Yogaskolan i Karlstad | Yoga i tradition av T Krishnamacharya
 • Gällande Corona och Covid -19

  Hej på er kära kursdeltagare. Folkhälsomyndigheten har nu gått ut med skärpta allmänna råd även gällande Värmland. Vi tar de nya råden på största allvar, vi behöver alla hjälpas åt nu för att vända denna allvarliga situation. Det här gäller för din kurs.

  Läs mer...
  javeron-vinter-7

  Yoga och vandring – Möt vintern på Jäverön

  Nu har vi släppt platserna till våra vintervandringar på Jäverön, 23 och 30 januari! Vi håller tummarna att vi får snö och riktig vinter. Välkomna till en heldag med vandring och yoga på vackra Jäverön!

  Läs mer...
  solrosor

  Höstterminens andra kursomgång!

  Den 19 oktober startar höstterminens andra kursomgång på Yogaskolan. Här finns en aktuell lista över de kurser som startar i oktober/november.

  Läs mer...
  stela

  Yoga för stela män – kursstarter i oktober

  Vi möter ofta män som tror sig vara för stela för yoga. Inget kan vara mer fel. Därför startade vi upp kurser för bara män som snabbt blivit väldigt populära. Nya kursstarter i oktober.

  Läs mer...
  Stenar

  Meditation – medveten närvaro

  Yoga handlar om att uppnå ett tillstånd av närvaro och fokus, inte bara i vårt utövade utan även i vår vardag. Kursstart 25/10.

  Läs mer...
  Yoga_for_battre_somn_150

  Yoga för stresshantering och bättre sömn

  Nu startar vi några kurser där vi fokuserar lite extra på yoga som stödjer stresshantering och bättre sömn. Även om behovet av vila är större för oss så här års är det inte alltid säkert att vi klarar av att komma ner i varv och hitta återhämtning. Nya kursstarter 29/10 och 18/11.

  Läs mer...
  yoga-i-mariebergsskogen

  Yoga i Mariebergsskogen

  Vi fortsätter att erbjuda yoga i den fantastiska miljön på Acksjöns kapell i Mariebergsskogen! Nya kursstarter 29/10.

  Läs mer...

  Yoga för Seniorer hösten 2020

  I vanliga fall har vi ett stort utbud av kurser för seniorer, men just nu behöver vi vara försiktiga och hålla distans och avstånd. Vi försöker att hitta vägar för att du som är i riskgrupp på ett tryggt sätt ska kunna fortsätta med ditt yogautövande.

  Läs mer...
  solros

  Yogastudier – start i mars 2020

  ”Yogastudier” är en kurs för dig som vill fördjupa dina kunskaper i yogans filosofi och utövande. Det är även en förberedande kurs för dig som vill gå Yogaskolans lärarutbildning och som inte har möjlighet att delta i vår kontinuerliga undervisning.

  Läs mer...
  Solros-300x200

  Fortsatta yogastudier – start i februari 2020

  ”Fortsatta Yogastudier” är en kurs för dig som ytterligare vill fördjupa dina kunskaper i yogans filosofi och utövande. Kursen startar i februari 2020.

  Läs mer...
  Privatkonsultation

  Privatkonsultationer

  Vill du utöva yoga på egen hand? Då kan vi hjälpa dig med att sätta ihop ett program som passar just dig utifrån dina behov och önskemål.

  Läs mer...

Gällande Corona och Covid -19

 

Uppdaterat läge (2020-11-15)

Hej på er kära kursdeltagare. Folkhälsomyndigheten har nu gått ut med skärpta allmänna råd även gällande Värmland. Vi tar de nya råden på största allvar, vi behöver alla hjälpas åt nu för att vända denna allvarliga situation.

 

Vi har reflekterat och resonerat med kollegor från liknande verksamheter runt om i Värmland och i landet för att komma fram till hur vi ska förhålla oss för att följa dessa råd och göra vad vi kan för att stoppa smittspridningen.

 

Kurser på Skutberget
Våra kurser på Skutberget är tills vidare pausade. Skulle du som går i någon av dessa kurser vilja vara delaktig i digital yogaundervisning tills vidare så hör av dig till oss. Vi kommer att ta upp undervisningen på Skutberget igen när det är möjligt.

