Ayurveda och yoga för god hälsa under klimakteriet – temadag 16/11 | Yogaskolan i Karlstad

Ayurveda och yoga för god hälsa under klimakteriet – temadag 16/11

 

 

”Ayurveda och yoga för god hälsa under klimakteriet”

Temadag lördag 16/11 kl 9.30-16.30
Ayurveda och yoga anpassar sina råd efter tillfälle och person. Livets olika åldrar har olika sorters utmaningar och kräver olika sorters hälsoråd. Klimakteriet är inte en sjukdom, men kan kräva en anpassning av sina hälsovanor för att må bra under den omställning som sker i kroppen.

På denna temadag talar vi om vad den ayurvediska medicinen och yoga har för allmänna råd vid de symtom som kan dyka upp under klimakteriet. Vi kommer att prata om mat och huskurer, vi varvar föreläsning med praktiskt utövande av yoga.

 

Lördag 16 november kl. 09.30-16.30. Pris 950 kr

 

Privatkonsultationer

I samband med temadagen ger Kristofer ayurvediska privatkonsultationer 15-17/11.
Konsultationen tar cirka en timme och kostar 700 kr.

 

Anmäl dig till temadagen och privatkonsultation här

Kristofer Edlund

Kursen hålls av Kristofer Edlund som har en gedigen utbildning till ayurvedisk läkare vid Sampurnananda Sanskrit University i Varanasi, Indien. Han bodde och studerade i Indien mellan 1991-2003 och åker regelbundet tillbaka för att fördjupa sina kunskaper. Kristofer arbetar som ayurvedisk hälsorådgivare i Stockholm där han håller kurser och föredrag samt individuella konsultationer.

 

Vad är ayurveda?

Ayurveda arbetar med tre grundläggande energier i naturen, som i människokroppen kallas Vata, Pitta och Kapha. Att balansera dessa energier är grunden för att bota sjukdomar och också för att ge personliga, förebyggande hälsoråd till varje patient. Varje person föds med en Kroppspersonlighet där en eller två av energierna Vata, Pitta, Kapha överväger. Att känna till din Kroppspersonlighet hjälper dig att förstå vilka sjukdomar du löper en större risk att drabbas av och hur du kan förbygga dem.

 

Ayurveda arbetar mycket grundläggande med kost- och livsstilsråd både för att återställa hälsa och för att förebygga sjukdomar.
Stor vikt läggs vid kost, motion, meditation och avslappning, allt anpassat efter den egna Kroppspersonligheten. Ayurveda använder framförallt traditionella hälsopreparat av örter, kryddor och mineraler. I Indien är Ayurveda ett godkänt medicinskt system som praktiseras jämsides med västerländsk medicin på sjukhus och som också har sin egen läkarutbildning.

 

 

 

 

Detta inlägg är publicerat i Arkiv. Bokmärk permalink. Stängt för kommentarer och trackbacks.