Yogaskolan i Karlstad | Yoga i tradition av T Krishnamacharya

Minikurs inför sommaren – start 31/5

Våren är på många sätt en underbar tid, men det är inte ovanligt att vi känner av vårtrötthet, vårnedstämdhet eller extra mycket stress för allt som ska hinnas med under just denna tid.

 

Detta är en kurs för dig som vill ge dig extra tid till att landa i dig själv, varva ner och hämta kraft inför sommar och semestrar.  Vi kommer att arbeta med skonsamma rörelser för att sträcka ut trötta och spända muskler, vi kommer använda medveten andning för att lugna och stilla sinnet och att arbeta med yogans meditativa redskap för att hitta fokus och närvaro. Det krävs inga förkunskaper för denna kurs,den passar såväl nybörjare som vana utövare.

 

 

Tisdagar, kl. 17:30 – 19:00, start 31 maj
4 ggr, pris 790 kr
Kursen hålls i Acksjöns kapell, Mariebergsskogen

 

 

Anmäl dig här »

 

 

Publicerat i Nyhet | Stängt för kommentarer

Yoga för män – ny kursstart 1/6

Yoga för stela män

Vi möter ofta män som tror sig vara för stela för yoga och även om de tror att de skulle kunna bli rörligare och må bra av yogans redskap så känner de sig inte alltid bekväm i en blandad grupp. Därför håller vi denna grupp där alla är (mer eller mindre) stela män. Vi arbetar med rörlighet, styrka, balans och kroppsmedvetenhet och väver in medveten andning. Passet avslutas med avspänning.

 

 

Yoga för stela män

Nybörjare + Fortsättning
Torsdagar, kl. 18:30 – 19:30, start 1/6
4 ggr, 590 kr (online 590 kr)

Anmäl dig här »
Publicerat i Nyhet | Stängt för kommentarer

Introduktionskurs för nybörjare

Den 1 juni startar vi en introduktionskurs för nybörjare där du får lära dig och ta del av yogans redskap. Under introduktionskursen arbetar vi med kroppsrörelser (asana), där vi tränar balans, smidighet och styrka, samt andningsövningar (pranayama) som hjälper oss att fokusera och som leder oss mot avslappning och meditation. Du får även ta del av koncept och tankar från yogans filosofi.

 

Det krävs inga förkunskaper för denna kurs.

 

Onsdagar kl.19.45-21.00, 4 ggr, start 1/6. Pris 690 kr.

 

Anmäl dig här »

Publicerat i Nyhet | Stängt för kommentarer

Yoga och vandring – Möt våren på Jäverön

 

Följ med oss till vackra Jäverön för en heldag med vandring och yoga. Vi använder alla våra sinnen för att uppleva naturen och landa i oss själva. Vi vandrar genom skogar, ängar och längs stränder. Vandringen varvas med yogans redskap av rörelser, medveten andning, medveten närvaro och meditation.

 

Vi är glada att kunna erbjuda dessa yoga- och vandringsdagar i samarbete med Magasinet Jäverön. Magasinet är en fantastisk byggnad i tre våningar med luftiga och rymliga ytor. Här finns ett modernt kök, toaletter och ett underbart yogaloft. Här njuter vi förhoppningsvis av solen på den härliga verandan.

 

 

 

 

Lördag 14 maj

Kl 8.30-17.00, 850 kr

Anmälan

Lördag 21 maj

Kl 8.30-17.00, 850 kr

Anmälan

Info

Tider 
Vi samlas på Herrön, Skattkärr och tar färjan över kl. 8.40
Färjan tillbaka går från Jäverön kl. 16.50

Förtäring under dagen:
I priset ingår vegetarisk lunch, kaffe/te, tilltugg och frukt. Meddela oss eventuella allergier.

Övrigt att tänka på:
Kläder efter väder, bekväma skor för vandring, sittunderlag för fika utomhus. Yogamattor finns att låna.

 

Vill du vara med? Anmäl dig så snart som möjligt.

 

 
 

Publicerat i Nyhet | Stängt för kommentarer

Yoga för gravida – ny kursstart 1/6

Att göra yoga under graviditeten är ett skönt sätt att arbeta med kropp och sinne för att ta hand om sig själv lite extra under denna speciella period.

 

Vi arbetar med mjuka rörelser och medveten andning som ökar cirkulationen i kroppen, ger oss ökad kroppskännedom samt lugnar sinnet och hjälper oss att lyssna på kroppens behov utan krav eller förväntningar. Vi arbetar även med avslappning och meditation som hjälper oss att släppa spänningar och oro för att istället ge plats för tillit till vår kropp och oss själva.

