Yogaskolan i Karlstad | Yoga i tradition av T Krishnamacharya

Yoga och vandring för seniorer – En härlig dag på Jäverön

 

 

Följ med oss till vackra Jäverön för en heldag med vandring och yoga, mat och samvaro utomhus. Vi använder alla våra sinnen för att uppleva denna vackra plats och vi vandrar genom skogar, ängar och längs stränder. Vandringen varvas med yogans redskap av rörelser, medveten andning, medveten närvaro och meditation.

 

Vi tar färjan över från Herrön till Jäverön kl.10.40. Vi startar dagen med ett yogapass på klipporna för att sedan vandra genom skog och mark till Magasinet som är en fantastisk byggnad i tre våningar med luftiga och rymliga ytor. Här finns ett modernt kök och toaletter.

 

Vid Magasinet blir det lunch. Vi är en liten grupp och vi håller avstånd. Vi håller framför allt till på magasinets härliga uteplats. Här gör vi yoga för att sedan dricka eftermiddagskaffe/te på verandan. Vi vandrar tillbaka till färjan via Jäveröns östra sida efter fina leder där det är lätt att gå. Vi vandrar alltså i två etapper, där varje etapp är runt 3 km. Vi har inte bråttom utan njuter av vägen. Vill man kan man ta med sig stavar. Färjan tillbaka går kl. 16.50 från Jäverön.

 

 

Måndag 12 september

kl 10.30-17.00, 595 kr för pensionärer, 700 kr övriga. Lunch, eftermiddagsfika och frukt ingår.
Anmäl dig här »

 

Vill du vara med? Anmäl dig så snart som möjligt.

 

 

 

 

Publicerat i Nyhet | Stängt för kommentarer

Yoga på vackra Skutberget

Senioryoga

Välkommen till en kurs i senioryoga ute i den härliga miljön på Skutberget. Det är viktigt att upprätthålla rörlighet, styrka och balans i takt med att vi blir äldre. Yogan erbjuder redskap för att arbeta med detta på ett lugnt, skonsamt och skönt sätt som passar dig som är 60 +. Vi går igenom kroppen och sträcker ut spända och korta muskler. Vi arbetar mjukt med att stärka, koordinera och balansera. Övningarna görs på ett sätt så att var och en kan jobba utifrån sin egen förmåga. Alla kan vara med, både nybörjare och fortsättare!

 

En viktig del i yogan är även att jobba med andetaget för att lugna och stilla sinnet. Varje lektion avslutas med en stunds meditativ avspänning.

 

 

Senioryoga kurs

Torsdagar kl. 13.00-14.00
7 tillfällen start 8/9, pris: 840 kr (pensionärspris)

Prova-på : Senioryoga

Torsdag 1/9 kl. 13.00-14.00
Kostnadsfritt prova-på-pass. Anmälan krävs.

Publicerat i Nyhet | Stängt för kommentarer

Höstterminens kurser startar från 22 augusti

 

Kursstarter från 22 augusti

Den 22 augusti startar höstterminens första kursomgång på Yogaskolan. Nedan finns en aktuell lista över kommande kursstarter.

 

Var med på din yogakurs på plats i rummet eller på distans
När du anmäler dig inför höstens kurser vill vi veta om du önskar en plats fysiskt i rummet, eller om du föredrar att vara med på olika sätt på distans.

 

Anmäl dig direkt här på sidan eller ring till oss på 054-181183 och rådgör om du är osäker på vilken kurs som kan passa bäst. Du kan också läsa mer om respektive kurstyp här.

 

Publicerat i Nyhet | Stängt för kommentarer

Yoga i Mariebergsskogen

 

Vi är så glada över att kunna erbjuda yoga i den här fantastiska miljön!

Aktuella kurser

Nybörjare/Fortsättning allmän

Kursen hålls i Acksjöns kapell i Mariebergsskogen.
Tisdagar, kl. 17:45 – 19:00, start 6 september
7 ggr, 1150 kr

Anmäl dig här »
Publicerat i Nyhet | Stängt för kommentarer

Yoga för gravida – ny kursstart 25/8

Att göra yoga under graviditeten är ett skönt sätt att arbeta med kropp och sinne för att ta hand om sig själv lite extra under denna speciella period.