 

Barn- och ungdomsyoga
Då barn- och ungdomsverksamhet för barn födda 2005 och senare är undantagna från de nya rekommendationerna kommer vi hålla lektionerna i eftermiddag som vanligt. Dock ber vi alla vuxna att lämna av barnen vid entrédörren och inte följa med in i våra lokaler.

 

Kurser på Yogaskolan
Yogaskolan på Västra Kanalgatan kommer att ha fortsatt öppet och vi yogalärare kommer att finnas på plats för att hålla våra lektioner varje vecka, men vi rekommenderar dig som har möjlighet att ta del av undervisningen via videolänk. Dels finns den slutna Facebookgruppen kopplat till varje kurs, och har du inte Facebook kan vi maila en länk till din lektion i efterhand. Hör i så fall av dig till oss. Du har tillgång till varje lektion så länge som kursen håller på, du kan utöva när det passar dig bäst och varje utövande kan göras flera gånger. Har du inte varit med via nätet tidigare och behöver support så hjälper vi gärna till att guida dig.

 

Om du av olika anledningar har svårt att få det digitala att fungera på ett tillfredsställande sätt, eller om du har antikroppar mot covid, så finns vi på plats och håller lektionen i rummet på utsatt tid. Vi bedömer att vi kan ta emot ett fåtal personer på plats och då hålla rejält med avstånd och distans (3-5 elever beroende på grupp). Vi kommer göra vårt yttersta för att upprätthålla säkerheten i våra lokaler. OM du önskar att vara på plats, hör av dig innan, så att vi kan säkerställa att vi inte blir för många.

 

Kurser i Mariebergsskogen
Detta ovan gäller även för våra grupper i Acksjö kapell, Mariebergsskogen.

 

Så kom ihåg!

 • Meddela oss om du inte har ett fb-konto och vill att vi mailar länken till din lektion.
 • Kontakta oss om du vill ha support och guidning för att vara med digitalt.
 • Anmäl om du inte kan vara med digitalt och önskar en plats i rummet via mail, senast 4 timmar innan lektionen startar, så att vi hinner återkoppla till dig.

 

 

Kontakta oss
Tveka inte att höra av dig om du har frågor eller behöver support för att kunna vara med via nätet, ring 054-181 183 eller maila karlstad@yogaskolan.se. Lämna ett meddelande om vi inte kan svara, så ringer vi upp.

 

 

Denna sida kommer att uppdateras löpande utifrån läget.

 

 

 

 

Publicerat i Nyhet | Stängt för kommentarer

Yoga och vandring – Möt vintern på Jäverön

 

Nu har vi släppt platserna till våra vintervandringar på Jäverön, 23 och 30 januari! Vi håller tummarna att vi får snö och riktig vinter, men oavsett är det alltid fint att vara ute i naturen. Välkomna till en heldag med vandring och yoga på vackra Jäverön!

 

Följ med oss till vackra Jäverön för en heldag med vandring och yoga. Vi använder alla våra sinnen för att uppleva naturen och landa i oss själva. Vi vandrar genom skogar, ängar och längs stränder. Vandringen varvas med yogans redskap av rörelser, medveten andning samt övningar för medveten närvaro och meditation.

 

Vi är glada att kunna erbjuda dessa yoga- och vandringsdagar i samarbete med Magasinet Jäverön. Magasinet är en fantastisk byggnad i tre våningar med luftiga och rymliga ytor. Här finns ett modernt kök, toaletter och ett underbart yogaloft. Här intar vi mat och dryck och värmer oss runt kaminen. Med hänsyn till rådande situation med Covid-19 är vi noga med att sprida ut oss och hålla avstånd. Vi är en liten grupp.

 

 

När?
Lördagen 23 januari eller 30 januari
Tider: Vi samlas på Herrön, Skattkärr och tar färjan över kl 08.40. Färjan tillbaka går från Jäverön kl 16.50.

 

 

Lunch
Vegetarisk hemlagad mat. Vi alternerar mellan soppa, sallad och paj beroende på väder och årstid. Alltid med hembakat bröd. Meddela eventuella allergier i god tid innan.

 

 

Pris
Pris 850 kr. I priset ingår lunch, kaffe/te, kaka, tilltugg och frukt.

