Fördjupning | Yogaskolan i Karlstad

Fördjupning

För dig som utövat yoga i minst ett år finns det fördjupningskurser med olika inriktningar. Här går vi djupare in i yogans redskap och tekniker. På den här nivån är du bekväm och trygg med olika andningstekniker, kroppsrörelser och meditation. Du har förståelse för att filosofin har en betydande del av yogan. Att yoga gör skillnad i livet – inte bara i kroppen och andetaget – att kunna ta stöd av yogans förhållningssätt i vardagen.

Allmän

Här arbetar vi mer generellt med yogans redskap; kroppsrörelser, andningsövningar, avslappning och meditation. Denna inriktning är nivåmässigt mitt emellan den fysiska och den lugna.

Fysisk

För dig som tycker om att utmana kroppen fysiskt och som har viss vana vid av att jobba med kroppen. Här jobbar vi med serier, styrka, koordination och balans. Passar dig som inte har smärtproblematik eller skador.

 

Lugn

För dig som tycker om att jobba med lugnare, mjukare och mer meditativa rörelser. Vi ger mer utrymme för andning, avspänning och flera av yogans meditativa redskap. Här har vi större möjlighet att anpassa för dig med smärtproblematik och/eller begränsad rörlighet.Aktuella kurser

Yoga i flöde - fokus på kropp, rörelse och andning

Onsdagar, kl. 20:00 - 21:15, start 15 maj
5 ggr, 850 kr

Anmäl dig här »


Elever berättar

Stressen trillar av när man kliver innanför dörren! Härligt att komma hit – miljön är vilsam. Stressen trillar av när man kliver innanför dörren! Kerstin (fördjupning allmän)
Jag mår bra när jag är där Det är en härlig atmosfär där lokalen, läget och inte minst yogalärarna gör att mår bra när jag är där. Gunnar Friberg
Min dagliga barometer för hur min kropp och mitt sinne mår Jag går på Yogaskolan för att jag tycker om filosofin och sättet den framförs på av våra lärare.
- Jag känner tillit till yogans redskap.
- Förståelsen för varandra inom sangan och all klokskap som sägs.
- Yogans filosofi ger mig ständiga tankeställare.

För mig är yogan:
- min dagliga barometer för hur min kropp och mitt sinne mår.
- hjälper mig att få kontakt med mitt inre.
- har lärt mig att glädjen och energin aldrig lämnar oss och att lågan inom oss aldrig slocknar, även om det kan kännas så ibland.
- Yogan ger hopp. Kerstin Norell
Jag blir tillfreds både till kropp och själ när jag utövar yoga Jag har kommit fram till att yoga för mig är tillfredsställelse. Jag blir tillfreds både till kropp och själ när jag utövar yoga. Det gör jag så gott som varje dag. Det händer tack och lov sällan att jag måste avstå yogan och det är skönt. Jag har ett personligt program, som jag fått av Hanna. Det hjälper mig att klara vardagen. Jag liknar ibland yogan med städning: Det märks inte om det är gjort men det märks väldigt väl om det inte är gjort.
Varje vecka är jag med i "Evighetsgruppen", där deltagarna gör diskussionerna sååå innehållsrika och tänkvärda. För mig är tisdagarna heliga. Jag jobbar halvtid och min chef ville att jag skulle fördela jobbet på fler dagar än de tre jag då jobbade. Jag kunde då tänka mig att gå upp till fyra dagar men absolut inte tisdagar. Jag vill INTE missa "yogapratet", som ju är en stor del av mitt välbefinnande. Att få gå på Yogaskolan dessutom ha Hanna som ledare är ju en gåva som är få förunnade. Agneta Stenberg