Ayurveda – temadag och konsultationer 26/1 | Yogaskolan i Karlstad

Ayurveda – temadag och konsultationer 26/1

Lördag den 26 januari håller Kristofer Edlund en temadag och workshop – ”Huskurer och enkla vardagsråd”. I samband med helgen tar Kristofer även emot för ayurvediska privatkonsutationer.

 

 

Huskurer och enkla vardagsråd

Lär dig att ta hand om din hälsa i vardagen med ayurvedisk medicin. På kursen kommer vi att prata om dagliga hälsovanor som passar alla. Vi lär oss om årstidsväxlingarna och hur de påverkar hälsan. Du får också lära dig hur man utformar enkla huskurer, av kryddor och råvaror som du har hemma i köket, för att behandla vanliga hälsoproblem.
Lördag 26 januari kl. 09.30-16.00. Vi bjuder på frukt och kaffe/te. Pris 780 kr

Anmäl dig här

 

Privatkonsultationer

I samband med temadagen ger Kristofer ayurvediska privatkonsultationer den 26/1 och 27/1. En privatkonsultation tar ca en timme och kostar 700 kr. Anmäl intresse via hemsidan eller ring 054-181183.

Anmäl intresse här

 

Kristofer Edlund

Kursen hålls av Kristofer Edlund som har en gedigen utbildning till ayurvedisk läkare vid Sampurnananda Sanskrit University i Varanasi, Indien. Han bodde och studerade i Indien mellan 1991-2003 och åker regelbundet tillbaka för att fördjupa sina kunskaper. Kristofer arbetar som ayurvedisk hälsorådgivare i Stockholm där han håller kurser och föredrag samt individuella konsultationer.

 

Vad är ayurveda?

Ayurveda arbetar med tre grundläggande energier i naturen, som i människokroppen kallas Vata, Pitta och Kapha. Att balansera dessa energier är grunden för att bota sjukdomar och också för att ge personliga, förebyggande hälsoråd till varje patient. Varje person föds med en Kroppspersonlighet där en eller två av energierna Vata, Pitta, Kapha överväger. Att känna till din Kroppspersonlighet hjälper dig att förstå vilka sjukdomar du löper en större risk att drabbas av och hur du kan förebygga dem.

 

Ayurveda arbetar mycket grundläggande med kost- och livsstilsråd både för att återställa hälsa och för att förebygga sjukdomar.
Stor vikt läggs vid kost, motion, meditation och avslappning, allt anpassat efter den egna Kroppspersonligheten. Ayurveda använder framförallt traditionella hälsopreparat av örter, kryddor och mineraler. I Indien är Ayurveda ett godkänt medicinskt system som praktiseras jämsides med västerländsk medicin på sjukhus och som också har sin egen läkarutbildning.

Detta inlägg är publicerat i Arkiv. Bokmärk permalink. Stängt för kommentarer och trackbacks.