 

 

Anmälan
Vill du vara med? Anmäl dig så snart som möjligt. Vi har begränsat antal platser.

 

 

Publicerat i Nyhet | Stängt för kommentarer

Höstterminens andra kursomgång!

 

Kursstarter från 19 oktober

Den 19 oktober startar höstterminens andra omgång på Yogaskolan. Nedan finns en aktuell lista över kommande kursstarter.

 

Var med på din yogakurs på plats i rummet eller på distans
När du anmäler dig inför höstens kurser vill vi veta om du önskar en plats fysiskt i rummet, eller om du föredrar att vara med på olika sätt på distans. Grupperna i rummet är mindre än vanligt och vi följer naturligtvis utvecklingen och Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

 

Anmäl dig direkt här på sidan eller ring till oss på 054-181183 och rådgör om du är osäker på vilken kurs som kan passa bäst. Du kan också läsa mer om respektive kurstyp här.

 

Publicerat i Nyhet | Stängt för kommentarer

Yoga för stela män – kursstarter i oktober

Yoga för stela män

Vi möter ofta män som tror sig vara för stela för yoga och även om de tror att de skulle kunna bli rörligare och må bra av yogans redskap så känner de sig inte alltid bekväm i en blandad grupp. Därför håller vi denna grupp där alla är (mer eller mindre) stela män. Vi arbetar med rörlighet, styrka, balans och kroppsmedvetenhet och väver in medveten andning. Passet avslutas med avspänning.

 

 

Yoga för stela män

Nybörjare + fortsättare
Tisdagar, kl. 20:00 – 21:00, start 20 okt
8 ggr, 1100 kr

Anmäl dig här »

Yoga för stela män

Fortsättning
Måndagar, kl. 17:00 – 18:00, start 19 okt
Kursen hålls på Skutbergets motioncentral
8 ggr, 1100 kr

Anmäl dig här »

Yoga för stela män

Nybörjare + Fortsättning
Torsdagar, kl. 18:30 – 19:30, start 22 okt
8 ggr, 1100 kr

Anmäl dig här »
Publicerat i Nyhet | Stängt för kommentarer

Meditation – medveten närvaro

Yoga handlar om att uppnå ett tillstånd av närvaro och fokus, inte bara i vårt utövade utan även i vår vardag.

 

Under denna kurs använder vi oss av yogans meditativa redskap för att samla ihop oss och stilla sinnet för en starkare närvaro. Vi arbetar bland annat med små, enkla rörelser, medveten andning, inre och yttre bilder och symboler, gester, ljud och mantran. Vi lämnar utrymme för reflektion, stillhet och tystnad.

 

Meditation nybörjare/fortsättare

Söndagar, kl. 18:00 – 19:15, start 25 oktober
8 ggr, 1250 kr

 

Anmäl dig här »

 

Publicerat i Nyhet | Stängt för kommentarer

Yoga för gravida – kursstart 19/10

Att göra yoga under graviditeten är ett skönt sätt att arbeta med kropp och sinne för att ta hand om sig själv lite extra under denna speciella period.

 

Vi arbetar med mjuka rörelser och medveten andning som ökar cirkulationen i kroppen, ger oss ökad kroppskännedom samt lugnar sinnet och hjälper oss att lyssna på kroppens behov utan krav eller förväntningar. Vi arbetar även med avslappning och meditation som hjälper oss att släppa spänningar och oro för att istället ge plats för tillit till vår kropp och oss själva.

 

 

 

Gravidyoga

Måndagar, kl. 17:00 – 18:15, start 19 oktober
8 ggr, 1250 kr
Anmäl dig här »

Publicerat i Arkiv | Stängt för kommentarer

Yoga för stresshantering och bättre sömn

Yoga för stresshantering och bättre sömn

Nu startar vi några kurser där vi fokuserar lite extra på yoga som stödjer återhämtning och bättre sömn. Även om behovet av vila är större för oss så här års är det inte alltid säkert att vi klarar av att komma ner i varv och hitta återhämtning. Och många av oss i dag har en skör sömn, där man kan ha svårt med insomning och/eller vaknar tidigt och har svårt att komma till ro igen. Här har yogan många redskap som kan vara till god hjälp.

 

Under kursen kommer vi prova olika tekniker så som rörelser som släpper anspänning och stress i kroppen, medveten andning, avspänning och andra fokuseringsövningar.

