Yogaskolan i Karlstad | Yoga i tradition av T Krishnamacharya
 • ACToYoga_puff2

  Fokuserad ACT och Yoga

  Känner du dig stressad, har sömnsvårigheter och/eller upplever lindrigare former av oro, ångest och nedstämdhet? Nu erbjuder vi en kurs för dig som vill stärka din psykiska hälsa.

  Läs mer...
  Yoga för gravida

  Yoga för gravida – ny kursstart 22/3

  Att göra yoga under graviditeten är ett skönt sätt att arbeta med kropp och sinne för att ta hand om sig själv lite extra under denna speciella period. Ny kursstart 22/3.

  Läs mer...
  sommarskola

  Yoga för barn och ungdom – start 26 februari

  Nu kan vi glädjande starta upp vår barn- och ungdomsyoga igen. Vi har ordnat med en större lokal som vi gästar nu under vårterminen till att börja med. Start 26 februari!

  Läs mer...
  javeron-var-8

  Yoga och vandring – Möt våren på Jäverön

  Följ med på en härlig heldag med naturvandring, yoga, mat och samvaro. Vi använder alla våra sinnen för att uppleva naturen. Vandringen varvas med yogans redskap av rörelser, medveten andning, medveten närvaro och meditation.

  Läs mer...
  yoga-i-mariebergsskogen

  Yoga i Mariebergsskogen

  Vi fortsätter att erbjuda yoga i den fantastiska miljön på Acksjöns kapell i Mariebergsskogen! Nya kursstarter 21 & 28/1. Löpande intag på nybörjarkursen.

  Läs mer...
  YogaSutra4

  Yogasutra, yogans livsfilosofi – fristående temadagar

  Patanjalis Yoga Sutra sammanställdes för ungefär 2000 år sedan och räknas som den första, och fortfarande viktigaste, texten om yoga. Under de här temadagarna kommer vi att ta upp olika nyckelbegrepp från Yoga Sutra. Nästa tillfälle 13/3.

  Läs mer...
  yoga-online-5

  Gå din yogakurs online

  Vi behöver alla ta ansvar för att minska smittspridningen i samhället, men också fortsätta att göra saker som vi mår bra av. Kanske är det viktigare än någonsin att ta hand om oss och stärka vår hälsa. I vår erbjuder därför Yogaskolan att du kan följa vår yogaundervisning via en videolänk hemifrån.

  Läs mer...

  Gällande Corona och Covid -19

  Uppdaterat läge 2021-01-10. Den största delen av verksamheten på Yogaskolan kommer framför allt att vara digital under våren 2021. Man kan i stort sett följa all vår kursverksamhet hemifrån via videolänk. Vi har dock möjlighet att ta emot några personer samt mindre grupper i våra lokaler.

  Läs mer...
  Privatkonsultation

  Privatkonsultationer

  Vill du utöva yoga på egen hand? Då kan vi hjälpa dig med att sätta ihop ett program som passar just dig utifrån dina behov och önskemål.

  Läs mer...

Fokuserad ACT och Yoga

 

 Naturliga verktyg för ett hållbart och meningsfullt liv

Känner du dig stressad, har sömnsvårigheter, upplever lindrigare former av oro och nedstämdhet eller bara vill stärka din psykiska hälsa? Nu erbjuder vi en kurs i Fokuserad ACT och Yoga..

 

Genom den kognitiva beteendeterapiformen ACT, Acceptance and Commitment Therapy, yogaövningar och naturbaserad medveten närvaro använder vi praktiska redskap för hälsa och psykisk stabilitet. Kursen består av två söndagar på Magasinet Jäverön, samt tre tillfällen kvällstid i Acksjöns Kapell, Mariebergsskogen, utspritt under 7 veckor. Vid varje kurstillfälle ges en teoretisk inramning, praktiska kropps- och andningsövningar samt tid i naturen med övningar för medveten närvaro. Kursen hålls av Maria Hedfors, psykolog, MW PsykologPraktik och Hanna Staaff, yogalärare, Yogaskolan.

 

Varje tillfälle inleds med en teoretisk inramning utifrån modern psykologi och yogans filosofi. Därefter följer olika praktiska moment såsom kroppsövningar, andningsövningar, närvaroövningar och acceptansövningar. Vi kommer att hålla till i Yogaskolans lokaler och vid Innovation Park där vi också använder naturen för olika övningar. Vid sista tillfället tar vi färjan över till Jäverön och Magasinet Jäverön där vi tar vara på den fantastiska omgivningen. Vi kommer både vistas ute i naturen och i den rogivande atmosfären i magasinet.

