Yogaskolan i Karlstad | Yoga i tradition av T Krishnamacharya

Ayurveda – konsultationer 23 oktober

Måndag 23 oktober kommer Kristofer Edlund, Ayurvedisk läkare, till oss på Yogaskolan för att hålla privatkonsultationer.

 

Vad är ayurveda?

Ayurveda arbetar med tre grundläggande energier i naturen, som i människokroppen kallas Vata, Pitta och Kapha. Att balansera dessa energier är grunden för att bota sjukdomar och också för att ge personliga, förebyggande hälsoråd till varje patient. Varje person föds med en Kroppspersonlighet där en eller två av energierna Vata, Pitta, Kapha överväger. Att känna till din Kroppspersonlighet hjälper dig att förstå vilka sjukdomar du löper en större risk att drabbas av och hur du kan förbygga dem.

 

Ayurveda arbetar mycket grundläggande med kost- och livsstilsråd både för att återställa hälsa och för att förebygga sjukdomar.
Stor vikt läggs vid kost, motion, meditation och avslappning, allt anpassat efter den egna Kroppspersonligheten. Ayurveda använder framförallt traditionella hälsopreparat av örter, kryddor och mineraler. I Indien är Ayurveda ett godkänt medicinskt system som praktiseras jämsides med västerländsk medicin på sjukhus och som också har sin egen läkarutbildning.

 

 

 

Privatkonsultationer

Måndag 23 oktober kommer Kristofer Edlund till oss och erbjuder ayurvediska privatkonsultationer. Konsultationen tar cirka en timme och kostar 700 kr.

 

Gör en intresseanmälan till en privatkonsultation här

Kristofer Edlund

Kristofer Edlund har en gedigen utbildning till ayurvedisk läkare vid Sampurnananda Sanskrit University i Varanasi, Indien. Han bodde och studerade i Indien mellan 1991-2003 och åker regelbundet tillbaka för att fördjupa sina kunskaper. Kristofer arbetar som ayurvedisk hälsorådgivare i Stockholm där han håller kurser och föredrag samt individuella konsultationer.

 

 

 

 

Publicerat i Nyhet | Stängt för kommentarer

Dags för nya kursstarter!

 

Höstterminens andra kursomgång närmar sig! Nedan finns en aktuell lista över kommande kursstarter. Anmäl dig direkt här på sidan eller ring till oss på 054-181183 och rådgör om du är osäker på vilken kurs som kan passa bäst. Du kan också läsa mer om respektive kurstyp här.

 

Publicerat i Nyhet | Stängt för kommentarer

Yoga för män som spelar golf

Rörlighet, fokus, balans

Nu startar vi upp en grupp för män som spelar golf. En möjlighet att träna inför säsongen 2018. Yoga är ett fantastiskt redskap för att träna rörlighet, balans och fokus. Med större rörlighet/smidighet kan du lättare följa med i hela golfsvingen utan att kroppen är ett hinder. Att hämta upp bollar på marken går som en dans.

 

Med bättre balans behåller du stadigheten utan att tappa fotfästet. Med ett starkare fokus kan du lättare hålla kvar koncentrationen på bollen vid utslaget samt följa dess bana hela golfrundan igenom.

 

 

Prova-på
Välkommen att prova och se om det passar dig.
Gratis prova-på 19/10, kl 13-14
Ingen anmälan krävs. Plats Yogaskolan, V Kanalgatan 3

 

Kursstart
Kursstart 26/10, torsdagar kl 13-14
7 ggr, 800 kr

Anmäl dig här »

Publicerat i Nyhet | Stängt för kommentarer

Yogakurser för nybörjare

Nyfiken på yoga? Yoga kan vara ett skönt sätt att arbeta med styrka, balans, smidighet och samtidigt landa, varva ner och hitta ett större inre lugn. Nu startar vi ett par kurser med olika inriktningar som passar dig som är ny till yoga:

 

Nybörjarkurs, allmän inriktning – Fullsatt!
Måndagar kl. 18.30 start 23/10

 

Nybörjarkurs, allmän inriktning
Tisdagar kl.20.00 start 24/10

 

Nybörjarkurs, fysisk inriktning
Onsdagar kl. 20.00 start 25/10

 

Nybörjarkurs, lugn inriktning
Torsdagar kl. 17.00 start 26/10

 

 

Meditation nybörjare
Söndagar kl. 16.30 start 29/10

 

Vinyasa krama – fysisk dynamisk inriktning
Söndagar kl.19.30 start 5/11

 

Läs gärna mer om våra nybörjarkurser med olika inriktningar här. För dig som är över 60 år har vi även speciella seniorkurser som du kan läsa mer om här.

 

Du är även varmt välkommen att höra av dig på 054-181183 för frågor och anmälan!

 

Publicerat i Nyhet | Stängt för kommentarer

Öppet hus söndag 8 oktober kl 11-14.30

Söndag 8 oktober har vi öppet hus där du kan prova yoga med olika inriktningar. Välkommen!

 

 

Söndag 8/10 kl 11.00-14.30

kl. 11.00 yoga fysisk inriktning
Praktiskt prova-på-pass för styrka och rörlighet (ca 45 min). Fysiskt krävande.

kl. 12.30 yoga allmän inriktning
Praktiskt prova-på-pass för stabilitet och hälsa (ca 45 min).

kl. 13.45 yoga lugn inriktning/meditation
Praktiskt prova-på-pass (ca 45 min).