 

 

 

Gravidyoga

Torsdagar, kl. 17:00 – 18:15, start 1/6
4 ggr, 690 kr (Online 690 kr)
Anmäl dig här »

Publicerat i Nyhet | Stängt för kommentarer

Fokuserad ACT och Yoga – en inspirationsdag på Jäverön 18/6

 

 Naturliga verktyg för ett hållbart och meningsfullt liv

Känner du dig stressad, har sömnsvårigheter, upplever lindrigare former av oro och nedstämdhet eller bara vill stärka din psykiska hälsa? Nu erbjuder vi en inspirationsdag i Fokuserad ACT och Yoga i den härliga miljön på Jäverön.

 

Genom den kognitiva beteendeterapiformen ACT, Acceptance and Commitment Therapy, yogaövningar och naturbaserad medveten närvaro använder vi praktiska redskap för hälsa och psykisk stabilitet. Dagen varvas med vandring, kortare teoretiska inramningar, praktiska övningar och tid i naturen.

Delar av dagen vistas vi på Magasinet Jäverön där vi yogaloftet och de trivsamma utrymmena för lunch, föreläsning och reflektion. Inspirationsdagen hålls av Maria Hedfors, leg. psykolog på MW PsykologPraktik och Hanna Staaff, yogalärare på Yogaskolan.

När: 18 juni. Färjan går från Herrön kl 08.40 och vi är tillbaka på fastlandet kl 17.00. I dagen ingår vegetarisk lunch, frukt, kaffe/te och tilltugg. Du får med dig ett enklare kompendium med övningar. Pris: 1150 kr (10 % rabatt för dig som är sjukskriven, arbetssökande, studerande eller pensionär)
Mer information: Maila karlstad@yogaskolan.se eller kontakt@mwpsykologpraktik.se eller välkommen att kontakta någon av oss direkt för frågor och information och intresseanmälan, Maria Hedfors 054-2033153 & Hanna Staaff 070-3538738.

 

Anmäl dig här

 

 

Inspirationsdagen är ett samarbete med MW PsykologPraktik.

Publicerat i Nyhet | Stängt för kommentarer

Yoga för seniorer

På yogan för seniorer arbetar vi med mjuka kropps- och andningsövningar anpassade för dig som är 60+. Det är viktigt att upprätthålla rörlighet, styrka och balans i takt med att vi blir äldre. Vi arbetar med styrka, balans och rörlighet på ett skonsamt och säkert sätt. Varje lektion avslutas med avslappning/meditation. Du får även ta del av koncept och tankar från yogans filosofi.

 

Kursstarter

På Yogaskolan, Västra Kanalgatan 3

Senioryoga fördjupning – måndagar kl. 10.30-11.45 – start 21/3 – fullsatt
Senioryoga fortsättning – måndagar kl. 13.00-14.00 – start 21/3

På Seniorernas Hus, Brunnsgatan 6

Senioryoga fördjupning – måndagar kl. 10.00-11.00 – start 21/3 – fullsatt
Senioryoga fortsättning – måndagar kl. 11.10-12.10 – start 28/3

På Hammarö, Hammarö kyrka, sockenstugan, Sverres väg 5

Senioryoga nybörjare/fortsättning – onsdagar kl. 14.00-15.00 – start 27 april

 

 

Anmäl dig här

 

För kurserna behöver man anmäla sig. Är man bortrest eller sjuk någon vecka kan man ta igen missade tillfällen på andra kurser som går parallellt.

 

Publicerat i Arkiv | Stängt för kommentarer

Morgonyoga i Mariebergsskogen 4 – 8 juli

För sjätte året i rad finns vi i mysiga Mariebergsskogen och håller morgonyoga under en hel vecka, måndag till fredag! Starta dagen med ett skönt yogapass ute i gräset under den bara himmeln! Att göra yoga ute i naturen är speciellt och hjälper oss att hitta närvaro och landa i oss själva. Ett fint tillfälle att skapa en ny vana inför sommaren!

 

Det behövs inga förkunskaper för att vara med, alla är välkomna!
Varje pass kostar 60 kr och betalas med swish på plats. Ingen föranmälan, men kom i god tid. Du får en biljett med en QR-kod, på så sätt har vi även kontroll så att vi inte blir för många på plats. Vi håller förstås avstånd och sprider ut oss.