 

Vi startar kurser med detta fokus i Acksjöns kapell i Mariebergsskogen och i sockenstugan på Hammarö. Vi är så glada att kunna hålla kurser i dessa fina, stämningsfulla lokaler.

 

 

Kursstarter

 

Onsdagar, kl. 17:30 – 18:30, start 18 november
5 ggr, 690 kr (online 580 kr)
Kursen hålls i sockenstugan vid Hammarö kyrka

Anmäl dig här »

 

Torsdagar, kl. 17:30 – 18:30, start 29 oktober
8 ggr, 1020 kr (online 890 kr)
Kursen hålls i Acksjöns kapell, Mariebergsskogen

Anmäl dig här »

Publicerat i Nyhet | Stängt för kommentarer

Yoga i Mariebergsskogen

 

Vi är så glada över att kunna erbjuda yoga i den här fantastiska miljön! Efter tre somrar med härlig uteyoga i Mariebergsskogen känns det extra roligt att nu kunna finnas här året om. På torsdagkvällar håller vi ett par olika kurser i stämningsfulla Acksjöns kapell.

Aktuella kurser

Yoga för stresshantering och bättre sömn

Kursen hålls i Acksjöns kapell i Mariebergsskogen.
Torsdagar, kl. 17:15 – 18:15, start 29 oktober
8 ggr, 1020 kr (online 890 kr)

Anmäl dig här »

Fortsättning allmän

Kursen hålls i Acksjöns kapell i Mariebergsskogen.
Torsdagar, kl. 18:30 – 19:45, start 29 oktober
8 ggr, 1250 kr (online 1050 kr)

Anmäl dig här »
Publicerat i Nyhet | Stängt för kommentarer

Yoga för Seniorer hösten 2020

I vanliga fall har vi ett stort utbud av kurser för seniorer, men just nu behöver vi vara försiktiga och hålla distans och avstånd. Vi försöker att hitta vägar för att du som är i riskgrupp på ett tryggt sätt ska kunna fortsätta med ditt yogautövande.

 

Mariebergsskogen – meditativ vandring och yoga utomhus

 

Obs! Ingen vandring 24/9 pga sjukdom

 

Torsdagen den  1/10 kl 14.00-15.30
Vi träffas utanför Acksjöns kapell där vi inleder med ett yogapass med den rogivande skogen runt oss. Vi vandrar sedan en slinga genom skogen ner till vattnet. Vi använder alla våra sinnen för att landa, ta in naturen och stilla vårt sinne. Vandringen varvas med yogans redskap av rörelser, medveten andning, medveten närvaro och meditation. Vi avslutar med ett litet längre yogapass med rörelser samt med avspänning/stillhet.

 

Efteråt stannar de som vill och fikar tillsammans, med avstånd förstås. Var och en som vill tar med sig eget fika.

 

Torsdagen den  1/10 kl 14.00-15.30
Seniorpris 120 kr (övriga 160 kr)

Anmäl dig här »

Yoga på Skutberget 

Måndagar kl. 10.00-11.00 & 11.15-12.15 (fullsatt), start 31/8.
Vi är utomhus så länge det är möjligt, och de dagar då det regnar, stormar eller är för kyligt går vi inomhus. Här har vi motionscentralens gymnastiksal till vårt förfogande, med stora ytor så att vi kan hålla avstånd och distans.
8 tillfällen. Pris: 860 kr. Max 14 personer.

Anmäl dig här »

Yoga webbkurs för seniorer

Onsdagar kl. 10-11, med start 2/9,
Här kommer vi använda en sluten grupp på facebook, man kan vara med ”live”, eller så kan du utöva när helst det passar dig som bäst. Man har tillgång till alla utövandet så länge kursen håller på och man kan göra varje utövande så många gånger man vill. Man ser läraren i bild, men inte sig själv eller varandra. Har man inte facebook mailar vi en länk till de inspelade lektionerna, så att man får tillgång till dem på samma sätt.
I varje kurs ingår individuell handledning och intstruktion av läraren så att du får hjälp att anpassa övningarna till dig och dina behov. Yoga ska så mycket som möjligt anpassas till var och en och därför är det viktigt med kontakt och återkoppling på lektionerna.
6 tillfällen pris 700 kr. Lärare Hanna Staaff
Anmäl dig här »

Publicerat i Nyhet | Stängt för kommentarer

Utomhusyoga på olika ställen i Karlstad i höst

Längtar du efter att sträcka ut kroppen och släppa taget om anspänning och stress?

