Ayurveda – för hälsa i vardagen, temadag 16 mars

I mars kommer aurvedaläkaren Kristofer Edlund till oss för en helgkurs och konsultationer. Denna gång blir det en kurs med titeln ”Ayurveda – förhälsa i vardagen”.

Ayurveda – för hälsa i vardagen – helgkurs 16 mars

Den ayurvediska medicinen handlar både om att bota sjukdomar och att skapa en hälsosam livsstil som förebygger sjukdomar.
Kursen är ett första smakprov på vad ayurvedisk medicin är och vad man enkelt kan använda den till, utan att behöva läsa en massa böcker. Vi kommer på ett grundläggande sätt ge råd för dagliga hälsovanor och hur man kan kan anpassa dem efter årstid, kroppstyp och hälsobehov.
Kursen riktar sig i första hand till dig som inte har någon tidigare erfarenhet av ayurveda men även till dig som vill friska upp dina kunskaper.

Vad är ayurveda?

Ayurveda arbetar med tre grundläggande energier i naturen, som i människokroppen kallas Vata, Pitta och Kapha. Att balansera dessa energier är grunden för att bota sjukdomar och också för att ge personliga, förebyggande hälsoråd till varje patient. Varje person föds med en Kroppspersonlighet där en eller två av energierna Vata, Pitta, Kapha överväger. Att känna till din Kroppspersonlighet hjälper dig att förstå vilka sjukdomar du löper en större risk att drabbas av och hur du kan förbygga dem.
Kursen hålls av Kristofer Edlund som har en gedigen utbildning till ayurvedisk läkare vid Sampurnananda Sanskrit University i Varanasi, Indien. Han bodde och studerade i Indien mellan 1991-2003 och åker regelbundet tillbaka för att fördjupa sina kunskaper. Kristofer arbetar som ayurvedisk hälsorådgivare i Stockholm. Han är även leg. sjuksköterska och arbetar vid Karolinska sjukhuset.
Kursen hålls Lördag 16 mars kl. 09.00-16.00. Pris 1150 kr. Det ingår en vegetarisk soppa med surdegsbröd, pålägg, frukt och te i kursavgiften.

 

Privatkonsultationer

Kristofer tar även emot för privata hälsokonsultationer Söndagen 17 mars. Pris 800 kr.

 

Anmäl dig till helgkursen och privatkonsultation här

Kristofer Edlund

Kursen hålls av Kristofer Edlund som har en gedigen utbildning till ayurvedisk läkare vid Sampurnananda Sanskrit University i Varanasi, Indien. Han bodde och studerade i Indien mellan 1991-2003 och åker regelbundet tillbaka för att fördjupa sina kunskaper. Kristofer arbetar som ayurvedisk hälsorådgivare i Stockholm.

 

 

 

 

 

Detta inlägg är publicerat i Nyhet. Bokmärk permalink. Stängt för kommentarer och trackbacks.