Yoga för mer glädje och frihet i livet

13-14 april, en helg med gästlärare Anne Poirier och Karina Freij på Yogaskolan

Yoga – för mer glädje och frihet i livet

En temadag med utövande och yogafilosofi, med Anne Poirier, Karina Freij och Hanna Staaff.

Enligt Yogasutra, yogans främsta referenstext är målet med yoga Kaivalyam, total frihet. Detta målet är både abstrakt och svårt att riktigt greppa. Under den här dagen tar vi hjälp av olika textreferenser för att förstå hur vi kan se detta på ett vardagligt plan och hur vi röra oss mot mer glädje och en känsla av frihet där vi inte begränsar oss och sätter krokben för oss själva i livet.

Olika utövandet av asana, pranayama och meditation varvas med teori/filosofiavsnitt. Undervisningen sker på engelska, men då 2 av oss 3 lärare är svensktalande, kommer vi även kunna diskutera delvis på svenska när det är önskvärt.

Lördagen den 13 april, kl. 9-14. Hembakat surdegsbröd med matigare pålägg, te/kaffe och frukt ingår i dagen. Meddela om du har allergier, så ordnar vi med alternativ)
Pris 750 kr

Yoga och Vedisk chanting

Det traditionella sättet att studera yogans filosofi är att recitera, för att sedan reflektera, meditera och diskutera. Reciterandet i sig själv är ett eget kraftfullt redskap som ger ett starkt fokus och vibrationerna har en djup inverkan på oss.

Söndagen den 14 april håller vi en temadag i Vedisk chanting med Anne Poirier, från Frankrike.

Vi kommer under dagen fördjupa oss i en  chant och recitera denna igen och igen, på fler olika sätt så att vi kommer in i den ordentligt och får en känsla av den. Vi kommer även titta lite övergripande på betydelsen och hur vi kan använda detta i vår kontext. Under dagen guidas vi också i ett meditativt utövande med reflektion kopplat till betydelsen av chanten.
Söndagen den 14 april, kl. 9-14. Hembakat surdegsbröd med matigare pålägg, te/kaffe och frukt ingår i dagen. Meddela om du har allergier, så ordnar vi med alternativ)
Pris 750 kr

Vill man vara med på båda temadagarna under helgen ger vi 10 % rabatt, så då betalar man 1350 kr.

 

Anmäl dig här

Detta inlägg är publicerat i Nyhet. Bokmärk permalink. Stängt för kommentarer och trackbacks.