 

Ta med dig ett liggunderlag/yogamatta eller en filt. Är du obekväm med att komma ner på marken kan du ta med en fällstol.
Plats: Mariebergsskogen, gräsmattan vid Acksjöns kapell.
Tid: kl 09.30-10.15.

 

Vi strävar efter att vara utomhus, men om det regnar flyttar vi in i Holken.

Varmt välkomna!

 

För frågor kontakta Yogaskolan på 054-181183, karlstad@yogaskolan.se

Publicerat i Nyhet | Stängt för kommentarer

Morgonyoga på Klarälvskliniken och online

Upplev hur det är att börja morgonen med yoga! Att göra yoga på morgonen är ett härligt sätt att starta dagen på. Vi väcker kropp och sinne med mjuka rörelser och medveten andning.

 

Nu startar vi i samarbete med Klarälvskliniken en kurs på onsdagmorgnar. Kursen passar alla, såväl nybörjare som fortsättare.

 

Kursen hålls på Klarälvskliniken vid Löfbergs arena. Du kan även följa kursen online hemifrån. Ange i anmälan hur du vill delta.

 

Onsdagar kl 7.00-7.45
start 27 april, 5 tillfällen, 680 kr

 

Anmäl dig här »

Publicerat i Arkiv | Stängt för kommentarer

Dags för nya kursstarter!

 

Vårterminens andra kursomgång närmar sig! Nedan finns en aktuell lista över kommande kursstarter. Anmäl dig direkt här på sidan eller ring till oss på 054-181183 och rådgör om du är osäker på vilken kurs som kan passa bäst. Du kan också läsa mer om respektive kurstyp här.

 

Publicerat i Arkiv | Stängt för kommentarer

Yogakurser för nybörjare

 

Nyfiken på yoga? Yoga kan vara ett skönt sätt att arbeta med styrka, balans, smidighet och samtidigt landa, varva ner och hitta ett större inre lugn. Nu startar vi en mängd kurser med olika inriktningar som passar dig som är ny till yoga:

 

 

Nybörjare/fortsättning, allmän inriktning

Måndagar kl. 18.30-19.45, start 21/3
9 ggr, 1400 kr (online 1400 kr)

Anmäl dig här »

Nybörjare/fortsättning, lugn inriktning, fokus axlar, nacke

Måndagar kl. 17.00-18.15, start 21/3
9 ggr, 1400 kr (online 1400 kr)

Anmäl dig här »

Meditation/medveten närvaro

Söndagar, kl. 18:00 – 19:15, start 27/3
9 ggr, 1400 kr (online 1400 kr)

Anmäl dig här »

 

 

 

Läs gärna mer om våra nybörjarkurser med olika inriktningar här. För dig som är över 60 år har vi även speciella seniorkurser som du kan läsa mer om här.

 

Du är även varmt välkommen att höra av dig på 054-181183 för frågor och anmälan!

Publicerat i Arkiv | Stängt för kommentarer

Yoga för axlar, nacke och rygg

Axlar, nacke, rygg är områden där spänning ofta sätter sig vid stillasittande arbete, stress eller felbelastning av kroppen. Under den här kursen använder vi skonsamma rörelser för kroppsmedvetenhet, rörlighet och styrka med fokus på detta området. Vi arbetar med andning och avspänning för att komma ner i varv och släppa på negativ anspänning.

 

Idag finns dokumenterade positiva effekter av yoga bland annat gällande rygg- och nackbesvär. Vi kan förebygga förslitningsskador genom att förbättra kroppskännedomen, göra kroppen mjukare och starkare samt lära oss att slappna av. Många av övningarna som lärs ut på passen är enkla redskap som kan användas i vardagen. Små, enkla övningar för att till exempel ge lindring åt spända axlar och trötta ryggar, för att stärka och förebygga smärta, för att bättre hantera en stressig situation och för att förbättra sömnen.

 

Kursen passar dig med spännings- och/eller smärtproblematik. Ingen förkunskap av yoga krävs.

 

Måndagar kl 17.00-18.15, start 21 mars
9 ggr, pris 1400 kr (onlinekurs 1400 kr)

 

Anmäl dig här

 

 

Publicerat i Arkiv | Stängt för kommentarer

Yogakurser på Hammarö

Vi har under flera år haft glädjen att hålla kurser i vackra sockenstugan vid Hammarö kyrka på Hammarö.