 

Kurstillfällen: Söndag 25/4, heldag på Jäverön, kl. 10.30-17.00, onsdag 5/5 kl. 17.30-19.30, onsdag 19/5 kl. 17.30-19.30, onsdag 2/6 kl. 18-19, Acksjöns kapell Mariebergsskogen. Kursen avslutas på Jäverön söndag 13/6 kl. 10.30-17. Vid tillfällena på Jäverön ingår vegetarisk lunch och eftermiddagsfika. Naturligtvis följer vi lagar och rekommendationer angående Covid-19.

 
Pris: 2990 kr. Kursavgiften delas upp och faktureras vid två separata tillfällen. 10% rabatt för dig som är pensionär, sjukskriven eller arbetssökande. Kursavgiften kan täckas av friskvårdsbidrag, resonera med din arbetsgivare om detta kan vara aktuellt.

 
Mer information: Maila karlstad@yogaskolan.se eller kontakt@mwpsykologpraktik.se eller välkommen att kontakta någon av oss direkt för frågor och information, Maria Hedfors 054-2033153 & Hanna Staaff 070-3538738.

 

Anmäl dig här »

 

 

 

Kursen är ett samarbete med MW PsykologPraktik.

Publicerat i Nyhet | Stängt för kommentarer

Yoga för gravida – ny kursstart 22/3

Att göra yoga under graviditeten är ett skönt sätt att arbeta med kropp och sinne för att ta hand om sig själv lite extra under denna speciella period.

 

Vi arbetar med mjuka rörelser och medveten andning som ökar cirkulationen i kroppen, ger oss ökad kroppskännedom samt lugnar sinnet och hjälper oss att lyssna på kroppens behov utan krav eller förväntningar. Vi arbetar även med avslappning och meditation som hjälper oss att släppa spänningar och oro för att istället ge plats för tillit till vår kropp och oss själva.

 

 

 

Gravidyoga

Måndagar, kl. 17:00 – 18:15, start 22/3
8 ggr, 1250 kr (Online 1080 kr)
Anmäl dig här »

Gravidyoga

Torsdagar, kl. 17:00 – 18:15, start 21/1, löpande intag
9 ggr, 1380 kr (Online 1200 kr)
Anmäl dig här »

Publicerat i Nyhet | Stängt för kommentarer

Yoga för barn och ungdom – start 26 februari

Nu kan vi glädjande starta upp vår barn- och ungdomsyoga igen. Vi har ordnat med en större lokal som vi gästar nu under vårterminen till att börja med.

 

Kurserna hålls i Rocksulans lokal på Pumpgatan, Tormestad. Lokalen ligger på samma gata som Post Nords terminal, en vit lång byggnad som ligger ner mot älven.

 

Om något av barnen ska gå inne ifrån stan till lokalen, föreslår vi att de går på gång/cykelvägen längs älven, förbi CCC, under Hagaleden och under tågövergången, sedan ser de det vita tegelhuset. Rocksulans ingång är på innergården.

 

Barnyoga ca 6-9 år, fredagar kl. 17.15-18.00, start 2021-02-26, löpande intag

Barn/ungdom ca 10-15 år, fredagar kl. 16.15-17.00, start 2021-02-26, löpande intag

 

 

 

Anmäl dig till kurserna här

Publicerat i Nyhet | Stängt för kommentarer

Yoga och vandring – Möt våren på Jäverön

 

Följ med oss till vackra Jäverön för en heldag med vandring och yoga. Vi använder alla våra sinnen för att uppleva naturen och landa i oss själva. Vi vandrar genom skogar, ängar och längs stränder. Vandringen varvas med yogans redskap av rörelser, medveten andning, medveten närvaro och meditation.

 

Vi är otroligt glada att kunna erbjuda dessa yoga- och vandringsdagar i samarbete med Magasinet Jäverön. Magasinet är en fantastisk byggnad i tre våningar med luftiga och rymliga ytor. Här finns ett modernt kök, toaletter och ett underbart yogaloft. Här njuter vi förhoppningsvis av solen på den härliga verandan.

 

Med hänsyn till rådande situation med Covid-19 spenderar vi i möjligaste mån all tid utomhus.