Vi passar på att köra lite yoga utomhus på olika ställen när vädret tillåter.

Tack alla ni som kommit till våra spontana yogatillfällen! Så kul att se er alla.

 

Planerade tillfällen

 • 24/8 kl 11.00 – Senioryoga utanför Seniorernas hus

Häng på om du har lust! Ingen matta eller utrustning krävs. Bara att dyka upp!

Yogaskolan är precis som många andra små företag i en tuff situation ekonomiskt. Vi har därför nu bestämt att yogan ute inte är gratis, utan vi ber er ge ett bidrag på 30 kr eller mer om man känner att man kan. Man kan Swisha bidraget till 123 312 50 85, eller lämna pengar kontant.

 

 • 18/8 kl 10.00 – Stadsträdgården
 • 13/8 kl 18.30 – Fd Café August
 • 11/8 kl 10.00 – Stadsträdgården
 • 7/8 kl 16.00 – Fd Café August

 

Publicerat i Arkiv | Stängt för kommentarer

Prova-på-pass inför terminsstart

Vi kommer som vanligt att inleda terminen med möjlighet att prova på yoga med några olika inriktningar. Annorlunda för i år är att man behöver anmäla sig även till prova-på lektionerna, allt för att hålla nere antalet elever i lokalen.

 

Varje lektion kostar 50 kr och betalas med swish vid anmälan.

 

Prova-på söndag  den 23/8

kl. 16.00  Yoga för stillhet och avspänning – lugn inriktning

kl. 17.15 Yoga för hälsa och stabilitet- allmän inriktning

kl. 18.30 Yoga för stresshantering och bättre sömn – Fullsatt!

Varje pass är ca 55 minuter.
Anmäl dig till prova-på-passen här

Publicerat i Arkiv | Stängt för kommentarer

Yoga & löpning på Skutberget

Yoga och löpning är en fantastisk kombination som många förälskar sig i. Vi använder specifika yogarörelser och positioner som stärker och mjukar upp kroppen, som stödjer och kompletterar din löpträning och hjälper dig att förebygga värk och skador. Under löpningen får vi tips och råd av Erica Grealish, sjukgymnast på Klarälvskliniken och före detta elitlöpare, för att hitta bra löpteknik som gör att du springer mer ekonomiskt och samtidigt förebygger slitage och skador.
I år kommer både löpträningen och yogan hållas utomhus på Skutberget. Vi sprider ut oss och håller avstånd. Är det riktigt dåligt väder kommer tillfällen ställas in/skjutas fram.

 

Måndagar kl. 18.00-20.00 –  31/8, 7/9 och 14/9
Pris för 3 ggr 840 kr eller 280 kr/gång.

 

 

Yoga och löpning, 3 ggr ht-20

Måndag 31/8, 14/9, 21/9 kl. 18:00 – 20:00, 840 kr
Anmäl dig här »

Yoga och löpning, 31/8

Måndag 31 augusti kl. 18:00 – 20:00, 280 kr
Anmäl dig här »

Yoga och löpning, 14/9

Måndag 14 september kl. 18:00 – 20:00, 280 kr
Anmäl dig här »

Yoga och löpning, 21/9

Måndag 21 september kl. 18:00 – 20:00, 280 kr
Anmäl dig här »

  

Publicerat i Arkiv | Stängt för kommentarer

Fokuserad ACT och Yoga

 

 Naturliga verktyg för ett hållbart och meningsfullt liv

Känner du dig stressad, har sömnsvårigheter och/eller upplever lindrigare former av oro, ångest och nedstämdhet? Nu erbjuder vi en kurs för dig som vill stärka din psykiska hälsa.

 

Maria Hedfors, psykolog, och Hanna Staaff, yogalärare, sammanför den moderna psykologins teorier och metoder med yogans mångtusenåriga filosofi och utövande. Kursen bygger på Fokuserad ACT och Yogans referenstext Yogasutra. Den kognitiva beteendeterapiformen ACT, Acceptance and Commitment Therapy, utgår från att vi själva har förmågan att skapa ett rikt och meningsfullt liv. Detta synsätt återfinns även inom yogan och den österländska filosofin.

