Kvinna mitt i livet – redskap att möta klimakteriet

 

Under den här kursen utforskar vi olika redskap för att möta de förändringar som klimakteriet kan innebära. Yogans utövande och filosofi, med rörelser för styrka, rörlighet och balans samt en bredd av tekniker för att komma ner i varv och hitta återhämtning, meditation och vila är den röda tråden i kursen. Vi tittar närmare på hur yogans livsfilosofi och visdomstankar kan ge stöd och hjälpa oss att förhålla oss till olika förändringar och utmaningar i livet.

 

En annan viktig del av kursen är också att öka kunskapen om vår kropp och vad som händer under klimakteriet. Därför bjuder vi in flera professioner som delar sin kunskap och erfarenhet med oss. Barnmorskan Camilla Tranberg Eriksson från Qlinik Kvinnohälsa kommer och berättar om klimakteriets fysiologi och den hormonella förändringen som sker i klimakteriets olika faser. Erica Grealish, sjukgymnast och verksam på Klarälvskliniken, delar med sig av det hon möter i sitt arbete, hur kroppen förändras, hur vi exempelvis kan bli mer smärtkänsliga och stela. Erica har även en bakgrund  som idrottare och vi kommer få ta del av vad som kan vara viktigt att tänka på när det gäller fysisk träning under klimakteriet. Något som det talas mycket om i dag är kostens betydelse under denna period. Marina Sjöberg, dietist berättar vad som kan vara bra att ha med sig här och hur man med enkla medel kan anpassa sin kost för att må så bra som möjligt.

 

Kursupplägg:

5 tillfällen à 2 timmar utspritt över 7 veckor. Vid 3 av tillfällena har vi en gäst som delar med sig om sitt specialområde (se ovan) och vid av 2 tillfällena ges mer utrymme till yoga i praktisk och teori. Vid varje tillfälle kommer en del av kvällen vara praktisk med både ett fysiskt utövande för styrka och balans och ett med fokus på avspänning/meditation.

 

Vid varje tillfälle bjuder vi på te/kaffe och frukt.

I kursen ingår även en anteckningsbok där man mellan tillfällena kan skriva ner tankar och reflektioner. Som deltagare får du efter varje tillfälle med dig ett utövande att praktisera hemma efter behov.

 

Lärare på kursen: Elisabeth Höök, yogalärare och arbetsterapeut samt Hanna Staaff, yogaterapeut och beteendevetare.

När: 5 torsdagar kl. 17.30-19.30. 12 september, 19 september, 3 oktober, 17 oktober och 24 oktober

Pris: 1650 kr.  Kursen kan betalas med friskvårdsbidrag. Vi är ansluten till Wellnet och Epassi.

Är man heltidssjukskriven, studerande eller arbetssökande lämnar vi 10 % rabatt.

Var: Kursen hålls i mysiga Acksjöns kapell i Mariebergsskogen

 

Anmäl dig här » (Fullsatt!)

Detta inlägg är publicerat i Arkiv. Bokmärk permalink. Stängt för kommentarer och trackbacks.