Yogaskolan i Karlstad | Yoga i tradition av T Krishnamacharya
 • morgonyoga-start

  Starta veckan med morgonyoga

  Kom och njut av det vackra morgonljuset i vårt yogarum. Att göra yoga på morgonen är ett härligt sätt att starta dagen på. Vi väcker kropp och sinne med mjuka rörelser och medveten andning. Måndagar kl 07.00-07.45, start 28 maj.

  Läs mer...
  Minikurs inför sommaren

  Minikurs inför sommaren – start 23/5

  Våren är på många sätt en underbar tid, men det är inte ovanligt att vi känner av vårtrötthet, vårnedstämdhet eller extra mycket stress för allt som ska hinnas med under just denna tid. Onsdagar kl 17.30-19.00.

  Läs mer...
  skutberget_tn

  Yoga på vackra Skutberget

  Kombinera yogan med att njuta av den vackra Vänernaturen. I maj erbjuder vi lunchyoga för både nybörjare och erfarna utövare samt senioryoga på Skutberget.

  Läs mer...
  Sommaryoga med Yogaskolan i Museiparken

  Sommaryoga i Museiparken

  Den 19 juni är det dags för årets första sommaryoga i Museiparken. Det har varit ett fantastiskt stort intresse de tidigare gångerna vi haft sommaryogan med upp till 300 personer som gjort yoga tillsammans i kvällssolen. Kom och var med!

  Läs mer...
  Minikurs inför sommaren

  Morgonyoga i Mariebergsskogen 2-6 juli

  I samarbete med Mariebergsskogen bjuder Yogaskolan på morgonyoga 2, 3, 4, 5 och 6 juli kl 09.30-10.15. Kostnadsfritt!

  Läs mer...
  Yoga för gravida

  Yoga för gravida – kursstart 8 maj

  Att göra yoga under graviditeten är ett skönt sätt att arbeta med kropp och sinne för att ta hand om sig själv lite extra under denna speciella period.

  Läs mer...
  axlar-nacke-rygg

  Yoga – fokus stress och smärta

  Känner du stressad och har svårt att komma ner i varv? Är du stel och spänd i kroppen? Nu startar vi ett par yogakurser där vi arbetar med extra skonsamma rörelser för att mjuka upp stelhet och negativ anspänning.

  Läs mer...
  Privatkonsultation

  Privatkonsultationer

  Vill du utöva yoga på egen hand? Då kan vi hjälpa dig med att sätta ihop ett program som passar just dig utifrån dina behov och önskemål.

  Läs mer...

Starta veckan med morgonyoga

Kom och njut av det vackra morgonljuset i vårt yogarum! Att göra yoga på morgonen är ett härligt sätt att starta dagen på. Vi väcker kropp och sinne med mjuka rörelser och medveten andning. Kursen passar alla, såväl nybörjare som fortsättare. Ta gärna med dig frukost och ät hos oss efter passet. Vi bjuder på kaffe eller te.

 

Måndagar kl 7.00-7.45
start 28 maj, 4 tillfällen, 390 kr

 

Anmäl dig här »

Publicerat i Nyhet | Stängt för kommentarer

Minikurs inför sommaren – start 23/5

Våren är på många sätt en underbar tid, men det är inte ovanligt att vi känner av vårtrötthet, vårnedstämdhet eller extra mycket stress för allt som ska hinnas med under just denna tid.

 

Detta är en kurs för dig som vill ge dig extra tid till att landa i dig själv, varva ner och hämta kraft inför sommar och semestrar.  Vi kommer att arbeta med skonsamma rörelser för att sträcka ut trötta och spända muskler, vi kommer använda medveten andning för att lugna och stilla sinnet och att arbeta med yogans meditativa redskap för att hitta fokus och närvaro. Det krävs inga förkunskaper för denna kurs,den passar såväl nybörjare som vana utövare.

 

 

Onsdagar, kl. 17:30 – 19:00, start 23 maj
3 ggr, pris 530 kr

 

 

Anmäl dig här »

 

 

Publicerat i Nyhet | Stängt för kommentarer

Yoga på vackra Skutberget

Senioryoga

I vår håller Yogaskolan en kortkurs i senioryoga ute i den härliga miljön på Skutberget. Det är viktigt att upprätthålla rörlighet, styrka och balans i takt med att vi blir äldre. Yogan erbjuder redskap för att arbeta med detta på ett lugnt, skonsamt och skönt sätt som passar dig som är 60 +. Vi går igenom kroppen och sträcker ut spända och korta muskler. Vi arbetar mjukt med att stärka, koordinera och balansera. Övningarna görs på ett sätt så att var och en kan jobba utifrån sin egen förmåga. Alla kan vara med!