 

Vi arbetar med mjuka rörelser och medveten andning som ökar cirkulationen i kroppen, ger oss ökad kroppskännedom samt lugnar sinnet och hjälper oss att lyssna på kroppens behov utan krav eller förväntningar. Vi arbetar även med avslappning och meditation som hjälper oss att släppa spänningar och oro för att istället ge plats för tillit till vår kropp och oss själva.

 

 

 

Gravidyoga

Torsdagar, kl. 17:00 – 18:15, start 25/8
8 ggr, 1450 kr (Online 1450 kr)
Anmäl dig här »

Publicerat i Nyhet | Stängt för kommentarer

Yoga för seniorer

På yogan för seniorer arbetar vi med mjuka kropps- och andningsövningar anpassade för dig som är 60+. Det är viktigt att upprätthålla rörlighet, styrka och balans i takt med att vi blir äldre. Vi arbetar med styrka, balans och rörlighet på ett skonsamt och säkert sätt. Varje lektion avslutas med avslappning/meditation. Du får även ta del av koncept och tankar från yogans filosofi.

 

Kursstarter

På Yogaskolan, Västra Kanalgatan 3

Senioryoga fördjupning – måndagar kl. 10.30-11.45 – start 22/8 – fullsatt
Senioryoga fortsättning – måndagar kl. 13.00-14.00 – start 22/8

På Seniorernas Hus, Brunnsgatan 6

Senioryoga fördjupning – måndagar kl. 09.45-10.45 – start 22/8 – fullsatt
Senioryoga fortsättning – måndagar kl. 11.00-12.00 – start 22/8

På Hammarö, Hammarö kyrka, sockenstugan, Sverres väg 5

Senioryoga nybörjare/fortsättning – onsdagar kl. 14.00-15.00 – start 24/8

På Skutberget, motionscentralen

Senioryoga – torsdagar kl. 13.00-14.00 – start 8/9
Prova-på senioryoga, 1/9 kl 13-14. Kostnadsfritt men anmälan krävs.

 

Anmäl dig här

 

För kurserna behöver man anmäla sig. Är man bortrest eller sjuk någon vecka kan man ta igen missade tillfällen på andra kurser som går parallellt.

 

Publicerat i Nyhet | Stängt för kommentarer

Yoga för män – nya kursstarter i augusti

Yoga för stela män

Vi möter ofta män som tror sig vara för stela för yoga och även om de tror att de skulle kunna bli rörligare och må bra av yogans redskap så känner de sig inte alltid bekväm i en blandad grupp. Därför håller vi denna grupp där alla är (mer eller mindre) stela män. Vi arbetar med rörlighet, styrka, balans och kroppsmedvetenhet och väver in medveten andning. Passet avslutas med avspänning.

 

 

Yoga för stela män

Fortsättning
Måndagar, kl. 17:30 – 18:30, start 22/8
Kursen hålls på Klarälvskliniken
9 ggr, 1295 kr

Fullsatt!

Yoga för stela män

Nybörjare + Fortsättning
Tisdagar, kl. 20:00 – 21:00, start 23/8
9 ggr, 1295 kr (online 1295 kr)

Anmäl dig här »

Yoga för stela män

Nybörjare + Fortsättning
Torsdagar, kl. 18:30 – 19:30, start 25/8
9 ggr, 1295 kr (online 1295 kr)

Anmäl dig här »
Publicerat i Nyhet | Stängt för kommentarer

Sommaryoga i Museiparken

 

Välkommen på sommaryoga i Museiparken! Det är trettonde året i rad vi finns här och för oss har sommaryoga i Museiparken verkligen blivit något speciellt. Det är så fint med mötet med alla människor, en blandning av nya ansikten och elever vi känt i många, många år. Och att se alla, från barn och ungdomar till äldre, nybörjare och vana utövare i en härlig blandning, röra sig i takt med andningen i kvällssolen, ja, det är helt magiskt!
Det behövs inga förkunskaper för att vara med, alla är välkomna!

