisdagar, kl. 20:00 – 21:00, start 19/3
9 ggr, 1310 kr (online 1310 kr)

Anmäl dig här »

Yoga för stela män

Nybörjare + Fortsättning
Torsdagar, kl. 18:30 – 19:30, start 21/3
9 ggr, 1310 kr (online 1310 kr)

Anmäl dig här »
Publicerat i Arkiv | Stängt för kommentarer

Yoga för axlar, nacke och rygg – start 18/3

Axlar, nacke, rygg är områden där spänning ofta sätter sig vid stillasittande arbete, stress eller felbelastning av kroppen. Under den här kursen använder vi skonsamma rörelser för kroppsmedvetenhet, rörlighet och styrka med fokus på detta området. Vi arbetar med andning och avspänning för att komma ner i varv och släppa på negativ anspänning.

 

Idag finns dokumenterade positiva effekter av yoga bland annat gällande rygg- och nackbesvär. Vi kan förebygga förslitningsskador genom att förbättra kroppskännedomen, göra kroppen mjukare och starkare samt lära oss att slappna av. Många av övningarna som lärs ut på passen är enkla redskap som kan användas i vardagen. Små, enkla övningar för att till exempel ge lindring åt spända axlar och trötta ryggar, för att stärka och förebygga smärta, för att bättre hantera en stressig situation och för att förbättra sömnen.

 

Kursen passar dig med spännings- och/eller smärtproblematik. Ingen förkunskap av yoga krävs.

 

Måndagar kl 17.00-18.15, start 18 mars
9 ggr, pris 1480 kr (onlinekurs 1480 kr)

Anmäl dig här

 

 

 

Publicerat i Arkiv | Stängt för kommentarer

Meditation – medveten närvaro

Yoga handlar om att uppnå ett tillstånd av närvaro och fokus, inte bara i vårt utövade utan även i vår vardag.

 

Under denna kurs använder vi oss av yogans meditativa redskap för att samla ihop oss och stilla sinnet för en starkare närvaro. Vi arbetar bland annat med små, enkla rörelser, medveten andning, inre och yttre bilder och symboler, gester, ljud och mantran. Vi lämnar utrymme för reflektion, stillhet och tystnad.

 

Meditation nybörjare/forts.

Söndagar, kl. 18:00 – 19:15, start 24 mars
9 ggr, 1480 kr, onlinekurs 1480 kr.

 

Anmäl dig här »

 

Publicerat i Arkiv | Stängt för kommentarer

Yogasutra, yogans livsfilosofi – fristående temadagar

YogaSutra4Patanjalis Yoga Sutra sammanställdes för ungefär 2000 år sedan och räknas som den första, och fortfarande viktigaste, texten om yoga. Den förklarar bland annat hur sinnet fungerar och ger många praktiska förslag till hur vi kan jobba med vårt sinne.

 

Under de här temadagarna kommer vi att ta upp olika nyckelbegrepp från Yoga Sutra. Vi diskuterar framförallt hur vi kan förstå och applicera detta i dag. Vi varvar teori med olika yogautövanden – kroppsrörelser, medveten andning och meditation.

Temadagarna är fristående och det krävs inga förkunskaper i yoga sutra för att delta. Temadagarna passar dig som vill få en större förståelse för de tankar och filosofi som är grunden i yoga, oavsett om du är yogautövare eller yogalärare.

 

 

Yogasutra – fristående temadag 28/4

Söndag 28 april kl. 09:00 – 13:00, 580 kr
Anmäl dig här »

Publicerat i Arkiv | Stängt för kommentarer