 

 

 

Datum 

Lördag 17 april

kl 8.30-17.00, 850 kr

Lördag 8 maj

kl 8.30-17.00, 850 kr

 

Anmälan

Tider 
Vi samlas på Herrön, Skattkärr och tar färjan över kl. 8.40
Färjan tillbaka går från Jäverön kl. 16.50
Förtäring under dagen:
I priset ingår vegetarisk lunch, kaffe/te, tilltugg och frukt. Meddela oss eventuella allergier.

 

 

Övrigt att tänka på:
Kläder efter väder, bekväma skor för vandring, sittunderlag för fika utomhus. Yogamattor finns att låna.

 

Vill du vara med? Anmäl dig så snart som möjligt.

 

 
 

Publicerat i Nyhet | Stängt för kommentarer

Yoga i Mariebergsskogen

 

Vi är så glada över att kunna erbjuda yoga i den här fantastiska miljön! På torsdagkvällar håller vi ett par olika kurser i stämningsfulla Acksjöns kapell.

Aktuella kurser

Yoga för stresshantering och bättre sömn

Kursen hålls i Acksjöns kapell i Mariebergsskogen.
Torsdagar, kl. 17:15 – 18:15, start 21 januari
9 ggr, 1150 kr (online 970 kr)

Anmäl dig här »

Fortsättning allmän

Kursen hålls i Acksjöns kapell i Mariebergsskogen.
Torsdagar, kl. 18:30 – 19:45, start 21 januari
9 ggr, 1380 kr (online 1200 kr)

Anmäl dig här »

Nybörjare allmän

Kursen hålls i Acksjöns kapell i Mariebergsskogen.
Torsdagar, kl. 20:00 – 21:15, start 28 januari, löpande intag
9 ggr, 1380 kr (online 1200 kr)

Anmäl dig här »
Publicerat i Nyhet | Stängt för kommentarer

Yogasutra, yogans livsfilosofi – fristående temadagar

YogaSutra4Patanjalis Yoga Sutra sammanställdes för ungefär 2000 år sedan och räknas som den första, och fortfarande viktigaste, texten om yoga. Den förklarar bland annat hur sinnet fungerar och ger många praktiska förslag till hur vi kan jobba med vårt sinne.
Under de här temadagarna kommer vi att ta upp olika nyckelbegrepp från Yoga Sutra. Vi kommer att recitera verserna vi diskuterar och utöva en del av de praktiska redskap yoga har att erbjuda; asana, pranayama och meditation.

Temadagarna är fristående och de krävs inget förkunskaper för att delta.

Yogasutra – fristående temadag 13/3

Lördag 13 mars kl. 09:00 – 13:00, 580 kr
Anmäl dig här »

Yogasutra – fristående temadag 24/4

Lördag 24 april kl. 09:00 – 13:00, 580 kr
Anmäl dig här »

Publicerat i Nyhet | Stängt för kommentarer

Gå din yogakurs online

 


Vi behöver alla ta ansvar för att minska smittspridningen i samhället, men också fortsätta att göra saker som vi mår bra av. Kanske är det viktigare än någonsin att ta hand om oss och stärka vår hälsa.

 

I vår erbjuder därför Yogaskolan att du kan följa vår yogaundervisning via en videolänk hemifrån. Du följer en specifik kurs med en ny lektion varje vecka där det sker stegvis utveckling och progression över tid. Du kan antingen utöva i realtid samtidigt som kursen hålls på plats eller så kan du göra passet när helst det passar dig bäst. Du har tillgång till alla lektioner så länge kursen pågår och kan utöva varje lektion så många gånger du vill.

 

I varje kurs ingår individuell handledning och instruktion av läraren så att du får hjälp att anpassa övningarna till dig och dina behov. Yoga ska så mycket som möjligt anpassas till var och en och därför är det viktigt med kontakt och återkoppling på lektionerna. Vi har begränsat antal platser per kurs för att vi ska kunna hålla kontakt med alla deltagare. Låter det intressant? Här nedan finns en aktuell lista över kommande kursstarter där det syns vilka som går att följa online. Ange i din anmälan att du vill gå online.

 

Publicerat i Nyhet | Stängt för kommentarer

Gällande Corona och Covid -19

 

Uppdaterat läge 2021-01-10

Den största delen av verksamheten på Yogaskolan kommer framför allt att vara digital under våren 2021. Man kan i stort sett följa all vår kursverksamhet hemifrån via videolänk. Vi har dock möjlighet att ta emot några personer/mindre grupper i våra lokaler.