 

Passen kostar 70 kr och betalas med swish på plats. Ingen föranmälan, men kom i god tid. Du får en biljett med en QR-kod på plats.

Ta med dig ett liggunderlag/yogamatta eller en filt. Är du obekväm med att komma ner på marken kan du ta med en fällstol.
Varmt välkomna!

 

Tisdag 12/7 kl 18.30
Tisdag 5/7 kl 18.30
Tisdag 21/6 kl 18.45

 

Fler tillfällen kommer! Håll utkik på hemsida, facebook eller  instagram. Där uppdaterar vi hela tiden vårt program för utomhusyogan under sommaren!

 

Publicerat i Arkiv | Stängt för kommentarer

Familjeyoga i Mariebergsskogen – yoga tillsammans!

Kom och njut av familjeyoga under bar himmel i mysiga Mariebergsskogen!
I familjeyogan yogar barn och vuxna tillsammans. Vi gör övningar för rörlighet, balans, fokus, för att bli medvetna om vår kropp och andning. Och förstås för att ha kul tillsammans!

 

Lektionen hålls på gräsytan framför Acksjöns Kapell. Vi stannar upp och njuter av solen, vinden och den fantastiska omgivningen i Mariebergsskogen.
Yogaövningar anpassas efter gruppen och barnens åldrar. Vi vänder oss här främst till barn 6-12 år. Yngre syskon är välkomna, men tänk på att yngre barn inte orkar följa instruktioner och fokusera lika länge.

 

Barn, mamma, pappa, morfar, farmor, syskon – alla är lika välkomna! En del övningar kan göras i par eller om ni är en hel liten grupp. Vi sprider ut oss och håller avstånd.

 

Vår yoga är helt befriad från tävling och jämförelser, alla duger precis som de är. Det behövs inga speciella kläder eller prylar. Vanliga mjuka kläder som man trivs i är perfekta för yoga. Lärarna är lyhörda för de olika behov och åldersspann som kan finnas.

 

Måndag 1 augusti kl 15.00-16.00

Onsdag 3 augusti kl 15.00-16.00

Onsdag 10 augusti kl 15.00-16.00

 

Pris: 120 kr/gång för 1 barn + 1 vuxen och 50 kr för extra familjemedlemmar / tillfälle.

Föranmälan krävs
Mejla till karlstad@yogaskolan.se för anmälan (uppge antal som ni vill anmäla och gärna ålder på barn/en)
Ni är varmt välkomna!

Publicerat i Arkiv | Stängt för kommentarer

Yoga för axlar, nacke och rygg

Axlar, nacke, rygg är områden där spänning ofta sätter sig vid stillasittande arbete, stress eller felbelastning av kroppen. Under den här kursen använder vi skonsamma rörelser för kroppsmedvetenhet, rörlighet och styrka med fokus på detta området. Vi arbetar med andning och avspänning för att komma ner i varv och släppa på negativ anspänning.

 

Idag finns dokumenterade positiva effekter av yoga bland annat gällande rygg- och nackbesvär. Vi kan förebygga förslitningsskador genom att förbättra kroppskännedomen, göra kroppen mjukare och starkare samt lära oss att slappna av. Många av övningarna som lärs ut på passen är enkla redskap som kan användas i vardagen. Små, enkla övningar för att till exempel ge lindring åt spända axlar och trötta ryggar, för att stärka och förebygga smärta, för att bättre hantera en stressig situation och för att förbättra sömnen.

 

Kursen passar dig med spännings- och/eller smärtproblematik. Ingen förkunskap av yoga krävs.

 

Måndagar kl 17.00-18.15, start 22 augusti
9 ggr, pris 1450 kr (onlinekurs 1450 kr)

 

Anmäl dig här

 

 

Publicerat i Nyhet | Stängt för kommentarer

Yogakurser på Hammarö

Vi har under flera år haft glädjen att hålla kurser i vackra sockenstugan vid Hammarö kyrka på Hammarö.