 

Varje tillfälle inleds med en teoretisk inramning utifrån modern psykologi och yogans filosofi. Därefter följer olika praktiska moment såsom kroppsövningar, andningsövningar, närvaroövningar och acceptansövningar. Vi kommer att hålla till i Yogaskolans lokaler och vid Innovation Park där vi också använder naturen för olika övningar. Vid sista tillfället tar vi färjan över till Jäverön och Magasinet Jäverön där vi tar vara på den fantastiska omgivningen. Vi kommer både vistas ute i naturen och i den rogivande atmosfären i magasinet.

 

Anmäl dig här »

 

Kursen är på fem tillfällen 16/9, 23/9, 7/10, 21/10, 7/11.

Tid: 15:00-16:45. Vid sista tillfället på Jäverön håller vi på från ca 13:30-17:00

Pris: 1950 kr, 10% rabatt för dig som är pensionär, sjukskriven eller arbetssökande.

Gruppstorlek: max 12 personer. Anmäl dig senast 2 september via yogaskolans hemsida
www.yogaskolan.se eller via mail till kontakt@mwpsykologpraktik.

 

Vid frågor och funderingar är du välkommen att kontakta någon av oss!
Maria Hedfors 054-2033153 & Hanna Staaff 070-3538738.

 

 

Kursen är ett samarbete med MW Psykologpraktik.

Publicerat i Arkiv | Stängt för kommentarer

Kvällsvandring med yoga på Hammars udde 19/8

 

Vi tar vara på och njuter av de ljuvliga sommarkvällarna! Yogaskolan bjuder vi in till yoga- och vandringskvällar på vackra Hammars udde under sommaren 2020.

 

Vi börjar och avslutar kvällen på gräset nedanför församlingsgården där vi utövar yoga med härlig utsikt över Vänern. Vi vandrar längs pilgrimsleden runt Hammarsudde, genom ängar och skog ner till vattnet. Vi använder alla våra sinnen för att uppleva denna speciella plats. Vandringen varvas med yogans redskap av rörelser, medveten andning, medveten närvaro och meditation. Bitvis vandrar vi i tystnad för att verkligen landa, ta in naturen och stilla vårt sinne.

 

Vi håller förstås avstånd och sprider ut oss.

 

När: Onsdag 19 augusti
Vi bokar in kvällar kontinuerligt under sommaren, med ca 1 veckas varsel när vi ser att vädret ser ut att bli behagligt. Kan även organiseras på beställning för ett slutet sällskap.

Tid: kl. 18 – ca 20.15

Kostnad: 250 kr (200 kr för dig som är sjukskriven/arbetssökande/pensionär)

 

Vi tar med yogamattor till de som vill låna.

Tveka inte att höra av dig om du har frågor.

Vi ser fram emot flera härliga kvällar!

 
Anmäl dig här

 

Håll utkik på vår hemsida/facebook och instagramsida där vi annonserar nästa tillfälle. Du kan redan nu anmäla ditt intresse genom att maila eller höra av dig till oss.
karlstad@yogaskolan.se, 054-181183 eller ring Hanna på 070-3538738

 

Publicerat i Arkiv | Stängt för kommentarer

Yoga och vandring – Möt hösten på Jäverön

 

En heldag med naturvandring och yoga. Vi är otroligt glada att kunna erbjuda dessa dagar i samarbete med Magasinet Jäverön.

 

Vi använder alla våra sinnen för att uppleva naturen och landa i oss själva. Vi vandrar genom skogar, ängar och längs stränder. Vandringen varvas med yogans redskap av rörelser, medveten andning samt övningar för medveten närvaro och meditation.

 

Maths Wensmark och Anna-Lena Sundin bjuder in till sitt vackra magasin där vi får mat och dryck och kan njuta av en fantastisk atmosfär.

 

Vid sämre väder har vi möjlighet att utöva yoga på loftet. I dessa tider med corona väljer vi dock i möjligaste mån att vara utomhus. Skulle vi önska hålla moment under dagen inomhus så delar vi upp oss så att vi kan sprida ut oss och hålla avstånd.