 

Som helhet är vår lokal på Västra Kanalgatan drygt 120 kvm och undervisningsrummet är 60 kvm, så vi får totalt vistas max 12 personer i lokalen som helhet och max 6 personer inklusive läraren i undervisningsrummet. Anvisningar finns vid våra ingångar.

 

 

 

 

 

Till dig som deltar i verksamhet på plats hos oss:

 • Handsprit finns utsatt nära vår entré, så ta gärna för vana att börja med att sprita av händerna när du kommer in. Det finns möjlighet att tvätta händerna med tvål och handsprit finns utsatt på flera platser.
 • Håll avstånd och se till att det aldrig blir trångt i något utrymme.
 • Ta gärna med egen yogamatta. Har du ingen matta finns det hos oss till försäljning. Om du lånar en matta så finns det så att du kan sprita av och rengöra mattan efter dig.
 • Och förstås, om du har förkylningssymptom, även lindriga, stanna hemma men delta gärna via webb.

 

 

 

Kontakta oss
Tveka inte att höra av dig om du har frågor eller behöver support för att kunna vara med via nätet, ring 054-181 183 eller maila karlstad@yogaskolan.se. Lämna ett meddelande om vi inte kan svara, så ringer vi upp.

 

 

 

 

 

 

Publicerat i Nyhet | Stängt för kommentarer

Vårterminens kursstarter!

 

Den 11 januari startar vårterminen på Yogaskolan. Nedan finns en aktuell lista över kommande kursstarter. Anmäl dig direkt här på sidan eller ring till oss på 054-181183 och rådgör om du är osäker på vilken kurs som kan passa bäst. Du kan också läsa mer om respektive kurstyp här.

 

Publicerat i Arkiv | Stängt för kommentarer

Yoga och vandring – Möt vintern på Jäverön

 

Nu har vi släppt platserna till våra vintervandringar på Jäverön, 30 januari och 6 februari! Vi håller tummarna att vi får snö och riktig vinter, men oavsett är det alltid fint att vara ute i naturen. Välkomna till en heldag med vandring och yoga på vackra Jäverön!

 

Följ med oss till vackra Jäverön för en heldag med vandring och yoga. Vi använder alla våra sinnen för att uppleva naturen och landa i oss själva. Vi vandrar genom skogar, ängar och längs stränder. Vandringen varvas med yogans redskap av rörelser, medveten andning samt övningar för medveten närvaro och meditation.

 

Vi är glada att kunna erbjuda dessa yoga- och vandringsdagar i samarbete med Magasinet Jäverön. Magasinet är en fantastisk byggnad i tre våningar med luftiga och rymliga ytor. Här finns ett modernt kök, toaletter och ett underbart yogaloft. Här intar vi mat och dryck och värmer oss runt kaminen. Med hänsyn till rådande situation med Covid-19 är vi noga med att sprida ut oss och hålla avstånd. Vi är en liten grupp.

 

 

När?
Lördagen 30 januari (fullsatt!) och 6 februari
Tider: Vi samlas på Herrön, Skattkärr och tar färjan över kl 08.40. Färjan tillbaka går från Jäverön kl 16.50.

 

 

Lunch
Vegetarisk hemlagad mat. Vi alternerar mellan soppa, sallad och paj beroende på väder och årstid. Alltid med hembakat bröd. Meddela eventuella allergier i god tid innan.

 

 

Pris
Pris 850 kr. I priset ingår lunch, kaffe/te, kaka, tilltugg och frukt.

 

 

Anmälan
Vill du vara med? Anmäl dig så snart som möjligt. Vi har begränsat antal platser.


 

Publicerat i Arkiv | Stängt för kommentarer

Höstterminens andra kursomgång!

 

Kursstarter från 19 oktober

Den 19 oktober startar höstterminens andra omgång på Yogaskolan. Nedan finns en aktuell lista över kommande kursstarter.

 

Var med på din yogakurs på plats i rummet eller på distans
När du anmäler dig inför höstens kurser vill vi veta om du önskar en plats fysiskt i rummet, eller om du föredrar att vara med på olika sätt på distans. Grupperna i rummet är mindre än vanligt och vi följer naturligtvis utvecklingen och Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

 

Anmäl dig direkt här på sidan eller ring till oss på 054-181183 och rådgör om du är osäker på vilken kurs som kan passa bäst. Du kan också läsa mer om respektive kurstyp här.