Nybörjare/fortsättning allmän

Onsdagar 17.30-18.45, start 23/3
9 ggr, 1400 kr
Anmäl dig här »

Fortsättning/fördjupning allmän

Onsdagar 19.00-20.15, start 23/3
9 ggr, 1400 kr
Anmäl dig här »

Seniorer 60+

Onsdagar 14.00-15.00, start 23/2
9 ggr, 1020 kr för pensionärer, löpande intag
Anmäl dig här »

 

På alla kurserna arbetar vi med kroppsrörelser (asana), där vi tränar balans, smidighet och styrka, samt andningsövningar (pranayama) som hjälper oss att fokusera och som leder oss mot avslappning och meditation. Du får även ta del av koncept och tankar från yogans filosofi.

Kurserna hålls i Sockenstugan vid Hammars kyrka, Sverres väg 5, Hammarö.

Publicerat i Arkiv | Stängt för kommentarer

Yoga i Mariebergsskogen

 

Vi är så glada över att kunna erbjuda yoga i den här fantastiska miljön! På tisdagkvällar håller vi två olika kurser i stämningsfulla Acksjöns kapell.

Aktuella kurser

Fortsättning allmän

Kursen hålls i Acksjöns kapell i Mariebergsskogen.
Tisdagar, kl. 17:45 – 19:00, start 29 mars
9 ggr, 1400 kr

Anmäl dig här »
Publicerat i Arkiv | Stängt för kommentarer

Fokuserad ACT och Yoga – en kvällskurs i Mariebergsskogen

 

 Naturliga verktyg för ett hållbart och meningsfullt liv

Känner du dig stressad, har svårt att sova, upplever oro, ängslan eller bara vill stärka din psykiska hälsa och ta hand om dig själv lite extra? Nu erbjuder vi en kvällskurs i Fokuserad ACT och Yoga i härliga Acksjöns kapell och i den fina naturen i Mariebergsskogen.

 

Genom den kognitiva beteendeformen ACT, Acceptance and Commitment Therapy, och yogaövningar använder vi praktiska redskap för hälsa och psykisk stabilitet. Varje kurstillfälle bjuder på teoretiska inramningar, praktiska övningar och tid i den rogivande naturen. Delar av tiden vistas vi i Acksjöns kapell, där vi nyttjar de fina utrymmena för yoga, dialog och reflektion. Kvällskursen hålls av Maria Hedfors, leg. psykolog på MW PsykologPraktik, och Hanna Staaff, yogalärare på Yogaskolan.

 

När: Sex onsdagskvällar kl 17:30 – kl 19:15. Datum: 6/4, 13/4, 27/4, 4/5, 11/5 och 18/5. Vi bjuder på te och frukt, ta gärna med en smörgås om du behöver. Under kursen får du ett enklare kompendium med övningar. Litteratur för inspiration kommer att finnas för utlån. Pris: 1595 kr. (10% rabatt för dig som är sjukskriven, arbetssökande, studerande eller pensionär)
Mer information: Maila karlstad@yogaskolan.se eller kontakt@mwpsykologpraktik.se eller välkommen att kontakta någon av oss direkt för frågor och information, Maria Hedfors 054-2033153 & Hanna Staaff 070-3538738.

 

Anmäl dig här

 

 

Kursen är ett samarbete med MW PsykologPraktik.

Publicerat i Arkiv | Stängt för kommentarer

Yoga som fysisk utmaning

Yoga som fysik utmaningI mars startar vi nya kurser för dig som gillar fysisk utmaning genom yoga! Yoga är ett roligt sätt att att arbeta med styrka, smidighet, koordination och balans. På de fysiska inriktningarna lägger vi större vikt vid yogans fysiska aspekter för att stärka kroppen.

 

Vi arbetar lugnt och metodiskt i koordination med andetaget, i bland i ett flöde där vi binder ihop längre serier av yogans olika positioner och i bland stannar vi längre i position för att gå djupare.

 

Härligt värmande, utmanande och roligt!

 

 

Fysisk fortsättning/fördjupning

Onsdagar, kl. 18:30 – 19:45, start 23 mars
9 ggr, 1400 kr (online 1400 kr)

Anmäl dig här 

Vinyasa krama nybörjare/forts.

Fysisk dynamisk yoga – längre serier
Söndagar, kl. 19:30 – 20:45, start 3 april
9 ggr, 1400 kr (online 1400 kr)

Anmäl dig här 

 

 

Publicerat i Arkiv | Stängt för kommentarer

Meditation – medveten närvaro

Yoga handlar om att uppnå ett tillstånd av närvaro och fokus, inte bara i vårt utövade utan även i vår vardag.