Nybörjare/fortsättning allmän

Onsdagar 17.30-18.45, start 24/8
8 ggr, 1290 kr
Anmäl dig här »

Fortsättning/fördjupning allmän

Onsdagar 19.00-20.15, start 24/8
8 ggr, 1290 kr
Anmäl dig här »

Seniorer 60+

Onsdagar 14.00-15.00, start 24/8
8 ggr, 945 kr för pensionärer, löpande intag
Anmäl dig här »

 

På alla kurserna arbetar vi med kroppsrörelser (asana), där vi tränar balans, smidighet och styrka, samt andningsövningar (pranayama) som hjälper oss att fokusera och som leder oss mot avslappning och meditation. Du får även ta del av koncept och tankar från yogans filosofi.

Kurserna hålls i Sockenstugan vid Hammars kyrka, Sverres väg 5, Hammarö.

Publicerat i Nyhet | Stängt för kommentarer

Yoga och vandring på Jäverön

 

Välkommen till en skön heldag med naturvandring och yoga. Vi är otroligt glada att kunna erbjuda dessa dagar i samarbete med Magasinet Jäverön.

 

Vi använder alla våra sinnen för att uppleva naturen och landa i oss själva. Vi vandrar genom skogar, ängar och längs stränder. Vandringen varvas med yogans redskap av rörelser, medveten andning samt övningar för medveten närvaro och meditation.

 

Maths Wensmark och Anna-Lena Sundin bjuder in till sitt vackra magasin där vi får mat och dryck och kan njuta av en fantastisk atmosfär.

 

Vid sämre väder har vi möjlighet att utöva yoga på loftet. I dessa tider med corona väljer vi dock i möjligaste mån att vara utomhus. Skulle vi önska hålla moment under dagen inomhus så delar vi upp oss så att vi kan sprida ut oss och hålla avstånd.

 

Yoga och vandring på Jäverön hösten 2022
Lördag den 15 oktober kl.  8.30-17.00

pris 895 kr
Lunch (sallad eller soppa med hembakat bröd) kaffe, te frukt och tilltugg ingår.

 

 

Anmäl dig här

Tider 
Vi samlas på Herrön, Skattkärr och tar färjan över kl. 8.40
Färjan tillbaka går från Jäverön kl. 16.50
Förtäring under dagen:
Sallad eller soppa med hembakat bröd. Tilltugg, frukt, te och kaffe (Meddela eventuella allergier i god tid innan). Ta med vattenflaska för vandringen.

 

 

Övrigt att tänka på:
Kläder efter väder, bekväma skor för vandring, sittunderlag för fika utomhus. Yogamattor finns att låna.

 

Vill du vara med? Anmäl dig så snart som möjligt!

 

 
 

Publicerat i Nyhet | Stängt för kommentarer

Fokuserad ACT och Yoga – en inspirationsdag på Jäverön 1/10

 

 Naturliga verktyg för ett hållbart och meningsfullt liv

Känner du dig stressad, har sömnsvårigheter, upplever lindrigare former av oro och nedstämdhet eller bara vill stärka din psykiska hälsa? Nu erbjuder vi en inspirationsdag i Fokuserad ACT och Yoga i den härliga miljön på Jäverön.

 

Genom den kognitiva beteendeterapiformen ACT, Acceptance and Commitment Therapy, yogaövningar och naturbaserad medveten närvaro använder vi praktiska redskap för hälsa och psykisk stabilitet. Dagen varvas med vandring, kortare teoretiska inramningar, praktiska övningar och tid i naturen.

Delar av dagen vistas vi på Magasinet Jäverön där vi yogaloftet och de trivsamma utrymmena för lunch, föreläsning och reflektion. Inspirationsdagen hålls av Maria Hedfors, leg. psykolog på MW PsykologPraktik och Hanna Staaff, yogalärare på Yogaskolan.

När: 1 oktober. Färjan går från Herrön kl 08.40 och vi är tillbaka på fastlandet kl 17.00. I dagen ingår vegetarisk lunch, frukt, kaffe/te och tilltugg. Du får med dig ett enklare kompendium med övningar. Pris: 1150 kr (10 % rabatt för dig som är sjukskriven, arbetssökande, studerande eller pensionär)
Mer information: Maila karlstad@yogaskolan.se eller kontakt@mwpsykologpraktik.se eller välkommen att kontakta någon av oss direkt för frågor och information och intresseanmälan, Maria Hedfors 054-2033153 & Hanna Staaff 070-3538738.