 

 

Kostnadsfritt, ingen föranmälan. Du är även välkommen att titta in för att hämta information, se våra lokaler, prata med och få råd av någon av oss på Yogaskolan.

Publicerat i Arkiv | Stängt för kommentarer

Vinyasa krama – fysisk dynamisk yoga

Vinyasa krama är en kurs där vi jobbar dynamiskt med styrka, smidighet, koordination och balans. Vi arbetar i ett flöde där vi binder ihop längre serier av yogans olika positioner.

Kursen är öppen för fortsättare, fördjupare och för nybörjare som har vana av att träna och att använda kroppen generellt. Denna kursen passar dig som gillar fysisk utmaning, koordination och balans Vi utgår som alltid i yoga från det medvetna andetaget och jobbar lugnt och metodiskt för att utforska de fysiska aspekterna av yogans utövande.

För att gå denna kurs en bör du inte ha några aktuella skador eller smärtproblematik.

Vinyasa krama, söndagar 19.45-21.00, start 5/11

Nybörjare/fortsättare
7 ggr, 990 kr
Anmäl dig här »

Publicerat i Nyhet | Stängt för kommentarer

Starta veckan med morgonyoga

Kom och njut av det vackra morgonljuset i vårt yogarum! Att göra yoga på morgonen är ett härligt sätt att starta dagen på. Vi väcker kropp och sinne med mjuka rörelser och medveten andning. Kursen passar alla, såväl nybörjare som fortsättare. Ta gärna med dig frukost och ät hos oss efter passet. Vi bjuder på kaffe eller te.

 

Måndagar kl 7.00-7.45
start 23 oktober, 8 tillfällen, 720 kr

 

Anmäl dig här »

Publicerat i Arkiv | Stängt för kommentarer

Yoga för gravida – nästa kursstart 23/10

Att göra yoga under graviditeten är ett skönt sätt att arbeta med kropp och sinne för att ta hand om sig själv lite extra under denna speciella period.

 

Vi arbetar med mjuka rörelser och medveten andning som ökar cirkulationen i kroppen, ger oss ökad kroppskännedom samt lugnar sinnet och hjälper oss att lyssna på kroppens behov utan krav eller förväntningar. Vi arbetar även med avslappning och meditation som hjälper oss att släppa spänningar och oro för att istället ge plats för tillit till vår kropp och oss själva.

 

 

 

Måndagar kl. 17.00-18.15, start 23 oktober, 8 tillfällen, pris 1120 kr. Anmäl dig här »

 

Publicerat i Nyhet | Stängt för kommentarer

Öppet hus inför höstterminen

Vi startar som vanligt upp terminen med Öppet Hus där alla är varmt välkomna att titta in och se våra lokaler, fika, prata med och rådgöra med våra lärare och prova yoga med olika inriktningar och fokus.

 

Söndag den 20/8 kl. 16.00-20.00 och tisdag den 22/8 kl. 16.00-20.00. Allt är kostnadsfritt och ingen föranmälan krävs. Hjärtligt välkomna!

 

Söndag 20 augusti kl 16-20

kl. 16.30 yoga lugn inriktning/meditation
Praktiskt prova-på-pass (ca 45 min). Lugnare pass med fokus på mjuka rörelser, andning och avspänning. Motsvarar lugn inriktning.

 

kl. 18.00 yoga allmän inriktning
Praktiskt prova-på-pass (ca 45 min). Motsvarar allmän inriktning.

 

kl. 19.30 yoga fysisk inriktning
Praktiskt prova-på-pass (ca 45 min). Fysiskt krävande, motsvarar fysisk inriktning.

 

Tisdag 22 augusti kl 16-20

kl. 16.30 yoga lugn inriktning/meditation
Praktiskt prova-på-pass (ca 45 min). Lugnare pass med fokus på mjuka rörelser, andning och avspänning. Motsvarar lugn inriktning.

 

kl. 18.00 yoga allmän inriktning
Praktiskt prova-på-pass (ca 45 min). Motsvarar allmän inriktning.

 

kl. 19.30 yoga fysisk inriktning
Praktiskt prova-på-pass (ca 45 min). Fysiskt krävande, motsvarar fysisk inriktning.

Publicerat i Arkiv | Stängt för kommentarer

Yoga & Löpning i Tyrskogen

Yoga och löpning är en fantastisk kombination som många förälskar sig i. Vi kommer här att använda specifika yogarörelser och positioner som stärker och mjukar upp kroppen, som stödjer och kompletterar din löpträning och hjälper dig att förebygga värk och skador. Under löpningen får vi tips och råd av Erica Grealish, sjukgymnast på Klarälvskliniken och före detta elitlöpare, för att hitta bra löpteknik som gör att du springer mer ekonomiskt och samtidigt förebygger slitage och skador.
Är vädret fint njuter vi av yoga under bar himmel i den vackra omgivningen och annars är vi inomhus på Klarälvskliniken.

 

Onsdag den 13/9, 20/9 och 27/9, kl. 18.00-20.00
Pris 650 kr (eller 250 kr/tillfälle). Anmäl dig i Klarälvsklinikens reception eller via Yogaskolans hemsida eller ring 054-181183.

 

Vid varje tillfälle får du med dig ett utformat yogaprogram med lämpliga rörelser som kompletterar löpträning.

 

Anmäl dig här

  

Publicerat i Arkiv | Stängt för kommentarer