Ayurveda – temadag och konsultationer 13/10 | Yogaskolan i Karlstad

Ayurveda – temadag och konsultationer 13/10

Lördag den 13 oktober håller Kristofer Edlund en temadag och workshop – ”Ta reda på din Ayurvediska Kroppstyp”. Förmiddagen ger dig större förståelse för din personliga konstitution och hur du utifrån detta kan stödja din hälsa på bästa sätt enligt Ayurveda.

 

 

Ta reda på din Ayurvediska Kroppstyp

För att hålla sig frisk och stark behöver man ta hand om sin hälsa. Vilka hälsoproblem har du större risk att drabbas av? Genom att ta reda på vilken kroppstyp du har kan du välja ut de hälsoråd som på bästa sätt förebygger ohälsa hos just dig. På den här temadagen får du göra ett kroppstyps-test. Du får lära dig vad det innebär att ta hand om hälsan för just din kroppstyp.
Lördag 13 oktober kl. 09.30-13.00. Vi bjuder på frukt och kaffe/te. pris 480 kr

Anmäl dig här

 

Privatkonsultationer

I samband med temadagen ger Kristofer ayurvediska privatkonsultationer den 13/10 och 14/10. En privatkonsultation tar ca en timme och kostar 700 kr. Anmäl intresse via hemsidan eller ring 054-181183.

Anmäl intresse här

 

Kristofer Edlund

Kursen hålls av Kristofer Edlund som har en gedigen utbildning till ayurvedisk läkare vid Sampurnananda Sanskrit University i Varanasi, Indien. Han bodde och studerade i Indien mellan 1991-2003 och åker regelbundet tillbaka för att fördjupa sina kunskaper. Kristofer arbetar som ayurvedisk hälsorådgivare i Stockholm där han håller kurser och föredrag samt individuella konsultationer.

 

Vad är ayurveda?

Ayurveda arbetar med tre grundläggande energier i naturen, som i människokroppen kallas Vata, Pitta och Kapha. Att balansera dessa energier är grunden för att bota sjukdomar och också för att ge personliga, förebyggande hälsoråd till varje patient. Varje person föds med en Kroppspersonlighet där en eller två av energierna Vata, Pitta, Kapha överväger. Att känna till din Kroppspersonlighet hjälper dig att förstå vilka sjukdomar du löper en större risk att drabbas av och hur du kan förebygga dem.

 

Ayurveda arbetar mycket grundläggande med kost- och livsstilsråd både för att återställa hälsa och för att förebygga sjukdomar.
Stor vikt läggs vid kost, motion, meditation och avslappning, allt anpassat efter den egna Kroppspersonligheten. Ayurveda använder framförallt traditionella hälsopreparat av örter, kryddor och mineraler. I Indien är Ayurveda ett godkänt medicinskt system som praktiseras jämsides med västerländsk medicin på sjukhus och som också har sin egen läkarutbildning.

Detta inlägg är publicerat i Arkiv. Bokmärk permalink. Stängt för kommentarer och trackbacks.