 

Anmäl dig här

 

 

Inspirationsdagen är ett samarbete med MW PsykologPraktik.

12 oktober startar vi också en kvällskurs med fokuserad ACT och yoga i Acksjöns kapell, Mariebergsskogen.

Publicerat i Nyhet | Stängt för kommentarer

Morgonyoga i Mariebergsskogen 4 – 8 juli

För sjätte året i rad finns vi i mysiga Mariebergsskogen och håller morgonyoga under en hel vecka, måndag till fredag! Starta dagen med ett skönt yogapass ute i gräset under den bara himmeln! Att göra yoga ute i naturen är speciellt och hjälper oss att hitta närvaro och landa i oss själva. Ett fint tillfälle att skapa en ny vana inför sommaren!

 

Det behövs inga förkunskaper för att vara med, alla är välkomna!
Varje pass kostar 60 kr och betalas med swish på plats. Ingen föranmälan, men kom i god tid. Du får en biljett med en QR-kod, på så sätt har vi även kontroll så att vi inte blir för många på plats. Vi håller förstås avstånd och sprider ut oss.

 

Ta med dig ett liggunderlag/yogamatta eller en filt. Är du obekväm med att komma ner på marken kan du ta med en fällstol.
Plats: Mariebergsskogen, gräsmattan vid Acksjöns kapell.
Tid: kl 09.30-10.15.

 

Vi strävar efter att vara utomhus, men om det regnar flyttar vi in i Holken.

Varmt välkomna!

 

För frågor kontakta Yogaskolan på 054-181183, karlstad@yogaskolan.se

Publicerat i Arkiv | Stängt för kommentarer

Yoga för barn och ungdom

Den 2 september startar äntligen höstterminens barn- och ungdomsyoga.

 
Barn- och ungdomsyoga ca 8-12 år,
fredagar kl. 16.30-17.15,
start 2022-09-02, 1445 kr, löpande intag under terminen

 

 

Anmälan till kurs här

Publicerat i Nyhet | Stängt för kommentarer

Fokuserad ACT och Yoga – en kvällskurs i Mariebergsskogen

 

 Naturliga verktyg för ett hållbart och meningsfullt liv

Känner du dig stressad, har svårt att sova, upplever oro, ängslan eller bara vill stärka din psykiska hälsa och ta hand om dig själv lite extra? Nu erbjuder vi en kvällskurs i Fokuserad ACT och Yoga i härliga Acksjöns kapell och i den fina naturen i Mariebergsskogen.

 

Genom den kognitiva beteendeformen ACT, Acceptance and Commitment Therapy, och yogaövningar använder vi praktiska redskap för hälsa och psykisk stabilitet. Varje kurstillfälle bjuder på teoretiska inramningar, praktiska övningar och tid i den rogivande naturen. Delar av tiden vistas vi i Acksjöns kapell, där vi nyttjar de fina utrymmena för yoga, dialog och reflektion. Kvällskursen hålls av Maria Hedfors, leg. psykolog på MW PsykologPraktik, och Hanna Staaff, yogalärare på Yogaskolan.

 

När: Sex onsdagskvällar kl 17:15 – kl 19:00. Datum: 12/10, 19/10, 26/10, 9/11, 16/11 och 23/11. Vi bjuder på te och frukt, ta gärna med en smörgås om du behöver. Under kursen får du ett enklare kompendium med övningar. Litteratur för inspiration kommer att finnas för utlån. Pris: 1595 kr. (10% rabatt för dig som är sjukskriven, arbetssökande, studerande eller pensionär)
Mer information: Maila karlstad@yogaskolan.se eller kontakt@mwpsykologpraktik.se eller välkommen att kontakta någon av oss direkt för frågor och information, Maria Hedfors 054-2033153 & Hanna Staaff 070-3538738.

 

Anmäl dig här

 

 

Kursen är ett samarbete med MW PsykologPraktik.

Den 1 oktober håller vi också en inspirationsdag med ACT och yoga på Jäverön.