 

Yoga och vandring på Jäverön hösten 2020 
Lördag den 3 oktober, kl 8.30-17.00 – Fullsatt!
Lördag den 24 oktober, kl 8.30-17.00
Pris 850 kr
Lunch (sallad eller soppa med hembakat bröd) kaffe, te frukt och tilltugg ingår.

 

 

Tider 
Vi samlas på Herrön, Skattkärr och tar färjan över kl. 8.40
Färjan tillbaka går från Jäverön kl. 17.00
Förtäring under dagen:
Sallad eller soppa med hembakat bröd. Tilltugg, frukt, te och kaffe (Meddela eventuella allergier i god tid innan). Ta med vattenflaska för vandringen.

 

 

Övrigt att tänka på:
Kläder efter väder, bekväma skor för vandring, sittunderlag för fika utomhus. Yogamattor finns att låna.

 

Vill du vara med? Anmäl dig så snart som möjligt!

 


Anmäl dig här till 24 oktober


 

Publicerat i Arkiv | Stängt för kommentarer

Yoga på Café August – 13/8 kl 18.30

 

Jaa, mer yoga på denna fantastiska plats! Kom och inled helgen med ett skönt yogapass på underbara fd Café August!

 

Här finns ett stort trädäck, det finns gräsmatta, det finns tak som skyddar mot sol eller regn, det är helt enkelt perfekt för yoga!

 

Vi öppnar grinden kl. 15.30 och vi har möjlighet att max ta emot 45 personer för att kunna hålla distans och sprida ut oss. Ingen förbokning!

 

Yogapasset hålls 13 augusti kl. 18.30-19.30
pris 70 kr, swishas till 123 312 50 85 på plats.

 

Det behövs inga förkunskaper i yoga för att vara med, alla är välkomna! Ta bara med en yogamatta/liggunderlag och/eller en filt.

 

Obs, det finns dåligt med bilparkeringar på Kanikenäset, så vi rekommenderar att du kommer på cykel eller till fots.

 

Hör gärna av dig om du har några frågor!
karlstad@yogaskolan.se, 070-3538738

 

Varmt välkomna!

önskar Hanna och alla vi på Yogaskolan

Publicerat i Arkiv | Stängt för kommentarer

Sommaryoga i Museiparken

 

Vi på Yogaskolan vill erbjuda yoga i Museiparken även denna sommar. För att kunna göra det på ett säkert sätt i dessa Corona-tider behöver vi göra lite annorlunda än andra år.

 

Vi kommer att hålla en eller två lektioner på tisdagkvällar med ett max på 45 deltagare per lektion. Om den första lektionen kl 18.00 blir fullsatt öppnar vi en lektion även kl 19.00. Anmälan är obligatoriskt för att man ska kunna vara med.

 

OBS! Anmälan sker i förväg varje vecka. Vi tar enbart emot anmälningar för den närmast kommande tisdagen.

 

Det behövs inga förkunskaper för att vara med, alla är välkomna och lektionerna passar dig som aldrig har provat yoga förut såväl som dig som har yogat tidigare. Ta med dig ett liggunderlag/yogamatta och en filt. Är du obekväm med att sitta på marken kan du även ta med en stol. Se till att hålla avstånd till varandra.

 

Lektionerna är kostnadsfria. Vill man ge ett stöd till Yogaskolan i dessa tider så får man gärna swisha ett bidrag till 123 312 50 85.

 

 

Sommaryoga i Museiparken 4/8 kl 18 – lugnare mjukare pass

Tisdag 4 augusti kl. 18:00 – 18:45, max 45 pers, 0 kr
Fullsatt! Passet kl 18 är fullsatt, vi öppnar upp för anmälningar igen om vi får in avbokningar.

Sommaryoga i Museiparken 4/8 kl 19 – fysiskt pass

Tisdag 4 augusti kl. 19:00 – 20:00, max 45 pers, 0 kr

Anmäl dig här »

Planerade datum är 30/6, 7/7 och 4/8.

 

 

Publicerat i Arkiv | Stängt för kommentarer

Yoga på Café August – 29/6 kl 18.30

Vi är så glada över att ha möjlighet att erbjuda yoga på en av Karlstads absolut mysigaste platser, nämligen på Café August på Kanikenäset. Här finns ett stort trädäck, det finns gräsmatta, det finns tak som skyddar mot sol eller regn, det är helt enkelt perfekt!