 

En viktig del i yogan är även att jobba med andetaget för att lugna och stilla sinnet. Varje lektion avslutas med en stunds meditativ avspänning.

 

Tisdagar kl. 13.15-14.15
4 tillfällen start 8/5, pris kurs: 420 kr
Pensionärspris 375 kr

 

Anmäl dig här

Lunchyoga/yoga för daglediga

Kom ut till vackra Skutberget och njut av en timmes yoga mitt på dagen. Yoga är ett skönt sätt att arbeta med styrka, balans, smidighet och samtidigt landa, varva ner och hitta ett större inre lugn. Vi går igenom hela kroppen, sträcker ut spända stela muskler, vi arbetar med styrka, balans och koordination på ett skönt och roligt sätt. Tillfällena är öppna både för nybörjare och erfarna yogautövare.

 

Tisdagar 12.00-13.00 : 4 fristående yogalektioner, start 8/5, pris 130 kr /lektion alt. 450 kr för alla 4 tillfällen. Föranmälan krävs.

 

Anmäl dig här

Kombinera yogan med att njuta av den vackra Vänernaturen och/eller med bastu och bad på motionscentralen där kurserna hålls.

Publicerat i Nyhet | Stängt för kommentarer

Sommaryoga i Museiparken

 

I samarbete med Karlstads kommun erbjuder vi för nionde året i rad gratis sommaryoga i Museiparken. Det har varit fantastiskt stort intresse tidigare år vi haft sommaryogan med upp till 300 personer som gjort yoga tillsammans i kvällssolen. Vi ser verkligen fram emot detta och hoppas förstås på fint väder även i år.

 

Tisdagar kl 18.30 – 19.30.

19/6, 26/6, 3/7 och 7/8, 14/8.

 

Ta med yogamatta/liggunderlag. Inga förkunskaper krävs. Kostnadsfritt.

Nybörjare såväl som vana utövare är varmt välkomna!

 

Publicerat i Nyhet | Stängt för kommentarer

Morgonyoga i Mariebergsskogen 2-6 juli

I samarbete med Mariebergsskogen bjuder Yogaskolan på morgonyoga 2, 3, 4, 5 och 6 juli kl 09.30-10.15.

 

Ta med en matta eller filt. Alla kan vara med, inga förkunskaper krävs. Vid dåligt väder är vi inne på Holken. Varmt välkomna!

2, 3, 4, 5 och 6 juli kl 09.30-10.15

Kostnadsfritt, ingen anmälan!

 

 

För frågor kontakta Yogaskolan på 054-181183, karlstad@yogaskolan.se

Publicerat i Nyhet | Stängt för kommentarer

Yoga för gravida – kursstart 8 maj

Att göra yoga under graviditeten är ett skönt sätt att arbeta med kropp och sinne för att ta hand om sig själv lite extra under denna speciella period.

 

Vi arbetar med mjuka rörelser och medveten andning som ökar cirkulationen i kroppen, ger oss ökad kroppskännedom samt lugnar sinnet och hjälper oss att lyssna på kroppens behov utan krav eller förväntningar. Vi arbetar även med avslappning och meditation som hjälper oss att släppa spänningar och oro för att istället ge plats för tillit till vår kropp och oss själva.

 

 

 

Gravidyoga

Tisdagar kl. 18.30-19.45 (Hagagatan), start 8 maj, 5 tillfällen, pris 720 kr. Anmäl dig här »

Publicerat i Nyhet | Stängt för kommentarer

Yoga – fokus stress och smärta

Känner du dig stressad och har svårt att komma ner i varv? Är du stel och spänd i kroppen?

 

Nu startar vi ett par yogakurser där vi arbetar med extra skonsamma rörelser för att mjuka upp stelhet och negativ anspänning. Vi ger stort utrymme åt andning, medveten närvaro och avspänning för att stödja vila och återhämtning.

 

Yoga – fokus på stress och smärta 
Kursen hålls på Hagagatan 6, Tisdagar kl. 17-18.15, 5 ggr, start 8/5, pris 720 kr

 

Anmäl dig här

 

 

Publicerat i Nyhet | Stängt för kommentarer

Ayurveda – temadag och konsultationer 21-22 april

I april kommer Kristofer Edlund, Ayurvedisk läkare, tillbaka till oss på Yogaskolan.