Publicerat i Nyhet | Stängt för kommentarer

Minikurs inför sommaren – extrainsatt kurs start 8/6

Våren är på många sätt en underbar tid, men det är inte ovanligt att vi känner av vårtrötthet, vårnedstämdhet eller extra mycket stress för allt som ska hinnas med under just denna tid.

 

Detta är en kurs för dig som vill ge dig extra tid till att landa i dig själv, varva ner och hämta kraft inför sommar och semestrar.  Vi kommer att arbeta med skonsamma rörelser för att sträcka ut trötta och spända muskler, vi kommer använda medveten andning för att lugna och stilla sinnet och att arbeta med yogans meditativa redskap för att hitta fokus och närvaro. Det krävs inga förkunskaper för denna kurs,den passar såväl nybörjare som vana utövare.

 

 

Onsdagar, kl. 19:45 – 21:15, start 8 juni
3 ggr, pris 590 kr
Kursen hålls på Västra Kanalgatan 3

 

Anmäl dig här »

 

 

Tisdagar, kl. 17:30 – 19:00, start 31 maj
4 ggr, pris 790 kr
Kursen hålls i Acksjöns kapell, Mariebergsskogen
Fullsatt!

 

 

Publicerat i Arkiv | Stängt för kommentarer

Introduktionskurs för nybörjare

Den 1 juni startar vi en introduktionskurs för nybörjare där du får lära dig och ta del av yogans redskap. Under introduktionskursen arbetar vi med kroppsrörelser (asana), där vi tränar balans, smidighet och styrka, samt andningsövningar (pranayama) som hjälper oss att fokusera och som leder oss mot avslappning och meditation. Du får även ta del av koncept och tankar från yogans filosofi.

 

Det krävs inga förkunskaper för denna kurs.

 

Onsdagar kl.19.45-21.00, 4 ggr, start 1/6. Pris 690 kr.

 

Anmäl dig här »

Publicerat i Arkiv | Stängt för kommentarer

Yoga och vandring – Möt våren på Jäverön

 

Följ med oss till vackra Jäverön för en heldag med vandring och yoga. Vi använder alla våra sinnen för att uppleva naturen och landa i oss själva. Vi vandrar genom skogar, ängar och längs stränder. Vandringen varvas med yogans redskap av rörelser, medveten andning, medveten närvaro och meditation.

 

Vi är glada att kunna erbjuda dessa yoga- och vandringsdagar i samarbete med Magasinet Jäverön. Magasinet är en fantastisk byggnad i tre våningar med luftiga och rymliga ytor. Här finns ett modernt kök, toaletter och ett underbart yogaloft. Här njuter vi förhoppningsvis av solen på den härliga verandan.

 

 

 

 

Lördag 14 maj

Kl 8.30-17.00, 850 kr

Anmälan

Lördag 21 maj

Kl 8.30-17.00, 850 kr

Anmälan

Info

Tider 
Vi samlas på Herrön, Skattkärr och tar färjan över kl. 8.40
Färjan tillbaka går från Jäverön kl. 16.50

Förtäring under dagen:
I priset ingår vegetarisk lunch, kaffe/te, tilltugg och frukt. Meddela oss eventuella allergier.

Övrigt att tänka på:
Kläder efter väder, bekväma skor för vandring, sittunderlag för fika utomhus. Yogamattor finns att låna.

 

Vill du vara med? Anmäl dig så snart som möjligt.

 

 
 

Publicerat i Arkiv | Stängt för kommentarer

Morgonyoga på Klarälvskliniken och online

Upplev hur det är att börja morgonen med yoga! Att göra yoga på morgonen är ett härligt sätt att starta dagen på. Vi väcker kropp och sinne med mjuka rörelser och medveten andning.

 

Nu startar vi i samarbete med Klarälvskliniken en kurs på onsdagmorgnar. Kursen passar alla, såväl nybörjare som fortsättare.

 

Kursen hålls på Klarälvskliniken vid Löfbergs arena. Du kan även följa kursen online hemifrån. Ange i anmälan hur du vill delta.

 

Onsdagar kl 7.00-7.45
start 27 april, 5 tillfällen, 680 kr

 

Anmäl dig här »

Publicerat i Arkiv | Stängt för kommentarer