 

Under denna kurs använder vi oss av yogans meditativa redskap för att samla ihop oss och stilla sinnet för en starkare närvaro. Vi arbetar bland annat med små, enkla rörelser, medveten andning, inre och yttre bilder och symboler, gester, ljud och mantran. Vi lämnar utrymme för reflektion, stillhet och tystnad.

 

Meditation nybörjare/forts.

Söndagar, kl. 18:00 – 19:15, start 27 mars
9 ggr, 1400 kr, onlinekurs 1400 kr.

 

Anmäl dig här »

 

Publicerat i Arkiv | Stängt för kommentarer

Yoga och vandring för seniorer – En härlig dag på Jäverön

 

 

Följ med oss till vackra Jäverön för en heldag med vandring och yoga, mat och samvaro utomhus. Vi använder alla våra sinnen för att uppleva denna vackra plats och vi vandrar genom skogar, ängar och längs stränder. Vandringen varvas med yogans redskap av rörelser, medveten andning, medveten närvaro och meditation.

 

Vi tar färjan över från Herrön till Jäverön kl.10.40. Vi startar dagen med ett yogapass på klipporna för att sedan vandra genom skog och mark till Magasinet som är en fantastisk byggnad i tre våningar med luftiga och rymliga ytor. Här finns ett modernt kök och toaletter.

 

Vid Magasinet blir det lunch. Vi är en liten grupp och vi håller avstånd. Vi håller framför allt till på magasinets härliga uteplats. Här gör vi yoga för att sedan dricka eftermiddagskaffe/te på verandan. Vi vandrar tillbaka till färjan via Jäveröns östra sida efter fina leder där det är lätt att gå. Vi vandrar alltså i två etapper, där varje etapp är runt 3 km. Vi har inte bråttom utan njuter av vägen. Vill man kan man ta med sig stavar. Färjan tillbaka går kl. 16.50 från Jäverön.

 

 

Måndag 23 maj

kl 10.30-17.00, 570 kr för pensionärer, 670 kr övriga. Lunch, eftermiddagsfika och frukt ingår.
Anmäl dig här »

 

Vill du vara med? Anmäl dig så snart som möjligt.

 

 

 

 

Publicerat i Arkiv | Stängt för kommentarer

Yoga för barn och ungdom

Den 18 mars startar äntligen vårterminens barn- och ungdomsyoga. För dig som inte provat yoga tidigare har vi ett prova-på-tillfälle den 11 mars.

 

 

Barn- och ungdomsyoga
Prova-på-tillfälle 11/3
,
fredag 11/3 kl. 16.30-17.15, kostnadsfritt men anmälan krävs
Barn- och ungdomsyoga ca 6-15 år,
fredagar kl. 16.30-17.15, start 2022-03-18, 980 kr, löpande intag under terminen

 

 

Anmälan till kurs och prova-på-tillfället här

Publicerat i Arkiv | Stängt för kommentarer

Vi på Yogaskolan önskar dig ett riktigt gott nytt år!

 

 

Vi på Yogaskolan önskar dig ett riktigt gott nytt år med hälsa och välmående och de bästa förutsättningar för att möta livet så som det är. Vi önskar ett ljust fint 2022!

 

 

Vi ser fram emot att starta igång yogaundervisningen igen och möta ett nytt år tillsammans med er på Yogaskolan! En gemensam utmaning vi står inför är att smittspridningen åter är hög i samhället och att vi än en gång behöver ha tålamod och vara kloka för att ta hand om oss själva och varandra. På Yogaskolan följer vi restriktionerna om 10 m2/person. Vi är endast en liten grupp på plats i våra lokaler och det finns även möjlighet att följa vår undervisning digitalt, live eller i efterhand. Det går också bra att boka individuell undervisning.

 

 

Har du anmält dig till vårens kurser kommer du få ett brev med information om vad som gäller för din kurs. Om du inte anmält dig ännu, så hör av dig så hittar vi vägar för vad som passar just dig. Det finns fortfarande en hel del plats i lokalen om du föredrar att utöva hos oss.

 

 

Vi får alla påminna oss om att det kommer ljusare tider igen! Vi hoppas att restriktionerna endast behövs under en kortare tid så att vi snart kan vara tillbaka till det normala. Vi hoppas att vi kan hjälpas åt och orka lite till!

Publicerat i Arkiv | Stängt för kommentarer