 

Publicerat i Arkiv | Stängt för kommentarer

Yoga för stela män – kursstarter i oktober

Yoga för stela män

Vi möter ofta män som tror sig vara för stela för yoga och även om de tror att de skulle kunna bli rörligare och må bra av yogans redskap så känner de sig inte alltid bekväm i en blandad grupp. Därför håller vi denna grupp där alla är (mer eller mindre) stela män. Vi arbetar med rörlighet, styrka, balans och kroppsmedvetenhet och väver in medveten andning. Passet avslutas med avspänning.

 

 

Yoga för stela män

Nybörjare + fortsättare
Tisdagar, kl. 20:00 – 21:00, start 20 okt
8 ggr, 1100 kr

Anmäl dig här »

Yoga för stela män

Fortsättning
Måndagar, kl. 17:00 – 18:00, start 19 okt
Kursen hålls på Skutbergets motioncentral
8 ggr, 1100 kr

Anmäl dig här »

Yoga för stela män

Nybörjare + Fortsättning
Torsdagar, kl. 18:30 – 19:30, start 22 okt
8 ggr, 1100 kr

Anmäl dig här »
Publicerat i Arkiv | Stängt för kommentarer

Meditation – medveten närvaro

Yoga handlar om att uppnå ett tillstånd av närvaro och fokus, inte bara i vårt utövade utan även i vår vardag.

 

Under denna kurs använder vi oss av yogans meditativa redskap för att samla ihop oss och stilla sinnet för en starkare närvaro. Vi arbetar bland annat med små, enkla rörelser, medveten andning, inre och yttre bilder och symboler, gester, ljud och mantran. Vi lämnar utrymme för reflektion, stillhet och tystnad.

 

Meditation nybörjare/fortsättare

Söndagar, kl. 18:00 – 19:15, start 25 oktober
8 ggr, 1250 kr

 

Anmäl dig här »

 

Publicerat i Arkiv | Stängt för kommentarer

Yoga för stresshantering och bättre sömn

Yoga för stresshantering och bättre sömn

Nu startar vi några kurser där vi fokuserar lite extra på yoga som stödjer återhämtning och bättre sömn. Även om behovet av vila är större för oss så här års är det inte alltid säkert att vi klarar av att komma ner i varv och hitta återhämtning. Och många av oss i dag har en skör sömn, där man kan ha svårt med insomning och/eller vaknar tidigt och har svårt att komma till ro igen. Här har yogan många redskap som kan vara till god hjälp.

 

Under kursen kommer vi prova olika tekniker så som rörelser som släpper anspänning och stress i kroppen, medveten andning, avspänning och andra fokuseringsövningar.

 

Vi startar kurser med detta fokus i Acksjöns kapell i Mariebergsskogen och i sockenstugan på Hammarö. Vi är så glada att kunna hålla kurser i dessa fina, stämningsfulla lokaler.

 

 

Kursstarter

 

Onsdagar, kl. 17:30 – 18:30, start 18 november
5 ggr, 690 kr (online 580 kr)
Kursen hålls i sockenstugan vid Hammarö kyrka

Anmäl dig här »

 

Torsdagar, kl. 17:30 – 18:30, start 29 oktober
8 ggr, 1020 kr (online 890 kr)
Kursen hålls i Acksjöns kapell, Mariebergsskogen

Anmäl dig här »

Publicerat i Arkiv | Stängt för kommentarer

Yoga för Seniorer hösten 2020

I vanliga fall har vi ett stort utbud av kurser för seniorer, men just nu behöver vi vara försiktiga och hålla distans och avstånd. Vi försöker att hitta vägar för att du som är i riskgrupp på ett tryggt sätt ska kunna fortsätta med ditt yogautövande.

 

Mariebergsskogen – meditativ vandring och yoga utomhus

 

Obs! Ingen vandring 24/9 pga sjukdom

 

Torsdagen den  1/10 kl 14.00-15.30
Vi träffas utanför Acksjöns kapell där vi inleder med ett yogapass med den rogivande skogen runt oss. Vi vandrar sedan en slinga genom skogen ner till vattnet. Vi använder alla våra sinnen för att landa, ta in naturen och stilla vårt sinne. Vandringen varvas med yogans redskap av rörelser, medveten andning, medveten närvaro och meditation. Vi avslutar med ett litet längre yogapass med rörelser samt med avspänning/stillhet.