 

Vi öppnar grinden kl. 18 och vi har möjlighet att max ta emot 45 personer för att kunna hålla distans och sprida ut oss.

 

Yogapasset hålls kl. 18.30-19.30
pris 70 kr, swishas till 123 312 50 85 på plats.

 

Det behövs inga förkunskaper i yoga för att vara med, alla är välkomna! Ta bara med en yogamatta/liggunderlag och/eller en filt.

Obs, det finns ont om bilparkering på Kanikenäset, så vi rekommenderar att du kommer på cykel eller till fots.

 

Hör gärna av dig om du har några frågor!
karlstad@yogaskolan.se, 070-3538738

 

Varmt välkomna!

önskar Hanna och alla vi på Yogaskolan

Publicerat i Arkiv | Stängt för kommentarer

Morgonyoga i Mariebergsskogen 29 juni – 3 juli

I samarbete med Mariebergsskogen erbjuder Yogaskolan morgonyoga i Mariebergsskogen vecka 27 även i år.

 

För att kunna göra det på ett säkert sätt i dessa Corona-tider behöver vi göra lite annorlunda än andra år. Vi har ett max på 45 deltagare per lektion, anmälan krävs och varje lektion kostar 50 kr.

 

Det behövs inga förkunskaper för att vara med, alla är välkomna och lektionerna passar dig som aldrig har provat yoga förut såväl som dig som har yogat tidigare. Ta med dig ett liggunderlag/yogamatta och en filt. Är du obekväm med att sitta på marken kan du även ta med en stol. Se till att hålla avstånd till varandra.

 

 

Plats: Mariebergsskogen, gräsmattan i närheten av Acksjöns kapell. Vid riktigt dåligt väder är vi inne på Holken.

 

Tid: kl 09.00-09.45. Om lektionen blir fullsatt öppnas en ny lektion kl 10.00-10.45. Minsta antal deltagare för att lektionen ska hållas är 10 personer.

 

 

OBS! Anmälan sker i förväg inför varje lektion.

 

 

För frågor kontakta Yogaskolan på 054-181183, karlstad@yogaskolan.se

Publicerat i Arkiv | Stängt för kommentarer

Yoga och vandring – Möt sensommaren på Jäverön

 

En heldag med naturvandring och yoga. Vi är otroligt glada att kunna erbjuda dessa dagar i samarbete med Magasinet Jäverön.

 

Vi använder alla våra sinnen för att uppleva naturen och landa i oss själva. Vi vandrar genom skogar, ängar och längs stränder. Vandringen varvas med yogans redskap av rörelser, medveten andning samt övningar för medveten närvaro och meditation.

 

Maths Wensmark och Anna-Lena Sundin bjuder in till sitt vackra magasin där vi får mat och dryck och kan njuta av en fantastisk atmosfär.

 

Vid sämre väder har vi möjlighet att utöva yoga på loftet. I dessa tider med corona väljer vi dock i möjligaste mån att vara utomhus. Skulle vi önska hålla moment under dagen inomhus så delar vi upp oss så att vi kan sprida ut oss och hålla avstånd.

 

Yoga och vandring på Jäverön sensommaren 2020
Lördag den 15 augusti kl.  8.30-17.00
Lördag den 22 augusti kl.  8.30-17.00

 

pris 850 kr
Lunch (sallad eller soppa med hembakat bröd) kaffe, te frukt och tilltugg ingår.

 

 

Anmäl dig här

Tider 
Vi samlas på Herrön, Skattkärr och tar färjan över kl. 8.40
Färjan tillbaka går från Jäverön kl. 17.00
Förtäring under dagen:
Sallad eller soppa med hembakat bröd. Tilltugg, frukt, te och kaffe (Meddela eventuella allergier i god tid innan). Ta med vattenflaska för vandringen.

 

 

Övrigt att tänka på:
Kläder efter väder, bekväma skor för vandring, sittunderlag för fika utomhus. Yogamattor finns att låna.

 

Vill du vara med? Anmäl dig så snart som möjligt!

 

 


 

Publicerat i Arkiv | Stängt för kommentarer