Denna gång håller han en spännande temadag på lördagen och ayurvediska konsultationer på lördag och söndag.

 

 

 

 

”Hälsovanor för varje årstid”

Temadag lördag 21/4 kl 9.30-13.00
Varje årstid påverkar hälsan på olika sätt. För att hålla sig frisk och stark i alla väder rekommenderar ayurveda att man anpassar mat och hälsovanor efter årstidsväxlingarna.
Under den här temadagen tittar vi på kost och hälsovanor för varje årstid. Vi tittar också på enkla huskurer för vardagliga hälsoproblem som kan dyka upp under olika tider på året.

Lördag 21 april kl. 09.30-13.00. Pris 490 kr

 

Privatkonsultationer

I samband med temadagen ger Kristofer privatkonsultationer 21/4 och 22/4.
Konsultationen tar en timme och kostar 700 kr.

 

Anmäl dig till temadagen och privatkonsultation här

Kristofer Edlund

Kursen hålls av Kristofer Edlund som har en gedigen utbildning till ayurvedisk läkare vid Sampurnananda Sanskrit University i Varanasi, Indien. Han bodde och studerade i Indien mellan 1991-2003 och åker regelbundet tillbaka för att fördjupa sina kunskaper. Kristofer arbetar som ayurvedisk hälsorådgivare i Stockholm där han håller kurser och föredrag samt individuella konsultationer.

 

Vad är ayurveda?

Ayurveda arbetar med tre grundläggande energier i naturen, som i människokroppen kallas Vata, Pitta och Kapha. Att balansera dessa energier är grunden för att bota sjukdomar och också för att ge personliga, förebyggande hälsoråd till varje patient. Varje person föds med en Kroppspersonlighet där en eller två av energierna Vata, Pitta, Kapha överväger. Att känna till din Kroppspersonlighet hjälper dig att förstå vilka sjukdomar du löper en större risk att drabbas av och hur du kan förbygga dem.

 

Ayurveda arbetar mycket grundläggande med kost- och livsstilsråd både för att återställa hälsa och för att förebygga sjukdomar.
Stor vikt läggs vid kost, motion, meditation och avslappning, allt anpassat efter den egna Kroppspersonligheten. Ayurveda använder framförallt traditionella hälsopreparat av örter, kryddor och mineraler. I Indien är Ayurveda ett godkänt medicinskt system som praktiseras jämsides med västerländsk medicin på sjukhus och som också har sin egen läkarutbildning.

 

 

 

 

Publicerat i Arkiv | Stängt för kommentarer

After work i stillhet och tystnad

I samarbete med Anna Blomquist bjuder vi in till en after work i stillhet och tystnad.

Att vara stilla med sig själv, tystna och låta tankarna vila för en stund. Kanske ett annorlunda sätt att inleda helgen? Nyfiken? Välkommen till en eftermiddag där du med hjälp av andning och rörelse guidas in i det innevarande ögonblicket.
Eftermiddagen leds av Hanna Staaff, Yogaskolan och Anna Blomquist.
Enklare förtäring.

 

För mer information kontakta gärna Yogaskolan eller Anna Blomquist

 

Datum: 27 april
Tid: kl 17.00-18.15
Plats: KBC, Tynäsgatan 10, Inre Hamn, Karlstad
Pris: 150 kr inklusive moms
Anmälan: till karlstad@yogaskolan.se eller anna@annablomquist.se senast den 24 april

Varmt välkommen!

 

Publicerat i Arkiv | Stängt för kommentarer

Yoga och vandring på Hammarö – 19/5

Vid Pilgrimsleden, Hammars udde på Hammarö

Under sommarhalvåret är det ljuvligt att göra yoga utomhus. Vi varvar vandring, yogarörelser och sittande meditation i den vackra naturen på Hammars udde. Vi använder oss av yogans redskap för medveten närvaro och betraktar och följer naturens skiftningar.

 

Lördag 19/5, kl 9.30-12.30, 350 kr.

 

Vandring varvas med yogans rörelser, andning, medveten närvaro och meditation i det fria. Inga förkunskaper av yoga krävs. Ta med egen dryck/fika om du önskar.

 

Anmäl dig här

 

Nedan ser du bilder från en tidigare ”Yoga och pilgrimsvandring”.

 

  
  
  
Publicerat i Arkiv | Stängt för kommentarer