 

Efteråt stannar de som vill och fikar tillsammans, med avstånd förstås. Var och en som vill tar med sig eget fika.

 

Torsdagen den  1/10 kl 14.00-15.30
Seniorpris 120 kr (övriga 160 kr)

Anmäl dig här »

Yoga på Skutberget 

Måndagar kl. 10.00-11.00 & 11.15-12.15 (fullsatt), start 31/8.
Vi är utomhus så länge det är möjligt, och de dagar då det regnar, stormar eller är för kyligt går vi inomhus. Här har vi motionscentralens gymnastiksal till vårt förfogande, med stora ytor så att vi kan hålla avstånd och distans.
8 tillfällen. Pris: 860 kr. Max 14 personer.

Anmäl dig här »

Yoga webbkurs för seniorer

Onsdagar kl. 10-11, med start 2/9,
Här kommer vi använda en sluten grupp på facebook, man kan vara med ”live”, eller så kan du utöva när helst det passar dig som bäst. Man har tillgång till alla utövandet så länge kursen håller på och man kan göra varje utövande så många gånger man vill. Man ser läraren i bild, men inte sig själv eller varandra. Har man inte facebook mailar vi en länk till de inspelade lektionerna, så att man får tillgång till dem på samma sätt.
I varje kurs ingår individuell handledning och intstruktion av läraren så att du får hjälp att anpassa övningarna till dig och dina behov. Yoga ska så mycket som möjligt anpassas till var och en och därför är det viktigt med kontakt och återkoppling på lektionerna.
6 tillfällen pris 700 kr. Lärare Hanna Staaff
Anmäl dig här »

Publicerat i Arkiv | Stängt för kommentarer

Utomhusyoga på olika ställen i Karlstad i höst

Längtar du efter att sträcka ut kroppen och släppa taget om anspänning och stress?

Vi passar på att köra lite yoga utomhus på olika ställen när vädret tillåter.

Tack alla ni som kommit till våra spontana yogatillfällen! Så kul att se er alla.

 

Planerade tillfällen

 • 24/8 kl 11.00 – Senioryoga utanför Seniorernas hus

Häng på om du har lust! Ingen matta eller utrustning krävs. Bara att dyka upp!

Yogaskolan är precis som många andra små företag i en tuff situation ekonomiskt. Vi har därför nu bestämt att yogan ute inte är gratis, utan vi ber er ge ett bidrag på 30 kr eller mer om man känner att man kan. Man kan Swisha bidraget till 123 312 50 85, eller lämna pengar kontant.

 

 • 18/8 kl 10.00 – Stadsträdgården
 • 13/8 kl 18.30 – Fd Café August
 • 11/8 kl 10.00 – Stadsträdgården
 • 7/8 kl 16.00 – Fd Café August

 

Publicerat i Arkiv | Stängt för kommentarer

Prova-på-pass inför terminsstart

Vi kommer som vanligt att inleda terminen med möjlighet att prova på yoga med några olika inriktningar. Annorlunda för i år är att man behöver anmäla sig även till prova-på lektionerna, allt för att hålla nere antalet elever i lokalen.

 

Varje lektion kostar 50 kr och betalas med swish vid anmälan.

 

Prova-på söndag  den 23/8

kl. 16.00  Yoga för stillhet och avspänning – lugn inriktning

kl. 17.15 Yoga för hälsa och stabilitet- allmän inriktning

kl. 18.30 Yoga för stresshantering och bättre sömn – Fullsatt!

Varje pass är ca 55 minuter.
Anmäl dig till prova-på-passen här

Publicerat i Arkiv | Stängt för kommentarer

Yoga & löpning på Skutberget

Yoga och löpning är en fantastisk kombination som många förälskar sig i. Vi använder specifika yogarörelser och positioner som stärker och mjukar upp kroppen, som stödjer och kompletterar din löpträning och hjälper dig att förebygga värk och skador. Under löpningen får vi tips och råd av Erica Grealish, sjukgymnast på Klarälvskliniken och före detta elitlöpare, för att hitta bra löpteknik som gör att du springer mer ekonomiskt och samtidigt förebygger slitage och skador.
I år kommer både löpträningen och yogan hållas utomhus på Skutberget. Vi sprider ut oss och håller avstånd. Är det riktigt dåligt väder kommer tillfällen ställas in/skjutas fram.

 

Måndagar kl. 18.00-20.00 –  31/8, 7/9 och 14/9
Pris för 3 ggr 840 kr eller 280 kr/gång.

 

 

Yoga och löpning, 3 ggr ht-20

Måndag 31/8, 14/9, 21/9 kl. 18:00 – 20:00, 840 kr
Anmäl dig här »

Yoga och löpning, 31/8

Måndag 31 augusti kl. 18:00 – 20:00, 280 kr
Anmäl dig här »

Yoga och löpning, 14/9

Måndag 14 september kl. 18:00 – 20:00, 280 kr
Anmäl dig här »

Yoga och löpning, 21/9

Måndag 21 september kl. 18:00 – 20:00, 280 kr
Anmäl dig här »

  

Publicerat i Arkiv | Stängt för kommentarer

Kvällsvandring med yoga på Hammars udde 19/8

 

Vi tar vara på och njuter av de ljuvliga sommarkvällarna! Yogaskolan bjuder vi in till yoga- och vandringskvällar på vackra Hammars udde under sommaren 2020.

 

Vi börjar och avslutar kvällen på gräset nedanför församlingsgården där vi utövar yoga med härlig utsikt över Vänern. Vi vandrar längs pilgrimsleden runt Hammarsudde, genom ängar och skog ner till vattnet. Vi använder alla våra sinnen för att uppleva denna speciella plats. Vandringen varvas med yogans redskap av rörelser, medveten andning, medveten närvaro och meditation. Bitvis vandrar vi i tystnad för att verkligen landa, ta in naturen och stilla vårt sinne.

 

Vi håller förstås avstånd och sprider ut oss.

 

När: Onsdag 19 augusti
Vi bokar in kvällar kontinuerligt under sommaren, med ca 1 veckas varsel när vi ser att vädret ser ut att bli behagligt. Kan även organiseras på beställning för ett slutet sällskap.

Tid: kl. 18 – ca 20.15

Kostnad: 250 kr (200 kr för dig som är sjukskriven/arbetssökande/pensionär)

 

Vi tar med yogamattor till de som vill låna.

Tveka inte att höra av dig om du har frågor.

Vi ser fram emot flera härliga kvällar!

 
Anmäl dig här

 

Håll utkik på vår hemsida/facebook och instagramsida där vi annonserar nästa tillfälle. Du kan redan nu anmäla ditt intresse genom att maila eller höra av dig till oss.
karlstad@yogaskolan.se, 054-181183 eller ring Hanna på 070-3538738

 

Publicerat i Arkiv | Stängt för kommentarer

Yoga och vandring – Möt hösten på Jäverön

 

En heldag med naturvandring och yoga. Vi är otroligt glada att kunna erbjuda dessa dagar i samarbete med Magasinet Jäverön.

 

Vi använder alla våra sinnen för att uppleva naturen och landa i oss själva. Vi vandrar genom skogar, ängar och längs stränder. Vandringen varvas med yogans redskap av rörelser, medveten andning samt övningar för medveten närvaro och meditation.

 

Maths Wensmark och Anna-Lena Sundin bjuder in till sitt vackra magasin där vi får mat och dryck och kan njuta av en fantastisk atmosfär.

 

Vid sämre väder har vi möjlighet att utöva yoga på loftet. I dessa tider med corona väljer vi dock i möjligaste mån att vara utomhus. Skulle vi önska hålla moment under dagen inomhus så delar vi upp oss så att vi kan sprida ut oss och hålla avstånd.

 

Yoga och vandring på Jäverön hösten 2020 
Lördag den 3 oktober, kl 8.30-17.00 – Fullsatt!
Lördag den 24 oktober, kl 8.30-17.00
Pris 850 kr
Lunch (sallad eller soppa med hembakat bröd) kaffe, te frukt och tilltugg ingår.

 

 

Tider 
Vi samlas på Herrön, Skattkärr och tar färjan över kl. 8.40
Färjan tillbaka går från Jäverön kl. 17.00
Förtäring under dagen:
Sallad eller soppa med hembakat bröd. Tilltugg, frukt, te och kaffe (Meddela eventuella allergier i god tid innan). Ta med vattenflaska för vandringen.

 

 

Övrigt att tänka på:
Kläder efter väder, bekväma skor för vandring, sittunderlag för fika utomhus. Yogamattor finns att låna.

 

Vill du vara med? Anmäl dig så snart som möjligt!

 


Anmäl dig här till 24 oktober


 

Publicerat i Arkiv | Stängt för kommentarer